• 29 Απριλίου 2024,

Βάρεσε η κουδούνα , γέμισαν οι τάξεις !

 Βάρεσε η κουδούνα , γέμισαν οι τάξεις !

Η πρώτη μέρα σχολείου μετά την καλοκαιρινή περίοδο έχει πάντα μία ιδιαίτερη γλκυκόπικρη γεύση αφού από την μια τα παιδιά καλούνται να αφήσουν πίσω τους την ξένοιαστη καλοκαιρινή περίοδο και να επιστρέψουν στην σχολική τους καθημερινότητα και από την άλλη μετά απο αρκετούς μήνες σμίγουν και πάλι με τους συμμαθητές και φίλους τους που μπορεί να χάσανε αυτή την περίοδο του θέρους.

Η πρώτη μέρα πάντα είναι ημέρα αγιασμού και η πρώτη ημέρα της περιόδου προσαρμογής στα νέα δεδομένα για τον κάθε μαθητή που καλείται στην νέα τάξη που έχει προαχθεί να εντείνει τις σχολικές του επιδόσεις και προσπάθειες.

Μία περίοδο που κάθε χρόνο όλο και κονταίνει αφού έχουμε φτάσει στο σημείο από την πρώτη κιόλας μέρα τα παιδιά στα περισσότερα σχολεία να παίρνουν και τα βιβλία που θα είναι οι καλύτεροι τους φίλοι στην διάρκεια της σχολικής περιόδου.

Παράλληλα η μέρα αυτή έχει μία ιδιαίτερη βαρύτητα και για τους γονείς των μαθητών οι οποίοι καλούνται να ξεχάσουν  την χαλαρότητα του καλοκαιριού.

Με το μαλακό και με πολύ διάλογο και συζήτηση εσείς που έχετε παιδιά στην εφηβεία γιατί η εφηβεία της δεκαετίας του 80 ‘ και του 90 ‘ δεν έχει καμμία σχέση με την εφηβεία της σημερινής εποχής.

Τα παδιά της δεκαετίας του 80 ‘ και του 90’ παίζανε , μεγαλώνανε και ωριμάζανε μέσα στις αλάνες και σήμερα καλούνται  τα παιδιά να τα κάνουν όλα αυτά μέσα στην αλάνα – ζούγκλα του FaceBook  και του διαδικτύου που δεν έχει κανόνες, φραγμούς και έλεγχο.

Υπό αυτές τις συνθήκες καταλαβαίνετε πόσο πιο δύσκολο γίνεται το έργο των γονιών αφού έχουν απέναντι τους να παλέψουν με ένα θηρίο που λέγεται internet.

Το internet που μας τα προσφέρει όλα στο πιάτο (και αυτά που θέλουμε και αυτά που δεν θέλουμε) είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος των γονιών που θα πρέπει να μάθουν στα παιδιά τους να διαχειρίζονται αυτή την υπηρεσία χωρίς υπερβολές και ακρότητες.

Ο κόσμος του διαδικτύου είναι ένα κόσμος γεμάτος πειρασμούς και τις περισσότερες φορές τα παιδιά μας είναι εντελώς μόνα τους απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις.

Έτσι και αλλιώς το σπορ του σερφαρίσματος στο διαδίκτυο είναι ένα μοναχικό σπορ που απομακρύνει και απομονώνει τα παιδιά μας και τους ανοίγει τις πόρτες ενός κόσμου πολύ επικίνδυνου.

 

Ο καλός καιρός χωρίς φαινόμενα συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα με την θερμοκρασία να παραμένει σε πολύ λογικά επίπεδα για την εποχή.

Οι λεγόμενες γλυκιές βραδιές έχουν ξεκινήσει και εμείς είμαστε εδώ για να τις ζήσουμε.

Θα τα ξαναπούμε και πάλι αύρο το πρωί πρώτα π θεός.

Να είστε καλά και να περάσετε μία όμορφη Παρασκευή.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης