Βαριά ατμόσφαιρα στην επιμνημόσυνη δέηση

 Βαριά ατμόσφαιρα στην επιμνημόσυνη δέηση

Χθες το μεσημέρι, στο μνημείο του Ακρίτα του Πόντου στην περιοχή της ιχθυόσκαλας, τελέσθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση με κατάθεση στεφάνων για τη συνέχιση των εκδηλώσεων εορτασμού της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ο κόσμος αυτή τη φορά δεν ήταν ιδιαίτερα πολύς, η δε ατμόσφαιρα ήταν βαριά.

Ήταν φανερό πως τα πάντα είχαν επηρεαστεί από τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης σε βάρος του δημάρχου κ. Μπουτάρη, στο πλαίσιο μιας αντίστοιχης με την καβαλιώτικη εκδήλωσης. Όταν εμφανίστηκαν στο χώρο της εκδήλωσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας οι οποίοι ήταν παρόντες, τους προσέγγισαν διακριτικά προκειμένου για παν ενδεχόμενο να υπάρχει μια φρούρησή τους.

Τελικά η εκδήλωση ήταν απολύτως ήρεμη αν και σ’ αυτή συνυπήρξαν όλα τα κόμματα της βουλής, συμπεριλαμβανομένης και της Χρυσής Αυγής. Συνέβη μάλιστα διαδικαστικό λάθος κι έτσι ο Ιορδάνης Χοροζίδης αντί να καταθέσει το στεφάνι του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε στεφάνι το οποίο ανέγραφε τον τίτλο της Χρυσής Αυγής, ενώ ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κατέθεσε το στεφάνι του Κινήματος Αλλαγής.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Γιώργος Παπαφιλίππου και Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Η δήμαρχος Καβάλας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε καταθέτοντας στεφάνι ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος. Το στεφάνι της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ο Ιορδάνης Παπαντίδης, το στεφάνι των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Γιώργος Τσακίρης και το στεφάνι του ΣΥΡΙΖΑ ο Μπάμπης Ευσταθιάδης φωνάζοντας «Ανάσβεστων», υψώνοντας ψηλά τη γροθιά του δεξιού του χεριού. Η λέξη που ακούστηκε δυνατά από τα χείλη του αναφέρεται στη μνήμη των συγκεκριμένων περιστατικών της Γενοκτονίας των Ποντίων που δε σβήνει ποτέ.

Στεφάνι κατέθεσαν επίσης εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ Καβάλας και ο Σύνδεσμος Original της ΑΕΚ. Στην περιοχή ελήφθησαν κυκλοφοριακά μέτρα για τη διευκόλυνση της εκδήλωσης από το τμήμα τροχαίας και τη δημοτική αστυνομία Καβάλας. Ομιλία δεν υπήρξε, ενώ το μεγαλύτερο στεφάνι κατατέθηκε τελευταίο από τα σωματεία των ποντίων της περιοχής, μαζί με εκπρόσωπο της αρμενικής κοινότητας.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης