• 11 Μαΐου 2024,

Βαριά ποινή σε οδηγό που αρνήθηκε έλεγχο της Τροχαίας

 Βαριά ποινή σε οδηγό που αρνήθηκε έλεγχο της Τροχαίας

Το βράδυ της 9ης Απριλίου του 2017 προσωπικό της τροχαίας Καβάλας εντόπισε αυτοκίνητο που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Ερυθρού Σταυρού, στο κέντρο της πόλης. Ο έλεγχος στον οδηγό του οχήματος δεν ήταν απλή διαδικασία. Επακολούθησε και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος του άνδρα που είναι κάτοικος πρώην Δήμου Φιλίππων.

Χθες η υπόθεση απασχόλησε το Τριμελές Καβάλας. Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε. Μάρτυρας κατέθεσε ο αστυνομικός που εκείνο το βράδυ προσπάθησε να κάνει τον έλεγχο. Μετά από μια σύντομη διαδικασία, ο οδηγός του αυτοκινήτου κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες: Αντίσταση, οδήγηση χωρίς δίπλωμα, άρνηση ελέγχου, εξύβριση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία.

Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών και 20 ημερών. Επειδή δεν είχε τις προϋποθέσεις αναστολής, αυτή μετατρέπεται προς 5 ευρώ την ημέρα. Εκτός από τις κλήσεις που την ώρα του επεισοδίου του βεβαιώθηκαν (αξίας 400 ευρώ), χθες του επιβλήθηκε και πρόστιμο 1.500 ευρώ. Σε βάρος του υπολογίστηκαν 200 ευρώ έξοδα της δίκης. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, αφαιρούνται και οι πινακίδες του αυτοκινήτου για διάστημα 2 μηνών.

Διαβάστε επίσης