• 26 Απριλίου 2024,

Βαριές ποινές σε κατηγορούμενους που αντέδρασαν εκδικητικά μετά το χωρισμό με τους αγαπημένους τους

 Βαριές ποινές σε κατηγορούμενους που αντέδρασαν εκδικητικά μετά το χωρισμό με τους αγαπημένους τους

Δύο από τις χθεσινές υποθέσεις του Τριμελούς Καβάλας είχαν κατ’ ουσία ίδιο περιεχόμενο.

Ζευγάρια χώρισαν, ο χωρισμός ήταν άκρως επεισοδιακός με αποτέλεσμα όσοι δεν δέχθηκαν τον χωρισμό (ή κατηγορούνταν για κάτι τέτοιο) να είναι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο. Υποθέσεις από το παρελθόν. Μια στην Καβάλα και μια σε χωριό του Δήμου Παγγαίου. Και στις δύο δίκες οι αποφάσεις ήταν καταδικαστικές και οι ποινές αυστηρές. Στην πρώτη δίκη απουσίαζε η γυναίκα μηνύτρια. Στη δεύτερη δίκη απουσίαζε η γυναίκα κατηγορούμενη.

Υπόθεση πρώτη

Στην Καβάλα και μετά τον χωρισμό ζευγαριού ο άνδρας κατήγγειλε την πρώην σύντροφο του ότι τον απασχολούσε στο κατάστημα της ως υπάλληλο και δεν τον πλήρωνε. Υπήρξε και σχετική επιβεβαιωτική μαρτυρία από φίλο του.

Η καταγγελία έγινε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η υπόθεση απασχόλησε και τη δικαιοσύνη. Η υπεύθυνη του καταστήματος αθωώθηκε αφού όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για τον πρώην φίλο της και όχι για υπάλληλο της.

Χθες δικάστηκε η αντίθετη υπόθεση. Κατηγορούμενος ο πρώην φίλος και ο μάρτυρας της αρχικής καταγγελίας. Για ψευδή καταμήνυση, ψευδή κατάθεση κτλ. Οι δύο κατηγορίες αποδείχθηκαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και η ποινή αυστηρή. Καταδικάστηκαν έκαστος σε φυλάκιση 16 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 750 ευρώ.

Υπόθεση δεύτερη, ακόμη πιο σοβαρή

Ο χωρισμός έγινε τον Δεκέμβρη του 2019. Επί 3,5 χρόνια ο άνδρας (και μηνυτής) περιέγραψε να ζει ένα δράμα. Η πρώην φίλη του κατηγορούνταν ότι υπέκλεψε τους κωδικούς του «μέσεντζερ» του, απομόνωσε διάφορους διαλόγους του πρώην φίλου της με άλλους. Τους έστειλε παντού. Τους τύπωσε στο χαρτί και όπως κατατέθηκε, τους μοίραζε παντού λες και ήταν φεϊγ βολάν!

Πετούσε πέτρες κατά των παραθύρων του σπιτιού του. Πήγε στην εργασία του και τον συκοφάντησε. Τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει. Ακόμη και πρόσφατα ανάρτησε βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο, ισχυριζόμενη μάλιστα σε αυτό ότι δεν υπολογίζει ούτε τα δικαστήρια!

Ο μηνυτής που ήταν ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας- και μοναδικός μάρτυρας στη δίκη- είπε μεταξύ των άλλων: « Έστειλε και τα μηνύματα που αντάλλασσα με μια φίλη μου όπου υπήρχε κοινός γνωστός. Με έκανε με διάφορους τρόπους ρεζίλι.

Έχει εμμονή μαζί μου. Φοβάμαι. Ακόμη και την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που εξέδωσα σε βάρος της δεν την τηρεί. Καταγγελίες μου στο Α.Τ. Ελευθερούπολης δεν είχαν καμία τύχη αφού αυτό δεν με υποστήριξε». Το δικαστήριο την καταδίκασε όπως κατηγορούνταν. Για συνολικά 4 κατηγορίες. Συνολική ποινή φυλάκισης 2 έτη. Με αναστολή, επειδή έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Διαβάστε επίσης