• 4 Μαΐου 2024,

Βαρύ κλίμα και μετά τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ

 Βαρύ κλίμα και μετά τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ

Στις 11:00 το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Καβάλας, αποκλειστικό θέμα της οποίας ήταν η δραστηριότητα του Μακάριου Λαζαρίδη, συμβούλου επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Το κείμενο που ως επιστολή θα σταλεί στην κεντρική διοίκηση της ΝΔ στην Αθήνα εγκρίθηκε προφορικώς και κατά πλειοψηφία.

Την επιφύλαξή τους λέγεται ότι δήλωσαν οι πρόεδροι των δύο δημοτικών οργανώσεων Παγγαίου και Νέστου, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι προκειμένου να συμφωνήσουν στο περιεχόμενο του κειμένου θα πρέπει να ζητήσουν και τη γνώμη των διοικήσεών τους.

Η στάση τους, αν και όχι απορριπτική στο προτεινόμενο κείμενο, δείχνει ότι πιθανώς και να συμμερίζονται τις απόψεις του Μακάριου Λαζαρίδη. Όλοι οι υπόλοιποι μετέχοντες στη συνεδρίαση αποδέχτηκαν το κείμενο. Πρόκειται δηλαδή για τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής, τον βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους πέντε υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στις εκλογές του 2015.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκαν περιπτώσεις στις οποίες η έγκριση επί του κειμένου δόθηκε τηλεφωνικά. Λέγεται επίσης, ότι ειδικά οι πολιτευτές δεν παρέμειναν σε όλη της διάρκεια της συνεδριάσεως, αλλά εμφανίστηκαν στην έναρξή της, δήλωσαν τη συμφωνία τους στο κείμενο και αποχώρησαν.

Η ΝΟΔΕ Καβάλας προσπαθεί να αποφύγει τις διαρροές των λεπτομερειών της συνεδρίασης. Επίσης, δε σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα το κείμενο που θα σταλεί στην Αθήνα, το οποίο επρόκειτο να υπογραφεί έως χθες το μεσημέρι από καθένα συμμετέχοντα στη συνεδρίαση.

Το κείμενο περιγράφεται οξύ, με συχνές και συγκεκριμένες αναφορές στο Μακάριο Λαζαρίδη. Εντωμεταξύ, ενόψει της δραστηριότητας της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα λόγω της επισκέψεως του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα επισκεφθεί την Καβάλα όχι μόνο ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης αλλά και ο Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Άννα Καραμανλή.

Φημολογείται, χωρίς να μπορεί να επιβεβαιωθεί επισήμως, ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης επιχείρησε μια παρέμβαση της τελευταίας στιγμής προκειμένου να αναβληθεί η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ το βράδυ της Πέμπτης, προκειμένου να ηρεμίσουν τα πνεύματα. Εάν αυτό αληθεύει, τότε η παρέμβαση Αυγενάκη δεν επέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πάντως, η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ με τη διευρυμένη της σύνθεση θα συνεχιστεί το Σάββατο όταν ο Λευτέρης Αυγενάκης θα βρίσκεται στην Καβάλα. Δεν αποκλείεται στη συνέχεια της συνεδριάσεως να συμμετέχει και ο Μακάριος Λαζαρίδης. Υποτίθεται ότι έως το Σάββατο θα υπάρχουν εξελίξεις και η επιστολή με τις υπογραφές θα έχει αποσταλεί στην Αθήνα.

Σε γενικές γραμμές, το κλίμα στην τοπική Νέα Δημοκρατία δεν είναι ευχάριστο. Θα μπορούσε να περιγραφεί και ως ιδιαιτέρως βαρύ λόγω της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η οργάνωση. Ακόμη και τώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών συμφωνούν επί της κριτικής στο Μακάριο Λαζαρίδη, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό γίνεται με βαριά καρδιά, καθώς όλοι συμφωνούν και σε κάτι ακόμη. Ότι ενώ θα έπρεπε κανονικά να ασχολούνται με την κυβερνητική πολιτική αντ’ αυτού υποχρεώνονται να ασχοληθούν με εσωτερικά ζητήματα, τα οποία δεν έχουν και τον καλύτερο δυνατό αντίκτυπο στην καβαλιώτικη κοινωνία.

Διαβάστε επίσης