• 20 Απριλίου 2024,

Βασίλης Γαβριηλίδης: «Το ποδόσφαιρο που παίξαμε αναγνωρίστηκε απ` όλη την Ελλάδα» 

 Βασίλης Γαβριηλίδης: «Το ποδόσφαιρο που παίξαμε αναγνωρίστηκε απ` όλη την Ελλάδα» 

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή ο αρχηγός του ΑΟΚ Βασίλης Γαβριηλίδης ο οποίος έκανε την αποτίμηση της χρονιάς. Τόνισε ότι το ελκυστικό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος.

Επίσης αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα όπου ο ΑΟΚ θα αγωνιστεί σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Κάνοντας την αποτίμηση της χρονιάς περιμείνατε να είσαστε μάλλον τόσο εύκολα  μέσα στη πρώτη δυάδα του πρωταθλήματος;

Απ: Ειδικά η φετινή χρονιά ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό για μας. Σίγουρα πιστεύαμε από την αρχή ότι θα μπορούσαμε να τερματίσουμε στην πρώτη δυάδα-τριάδα. Αυτός ήταν ο στόχος άλλωστε.

Πάντα η Καβάλα είναι μια ομάδα η οποία επιβάλλεται να κάνει πρωταθλητισμό. Ξεκινήσαμε πολύ καλά τη σεζόν με ένα πολύ καλό σερί. Αγωνιστική με αγωνιστική το πιστεύαμε όλοι πολύ περισσότερο και εν τέλει καταφέραμε τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος να είμαστε στην πρώτη δυάδα.

Ερ: Ποια ήταν τα κυριότερα συστατικά αυτής της ομάδας; Το νεανικό σύνολο με το χαμηλό προφίλ και τους φιλόδοξους παίκτες;

Απ: Όλα μαζί συνέδεσαν ένα πολύ καλό κλίμα. Ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας, η όρεξη και διάθεση που είχαν για διάκριση όλα τα παιδιά.   Ο προπονητής που πραγματικά μας βοήθησε πάρα πολύ σε όλο αυτό το κομμάτι.  Νομίζω ότι όλα αυτά τα συστατικά έδωσαν στην ομάδα την ώθηση για να καταφέρει κάτι πολύ καλό.

Ερ: Σας βοήθησε ότι ο ΑΟΚ δεν υπολογιζόταν σαν το  φαβορί του πρωταθλήματος. Αυτό ίσως σας απελευθέρωσε από το άγχος;

Απ: Υπήρχαν πολλές ιστορικές ομάδες στον όμιλο μας. Εξ αρχής σίγουρα δεν λογιζόμασταν στα φαβορί. Όσο όμως περνούσε καιρός και εμείς συγκαταλεγόμασταν σαν ένα από τα φαβορί για την πρώτη θέση, λόγω φυσικά του ονόματος αλλά κυρίως λόγω της αγωνιστικής παρουσίας που είχαμε. Στην αρχή μας απάλλαξε αυτό από το άγχος του πρωταθλητισμού, στη συνέχεια όμως πηγαίναμε παιχνίδι με παιχνίδι μόνο για να πάρουμε τους 3 βαθμούς.

Ερ: Λειτούργησε ο ΑΟΚ σαν οικογένεια τη φετινή χρονιά; Αυτό φαινόταν σε μεγάλο βαθμό εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Απ: Όσα χρόνια είμαι στον ΑΟΚ, η ομάδα λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Ίσως έγινε λίγο περισσότερο φέτος λόγω του ότι υπήρχαν πάρα πολλά παιδιά σε μικρή ηλικία και είναι λογικά η παρέα να είναι πιο καλή. Αυτό πάντα βοηθάει στις δύσκολες στιγμές που περνάει μια ομάδα για να επανέλθει γρήγορα.

Ερ: Ήταν και ιδιαίτερη χρονιά και λόγω της πανδημίας όπου μείνατε για πολύ καιρό εκτός δράσης ενώ είχατε ξεκινήσει την προετοιμασία και τα φιλικά.

Απ: Η προετοιμασία ξεκίνησε με στόχο να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος που είχε δρομολογηθεί για το τέλος του Σεπτέμβρη. Κάναμε ουσιαστικά δεύτερη προετοιμασία μετά την καραντίνα. Όλες οι ομάδες ήταν σε αυτή την κατάσταση, οπότε δεν θα αποτελούσε κάποια δικαιολογία σε ενδεχόμενη μέτρια πορεία της ομάδας.

Βέβαια να τονίσουμε και τη συμπαράσταση της διοίκησης του ΑΟΚ, η οποία ήταν κοντά μας όλη την περίοδο και βέβαια τους μήνες που υπήρχε πρόβλημα με την καραντίνα.

Ερ: Επίσης μια ιδιαιτερότητα ήταν η έλλειψη κόσμου από τα γήπεδα. Αυτό πόσο σας επηρέασε;

Απ: Εντάξει από ένα σημείο και μετά το είχαμε συνηθίσει. Στην αρχή ήταν κάτι το πολύ περίεργο όλο αυτό το σκηνικό. Από εκεί από αγωνιστική σε αγωνιστική πιο πολύ συνηθίσαμε να παίζουμε χωρίς κόσμο παρά με την παρουσία φιλάθλων.

Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και από τη νέα περίοδο να υπάρχουν φίλαθλοι στα γήπεδα.

Ερ: Τι μπορούμε να πούμε για το επίπεδο του πρωταθλήματος; Ήταν δυο ταχυτήτων; Αν δεν ήσουν προσεκτικός μπορούσες να σκοντάψεις ανά πάση στιγμή;

Απ: Βαθμολογικά ήταν δυο ταχυτήτων αλλά όσον αφορά το επίπεδο και την πιθανότητα να χάσεις βαθμούς μπορέσεις να το κάνεις οπουδήποτε. Αυτό αποδείχθηκε στην περίπτωση μας όπου είχαμε ελάχιστες απώλειες βαθμών στα ντέρμπι του πρωταθλήματος όμως χάσαμε πολλούς βαθμούς με ομάδες που ήταν από τη μέση και κάτω.

Βλέπε Τρίγλια, Απόλλωνα Πόντου, Θεσπρωτό και πιο πρόσφατα από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ερ: Αλλάζει κατηγορία ο ΑΟΚ, αλλάζει και το επίπεδο. Θα χρειαστούν κάποια πράγματα περισσότερα στη Super League 2.

Απ: Νομίζω πως ναι. Ανεβαίνει πολύ το επίπεδο. Θα υπάρχουν ομάδες που ήταν και φέτος στο δρόμο μας αλλά και θα υπάρχουν ομάδες που πέρσι ήταν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Με τη σωστή οργάνωση και την λειτουργία της ομάδας όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, θα καταφέρουμε να κάνουμε μια αξιόλογη πορεία.

Ερ: Ήταν και η καλύτερη σεζόν του Βασίλη Γαβριηλίδη από τη στιγμή που επέστρεψε στον ΑΟΚ;

Απ: Νομίζω πως ναι. Για μένα φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά. Εξ’ αρχής πιστεύω ότι βοήθησα παρά πολύ την ομάδα. Έκανα από την πλευρά μου ότι μπορούσα. Με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου πάρα πολύ και γενικά ο τρόπος που λειτούργησε η ομάδα όλη αυτή τη σεζόν βοήθησε πολλά παιδιά να βγάλουνε τον καλύτερο τους εαυτό.

Ερ: Ήταν μια χρονιά που το ευχαριστηθήκατε όλοι σας;

Απ: Ναι πιστεύω ότι παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Αυτό το ποδόσφαιρο που παίξαμε το αναγνώρισε όλη η Ελλάδα. Ειδικότερα στα παιχνίδια τα οποία ήταν τηλεοπτικά.  Ακόμη και στα άσχημα αποτελέσματα νομίζω ότι προσπαθήσαμε πάρα να γυρίσουμε την εις βάρος μας κατάσταση παίζοντας σωστό ποδόσφαιρο.

Ερ: Αυτό το μοντέλο πρέπει να παραμείνει και τη νέα αγωνιστική σεζόν σε μια όμως μεγαλύτερη κατηγορία; Αυτή η φιλοσοφία που είχε φέτος ο ΑΟΚ πρέπει να συνεχιστεί κατά βάση;

Απ: Σίγουρα είναι ένα μοντέλο το οποίο ταιριάζει στις περισσότερες ομάδες και φυσικά αποδείχθηκε και στον ΑΟΚ, το οποίο όμως πρέπει να επανδρωθεί από έμπειρους παίκτες, ποσοτικά και ποιοτικά.

Να βοηθήσουν οι έμπειροι καλοί παίκτες τους υπάρχοντες νεαρούς και φιλόδοξους προκειμένου αυτοί  να ανεβάσουν το επίπεδο τους και να σταθούν με αξιώσεις στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Διαβάστε επίσης