Βασίλης Λεμονίδης: Αν αλλάξει το Χειμερινό ωράριο, να αλλάξει για όλους

 Βασίλης Λεμονίδης: Αν αλλάξει το Χειμερινό ωράριο, να αλλάξει για όλους

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα θέματα που απασχόλησαν στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου Βασίλη Λεμονίδη ο σύλλογος προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και σύμφωνα και με τις φήμες που υπάρχουν, για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Με αφετηρία τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης.

Η συζήτηση γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο και αφορά κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες λέγεται ότι είναι σε στάδιο προετοιμασίας. Αν και τα σενάρια είναι αρκετά, ο Εμπορικός Σύλλογος προετοιμάζεται να έχει έτοιμη την άποψη του ώστε οποιαδήποτε αλλαγή του ωραρίου -ζήτα και επιθυμεί- να αφορά το σύνολο των καταστημάτων και όχι μόνο τους μικρομεσαίους.

Αυτό που κουβεντιάζετε και επικρατεί μεταξύ των σεναρίων -αν και πρόκειται για σενάριο- έχει σχέση με ένα συνεχόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Τα οποία θα διακόπτουν τη λειτουργία τους τις πρώτες απογευματινές ώρες προκειμένου να αποφευχθεί η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος από την ώρα που θα νυχτώσει και μετά.

Λέγεται δηλαδή ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει μία απόφαση τα καταστήματα να λειτουργούν περίπου μέχρι τις 5 κάθε απόγευμα και να μην λειτουργούν τις υπόλοιπες απογευματινές ώρες οπότε και θα χρειάζονταν να καταναλώνεται ηλεκτρική ενέργεια για το φωτισμό αυτών των επιχειρήσεων.

Ο τοπικός σύλλογος συζήτησε και αυτό το ενδεχόμενο. Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει τους μικρομεσαίους ζητώντας από το κράτος όποια απόφαση και να πάρει, αυτή να ισχύει για όλους. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης είπε στην Πρωινή ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας συζητήθηκε το θέμα των πιθανών αυξήσεων των εισφορών των μικρομεσαίων στο ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ).

Υπάρχει ήδη ανακοίνωση του συλλόγου που ζητά αυτή η αύξηση να μην ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2023.Συζητιέται για να υλοποιηθεί η συνεργασία με το ΔΙΠΑΕ Καβάλας σε θέματα μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η συνεργασία είναι οριστική και απλώς προετοιμάζεται.

Υπάρχει συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων. Προετοιμάζεται κοινή συνεδρίαση των διοικήσεων των δύο συλλόγων. Οι σύλλογοι έδρασαν από κοινού προκειμένου να ματαιώσουν εμποροπανήγυρη που προγραμματίζονταν να γίνει σε περιοχή του Αμυγδαλεώνα την περίοδο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Συζητήθηκε επίσης η εκλογική διαδικασία που κι αυτή προετοιμάζεται. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας θα αποκτήσει νέο διοικητικό συμβούλιο το αργότερο αρχές του 2023.

Τέλος οριστικοποιείται η παροχή ειδικών τιμών μέσω εκπτώσεων στα μέλη των ΚΑΠΗ, στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και στα μέλη των συλλόγων πολυτέκνων και τριτέκνων του Νομού Καβάλας. Υπάρχει συζήτηση με τους εκπροσώπους αυτούς αυτών των φορέων και συλλόγων προκειμένου η συνεργασία και οι εκπτώσεις να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν επίσημα.

Για την πιθανή αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων το χειμώνα, ο Βασίλης Λεμονίδης είπε: «Στη συνεδρίαση της Δευτέρας οργανωθήκαμε. Προετοιμάσαμε με την άποψή μας και πλέον περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει, αν αποφασίσει κάτι, το κράτος».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης