• 26 Απριλίου 2024,

Βασίλης Μπιλμπίλης: «Ο Βρασίδας φέτος ανήκει στα… Βρασιδάκια» 

 Βασίλης Μπιλμπίλης: «Ο Βρασίδας φέτος ανήκει στα… Βρασιδάκια» 

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή ο πιο έμπειρος παράγοντας του Βρασίδα της Νέας Περάμου, Βασίλης Μπιλμπίλης. 

Αναφέρθηκε στη νέα προσπάθεια του συλλόγου που ξεκινάει με πολλούς ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα σπλάχνα του Βρασίδα  αλλά και στη σεζόν που πέρασε όπου ο Βρασίδας πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια πριν καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.

Αναλυτικά η συνέντευξη. 


Ερ: Ακούραστος ο Βασίλης Μπιλμπίλης και φέτος δίνει το παρόν του, στα διοικητικά του Βρασίδα.

Απ: Ξανά ασχολήθηκα με την ομάδα του Βρασίδα συμμετέχοντας στο διοικητικό συμβούλιο, γιατί μου το ζήτησαν επιτακτικά τα άλλα παιδιά της διοίκησης. Φυσικά πλέον ο ρόλος μου είναι συμβουλευτικός , πάντα θα λέω τη γνώμη μου, χωρίς να προσμετράτε η ψήφος μου. Αυτό το ζήτησα εγώ, γιατί στη διοίκηση υπάρχουν παιδιά που παίξανε ποδόσφαιρο στον Βρασίδα,  άτομα που θέλουν να προσφέρουν και να βοηθήσουνε.

Επικεφαλής είναι ο  Τάσος ο Μήτρου. Ένα παιδί που βγήκε από τα σπλάχνα του Βρασίδα και αναδείχθηκε στη θέση του τερματοφύλακα, παίζοντας σε υψηλό επίπεδο.

Είναι στα διοικητικά του Βρασίδα εδώ και 10 χρόνια. Αυτή τη στιγμή ο Τάσος εξελίσσεται σαν ένας από τους κορυφαίους παράγοντες του Καβαλιώτικου ποδόσφαιρου.

Δεν μπορούσα να αρνηθώ μία τέτοια πρόσκληση που προερχόταν από τον Τάσο Μήτρου, τον Παναγιώτη Καλογιαννάκη, τον Σωκράτη Παπαζίδη και τα άλλα παιδιά. Τους ευχαριστώ όλους και δηλώνω παρόν έστω και μετά  από 30 χρόνια ενασχόλησης μου στα διοικητικά της ομάδας.

Ερ: Ποιο είναι το στίγμα που θέλει να δώσει η φετινή διοίκηση στην προσπάθεια της ομάδας;

Απ: Φέτος στον Βρασίδα προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην οργάνωση του συλλόγου.  Πρώτα ξεκινάμε από την Ακαδημία.  Μάλιστα θέλω να πω ότι στο φετινό μας ρόστερ που θα παίξει στην Α` κατηγορία υπάρχουν 18-19 ποδοσφαιριστές που όλοι τους ξεκίνησαν από την Ακαδημία. Μιλάμε για ένα ποσοστό 80%- 90%.

Είναι όλοι τους… Βρασιδάκια. Ετσι λέμε εμείς τα παιδιά που ξεκίνησαν από την Ακαδημία μας.  Ο Βρασίδας φέτος αποτελείται από παιδιά… Βρασιδάκια.

Για αυτό επιβραβεύουμε την Ακαδημία μας και κάνουμε ριζική ανανέωση, τοποθετώντας επικεφαλή και υπεύθυνο για όλα τα θέματα που αυτός θα αποφασίζει τον Νίκο Αμανατίδη.

Δε χρειάζονται συστάσεις για το Νίκο που και αυτός είναι ένα από τα Βρασιδάκια. Αλλάζουμε όλο το προπονητικό τιμ στην Ακαδημία. Οι τρεις προπονητές επίσης θα είναι Βρασιδάκια. Θα δώσουμε όπως είπαμε το βάρος εκεί για να μπορέσουμε να επιβραβεύσουμε την Ακαδημία.

Στην ανδρική ομάδα επιλέξαμε προπονητή τον Παύλο Προβατίδη. Φαίνεται ότι το ήθελε αυτό ο θεός μετά από κάποιες συγκρούσεις, να μας πέσει ο Παύλος γιατί είναι γνωστός στην Καβάλα για τη δουλειά που κάνει με τα νέα παιδιά και πόσα παιδιά προωθήθηκαν από τον Παύλο.

Ευχόμαστε να είναι μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά και για όλες τις υπόλοιπες ομάδες με όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας.

Ερ: Στόχος του Βρασίδα θα είναι να μην εμπλακεί στις περσινές περιπέτειες;

Απ:  Για τις περσινές περιπέτειες που μπλέχθηκε  εμείς αποκομίσαμε πολλά οφέλη.

Γίναμε σοφότεροι. Πρέπει πρώτα να συγχαρούμε τα παιδιά που αντέξανε και κουβαλήσανε στις πλάτες τους, τον Βρασίδα, τον Καλογιαννάκη, τον Δόμβρο, τον Παπαζίδη, τον Ιωάννου, τον Ορφανίδη  και όλους τους υπόλοιπους.  Είναι παιδιά μέσα από την ομάδα. Βγάλαμε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα, έγινε η συσπείρωση και πιστεύω φέτος ότι δεν θα εμπλακούμε σε τέτοιες περιπέτειες και θα έχουμε τη γνωστή καλή πορεία των 40 χρόνων του Βρασίδα.

Το ρόστερ μας αποτελείται από 80%-90 % παικτών από τη Νέα Πέραμο οπότε το οικονομικό είναι πιο εύκολο φέτος.  Αν τυχόν η πανδημία δημιουργήσει προβλήματα αυτά θα είναι για όλες τις ομάδες. Φέτος πιστεύω ότι θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές της ομάδας σε διοικητικό επίπεδο.

Πεισμώσαμε, συσπειρωθήκαμε  και γίναμε όλοι μια παρέα.  Αυτό θα λειτουργήσει θετικά όλη τη χρονιά.  Πέρσι μόλις φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού έγινε μια πανστρατιά. Γίναμε όλοι μια ομάδα σε κάποια στιγμή.  Δουλέψαμε και πετύχαμε. Τα παιδιά όλα, ο προηγούμενος προπονητής, κάνανε μεγάλη προσπάθεια. Κάνανε πορεία πρωταθλητισμού στο Β` γύρο.  Πετύχαμε το στόχο μας αφού παίξανε και πολλά νεαρά παιδιά και ήταν μεγάλο κέρδος αυτό.

Σενάριο Β` κατηγορίας το ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υπήρχε. Όταν επιστρέψαμε στα διοικητικά,  και πιστέψαμε όλοι στη σωτηρία. Όταν πιστεύεις κάτι, το πετυχαίνεις.

Ερ: Η φιλοσοφία του Βρασίδα είναι να στηριχθεί στο παρόν και στο μέλλον σε παιδιά μέσα από τη Νέα Πέραμο. Μάλλον αυτό έχουμε καταλάβει από τα λεγόμενα σας.

Απάντηση: Όταν λειτουργεί μια Ακαδημία με 100 περίπου παιδιά, προσπαθείς πάντοτε οι παίκτες της μεγάλης ομάδας να είναι… Βρασιδάκια.

Είμαστε υπερήφανοι για τα Βρασιδάκια. Μάλιστα ομάδες όμορες της Νέας Περάμου, αποτελούνται και αυτές από Βρασιδάκια. Μιλάω για τον Κεραυνό Ελευθερών, τον ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα και τον Αστέρα Φωλιάς. Σε αυτές τις ομάδες παίζουν επίσης Βρασιδάκια.

Ερ: Τελικά ήταν καλόν να γίνει η φετινή Α` κατηγορία με δυο ομίλους;

Απ: Εμείς πήραμε θέση στη συνάντηση που είχαμε με την ΕΠΣΚ και είπαμε ότι πρώτη μας επιλογή θα ήταν οι δυο όμιλοι.  Κάτι τέτοιο τελικά δεν προέκυψε μετά από τη ψηφοφορία που έγινε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΚ.

Ερ: Αρκετές ομάδες ήδη έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ. Πως κρίνεται αυτό το γεγονός;

Απ: Ας μαζευτούμε όλοι οι παράγοντες και ας κοιτάξουμε τον καθρέπτη.

Θα βρούμε τους πρώτους υπεύθυνους. Αν δούμε τον καθρέπτη μας, θα βρούμε τους υπεύθυνους.

Ερ:  Θέλετε να ευχαριστήσει κάποιους που βοηθάνε τη προσπάθεια του Βρασίδα;

Απ: Φυσικά και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες της Νέας Περάμου και τους χορηγούς μας.  Χωρίς ακόμη να έχει ξεκινήσει καλά- καλά  η περίοδος, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα μας συμπαρασταθούν στο έργο μας.

Εκτός από τους επαγγελματίες της Νέας Περάμου, ευχαριστούμε και τους φιλάθλους μας. Έρχονται στο γήπεδο και μας βοηθάνε, βλέποντας ότι το σύνολο της ομάδας μας σε όλα τα επίπεδα αποτελείται από παιδιά που είναι μέσα από τη Νέα Πέραμο. Ακόμη και η διοίκηση του Βρασίδα είναι όλα παιδιά μέσα από την Πέραμο.

Ο Βρασίδας τα τελευταία χρόνια αναβαθμίστηκε και στις αθλητικές εγκαταστάσεις , με το πλαστικό γήπεδο που έγινε χάρη στο Υπουργείο Αθλητισμού και το Δήμο Παγγαίου.

Διαβάστε επίσης