Η Ευαγγελία Δρακονάκη «βάζει στη θέση τους» τούς υβριστές

 Η Ευαγγελία Δρακονάκη «βάζει στη θέση τους» τούς υβριστές

 

Μια αύρα αισιοδοξίας και ελπίδας εξέπεμψε η προχθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας.

Σε ένα κλίμα δημιουργικής χαλαρότητας, σοβαρότητας και μετριοπάθειας, με μέλη, κανονικούς ανθρώπους, που άκουγαν με προσοχή και υπομονή τις εισηγήσεις της διοίκησης και εξέφραζαν με νηφαλιότητα τις όποιες λογικές αντιρρήσεις τους, η διαδικασία προχώρησε χωρίς προβλήματα, τα περισσότερα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε μία περίπου ώρα, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη αλλά και πολλά έκτακτα.

Νιώθω την ανάγκη να αναφέρω ονομαστικά τα μέλη της αντιπολίτευσης που λειτούργησαν υποδειγματικά στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής, μίλησαν επί της ουσίας ακόμη και όταν είχαν τις όποιες αντιρρήσεις τους και συνέβαλαν καθοριστικά στην ομαλή και δημιουργική διαδικασία.

Ήταν ο Ηλίας Καλανταρίδης και η Ευαγγελία Δρακονάκη από την παράταξη της κ. Τσανάκα, ο Σωτήρης Λαζαρίδης από την παράταξη του κ. Παπαδόπουλου και ο Μανώλης Κελαϊδάκης από την παράταξη του κ. Παππά.

Δεν υποτιμώ σε καμιά περίπτωση τα μέλη της πλειοψηφίας αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι που δίνει τον τόνο της συνεδρίασης.

Η σύγκριση αυτής της προχθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με τις αντίστοιχες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μόνο θλίψη και προβληματισμό μας γεμίζουν, διότι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δυο – τρεις κακόβουλοι άνθρωποι, που εκκινούν συνήθως από ταπεινά ελατήρια, μπορούν να τινάξουν στον αέρα μια συλλογική προσπάθεια

Το αποκορύφωμα πάντως αυτού του τόσο θετικού κλίματος που εξέπεμπε η προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν στο τέλος της συζήτησης που έγινε για το θέμα της έγκρισης του προϋπολογισμού του Φεστιβάλ Φιλίππων, παρουσία μάλιστα και του καλλιτεχνικού διευθυντή Θοδωρή Γκόνη, όταν η κ. Δρακονάκη (που βρίσκεται χρόνια τώρα κοντά στο Φεστιβάλ, παρακολουθεί τις παραστάσεις του και γνωρίζει και αναγνωρίζει πρόσωπα και πράγματα) έκανε την παρακάτω ευχή – δήλωση, βάζοντας ουσιαστικά στη θέση τους τούς ελάχιστους άσχετους υβριστές και συκοφάντες που παρεπιδημούν στο δημοτικό συμβούλιο: «Καλή επιτυχία για το φετινό φεστιβάλ. Πρέπει να το αγκαλιάσουμε όλοι οπωσδήποτε. Και θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όσους ασχολούνται επί σειρά ετών και πάνω απ’ όλα διαφημίζουν την πόλη μας».

Και ο νοών νοείτω

 

Θ.Θ.

Διαβάστε επίσης