• 20 Μαΐου 2024,

Βασίλης Νικολαΐδης: «Βασικός στόχος μέσα από τις Μεικτές να αναδειχθούν παιδιά» 

 Βασίλης Νικολαΐδης: «Βασικός στόχος μέσα από τις Μεικτές να αναδειχθούν παιδιά» 

Την Τετάρτη ξεκινάνε την προσπάθεια τους, οι Μεικτές της ΕΠΣΚ με τα πρώτα παιχνίδια για τα τμήματα Κ15 και Κ17 στο Ενωσιακό γήπεδο με τις αντίστοιχες της Χαλκιδικής.

Στην Αθλητική Πρωινή μίλησε ο ένας εκ των δυο Ενωσιακών προπονητών, Βασίλης Νικολαΐδης (ο άλλος είναι ο Νίκος Σιδηρόπουλος). Ο Βασίλης Νικολαΐδης αναφέρθηκε στους στόχους και στη φιλοσοφία που υπάρχουν, τονίζοντας ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από το γεγονός ότι θα δουλέψει με νέα παιδιά

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πότε ξεκινάνε οι υποχρεώσεις των Μεικτών και αν έχουμε κάποιες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων;

Απ: Οι επίσημες υποχρεώσεις ξεκινάνε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και για τα δυο τμήματα. Ο πρώτος αγώνας θα είναι στην έδρα μας με την ΕΠΣ Χαλκιδικής.

Τα τμήματα είναι στις κατηγορίες κ15 και Κ17. Στην Κ15 τα ημίχρονα θα είναι δυο των σαράντα λεπτών. Θα μπορούμε να κάνουμε 5 αλλαγές. Φέτος αρχικά θα παίξουμε 7 παιχνίδια.

Ο όμιλος δεν είναι μόνο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για λόγους ασφαλείας, λόγω του κορωνοϊού τα παιχνίδια θα είναι μονά. Εμείς στην ουσία έχουμε 4 παιχνίδια εντός και 3 εκτός. Θα γίνει ένας γύρος. Προκρίνονται στην επόμενη φάση, δυο ομάδες. Δε θα είναι εύκολο γιατί έχουμε και τη Μακεδονία. Ένας στόχος μας είναι η 2η θέση. Θα είναι το ιδανικό σενάριο για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση.

Ερ: Πως ήταν η προετοιμασία; Καταλήξατε στα παιδιά που θα συμμετέχουν στους αγώνες;

Απ: Εχουμε καταλήξει. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε πολύ χρόνο γιατί ήταν στον αέρα αν θα διεξαχθούν τα παιχνίδια των Μεικτών λόγω του κορωνοϊού. Τελικά ήρθε η προκήρυξη λίγο καθυστερημένα και εμείς βέβαια οργανωθήκαμε με μια μικρή καθυστέρηση. Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να δουλέψουμε. Μας έτυχε και η κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας. Τα προβλήματα με τον καιρό μας δυσκόλεψαν, οι συνθήκες ήταν δύσκολες με τα γήπεδα. Δεν μπορέσαμε να δουλέψουμε παραπάνω.

Βέβαια το ίδιο ισχύει και με τις άλλες ομάδες των ενώσεων. Σίγουρα τα πρώτα παιχνίδια θα είναι αναγνωριστικά. Θεωρώ ότι η κλήρωση για μας, είναι σχετικά καλά. Ξεκινάμε με παιχνίδια στην έδρα μας με την ΕΠΣ Χαλκιδικής. Ας ελπίσομε ότι όλα θα πάνε καλά για να πάρουμε και λίγο κίνητρο και ψυχολογία.

Έχει γίνει η τελική επιλογή των ποδοσφαιριστών. Το επίπεδο ήταν πολύ καλό. Ευχαριστώ όλες τις ομάδες που  συνεργάστηκαν και μας στείλανε τα παιδιά.

Δεν ήταν εύκολη η επιλογή. Κρατήσαμε στην ουσία γύρω στα 28 παιδιά. Θα είναι 20 στην αποστολή και θα μείνουν κάποια παιδιά εκτός. Πρόθεση μας είναι να χρησιμοποιηθούν όλα τα παιδιά.  Ο δικός μου στόχος και αυτό το ανέφερα από την αρχή, είναι να έχουν όλα τα παιδιά συμμετοχή.

Ερ: Ποιος είναι ο βασικός στόχος;

Απ: Ο βασικός στόχος είναι να αναδειχθούν τα παιδιά μέσα από αυτά τα παιχνίδια, μέσα από αυτή τη διαδικασία. Φυσικά να αναδεικνύεται και το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο. Ότι δηλαδή γίνεται καλή δουλειά, ότι υπάρχουν υποδομές, ότι γίνεται καλή δουλειά στις Ακαδημίες κτλ.

Ερ: Είναι και για σένα κάτι το καινούριο;

Απ: Σίγουρα και για μένα είναι κάτι το καινούριο. Πέρασα και εγώ από το στάδιο αυτό που είναι αυτή τη στιγμή αυτά τα παιδιά. Σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκα και εγώ στις Μεικτές οπότε θυμάμαι και τα παιδικά μου χρόνια.

Σαν προπονητής είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Μου αρέσει αυτό το πράγμα. Μου αρέσει να ασχολούμαι με νέα παιδιά και για αυτό επέλεξα το τμήμα Κ15. Θέλω να δίνω κίνητρο στα νέα παιδιά. Στην Καβάλα πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα τα οποία μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Γιατί όχι, αύριο και μεθαύριο να είναι και στις Εθνικές ομάδες. Να διακριθούν και να προχωρήσουν κάποια παιδιά στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ερ: Ξεκινάει ένα όνειρο για αυτά τα παιδιά μέσα από τις Μεικτές;

Απ: Σίγουρα. Καταρχήν είναι μια διάκριση. Μιλάμε για τους επίλεκτους του νομού.

Η επόμενη διάκριση θα είναι σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο να πάμε καλά και να προχωρήσουμε. Κάποια παιδιά το ιδανικό θα είναι να κληθούν στην Εθνική. Πιστεύω ότι έχουν τη δυνατότητα κάποια παιδιά να πάνε ψηλά.

Ερ: Όλα τα παιχνίδια θα γίνουν σε συγκεκριμένη έδρα;

Απ: Βασικά μας είπανε ότι αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων θα γίνεται το παιχνίδι κάπου ενδιάμεσα. Σε ουδέτερο νομό για να μοιράζονται οι αποστάσεις. Εμείς θα έχουμε ως έδρα το Ενωσιακό γήπεδο.

Ερ: Θέλεις να στείλεις και ένα μήνυμα στους γονείς των παιδιών με την ιδιότητα σου σαν Ενωσιακός προπονητής;

Απ: Το μήνυμα μου στους γονείς είναι να βοηθάνε τα παιδιά. Να μη σταματάνε τα όνειρα τους. Να τους δίνουν ψυχολογία. Να τους ενισχύουν με τη θετική τους ενέργεια. Να μην τους φουσκώνουν τα μυαλά τους. Πολλές φορές γίνεται και αυτό.

Δεν πρέπει να απογοητεύονται πολύ εύκολα αλλά ούτε να ενθουσιάζονται πολύ εύκολα. Όλα θέλουν το χρόνο τους, όλα θέλουν την προσπάθεια τους. Φυσικά χρειάζεται και τύχη. Είναι ένας παράγοντας πολύ σημαντικός στο ποδόσφαιρο.

Ερ: Πρέπει να υπάρχει και διάρκεια στη δουλεία που ξεκίνησε. Να υπάρχει μια συνέχεια.

Απ: Ευελπιστούμε να υπάρχει συνέχεια. Θα ήταν το ιδανικότερο σενάριο. Γενικότερα είναι καλό τα παιδιά να δένονται με τους προπονητές και να υπάρχει ένα πλάνο.

Αν αλλάζουν συνέχεια πλάνο και φιλοσοφία στο παιχνίδι, αν αλλάζουν πρόσωπα συνέχεια, είναι δύσκολο να βγει κάτι καλό. Αυτό είναι η δική μου άποψη εκτός από τις Μεικτές και στις ομάδες.

Ερ: Βασικό να υπάρχει και καλή συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΠΣΚ.

Απ: Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τρέχουνε  εθελοντικά κοντά στις δυο Μεικτές και μας βοηθάνε πάρα πολύ. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ότι πρόβλημα προκύπτει βρίσκουμε πάντα λύσεις. Συζητάμε, είναι πολύ καλό το επίπεδο όσον αφορά τη συνεργασία μας αλλά και στο οργανωτικό κομμάτι. Το μόνο που μένει είναι να πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Διαβάστε επίσης