• 5 Μαΐου 2024,

Βασίλης Βακιρτζής: «Θολό το τοπίο αλλά μπορεί να προκύψει και Super League 2»

 Βασίλης Βακιρτζής: «Θολό το τοπίο αλλά μπορεί να προκύψει και Super League 2»

Συνέντευξη στους 93,7 παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη ΑΟΚ κ. Βασίλης Βακιρτζής.

Αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα μετά τη φυγή του Αλεξ Χαντιτάτζι. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερ: Περιμένατε την αποχώρηση του Άλεξ Χαντιτάτζι; Μετά την ανακοίνωση του ότι αποχωρεί επιδιώξατε να επικοινωνήσετε μαζί του;

Απ: Θα μπορούσαμε να την περιμένουμε το Μάιο, σε καμία περίπτωση τώρα. Όλον αυτό τον καιρό είχαμε τις διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίσει. Το είχε πει και ο ίδιος ξεκάθαρα. Είχαμε κάνει συγκεκριμένο προγραμματισμό για το πώς θα λειτουργήσει η ομάδα, πως θα είναι και αυτός κατοχυρωμένος σε περίπτωση που η ομάδα ανεβεί από τη Γ`στη Super League 2. Δεν υπήρχε κανένα θέμα σε αυτό. Τελικά έγινε αυτό που έγινε και το μάθαμε μέσω facebook.

Ερ: Η έκπληξη φανταζόμαστε ότι ήταν δυσάρεστη;

Απ: Σίγουρα ήταν δυσάρεστη. Το τοπίο είναι αυτή τη στιγμή πάρα πολύ θολό. Προσπαθήσαμε δυο φορές να επικοινωνήσουμε μαζί του και εγώ και ο πρόεδρος ο κ. Αντωνίου μαζί του αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει σήμερα.

Ερ: Αποφεύγει ή έχει δουλειές και δε βρέθηκε  χρόνος;

Απ: Μας ενημέρωσε ότι θα μας καλέσει αυτός.

Ερ: Ανακύπτουν γραφειοκρατικά θέματα για την ΠΑΕ;

Απ: Όταν μια ΠΑΕ μπαίνει σε εκκαθάριση τότε σίγουρα προκύπτουν κάποια θέματα που πρέπει να κλείσουνε και από εκεί και πέρα υπάρχει και το ενδεχόμενο όπως είχε πει ο ίδιος και ισχύει, ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες, αξιόλογες πιθανότητες να παίξει η ομάδα στη Super League 2. Αυτό θα κριθεί στα τέλη Αυγούστου ή το Σεπτέμβριο.

Ερ: Αυτό μπορείτε να μας το εξηγήσετε που στηρίζεται;

Απ:  Έχουμε αρκετά προβλήματα σε άλλες ομάδες οι οποίες αγωνιστικά είναι στη Super League 2. Υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσουν τελικά να συμμετέχουν στη Super League 2, οπότε να προσκληθούν κάποιες άλλες ομάδες όπως έγινε πέρσι.

Σας θυμίζω το παράδειγμα της Καλαμαριάς το οποίο μπορεί να το βρούμε και εμείς μπροστά μας. Η Καλαμαριά ξεκίνησε προγραμματισμό για Γ` Εθνική, υπήρχε σοβαρή κόντρα ανάμεσα σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη. Ο Ερασιτέχνης ετοίμασε να κατεβάσει την ομάδα στη Γ` Εθνική και τελικά προσκλήθηκε να παίξει στη Super League 2 και τελικά αγωνίστηκε εκεί.

Ερ: Δε θα ακολουθήσει η ΠΑΕ τη διαδικασία της εκκαθάρισης; Θα το αφήσει για αργότερα;

Απ: Κοιτάξτε είναι μια διαδικασία της εκκαθάρισης η οποία μπορεί να ξεκινήσει και τώρα αλλά μπορεί και αναιρεθεί γιατί δε θα έχει προλάβει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο.

Ερ: Η ομάδα δεν είναι σίγουρα στη Γ` Εθνική. Μπορεί να προσκληθεί να παίξει στη Super League 2 αλλά να μην έχει ιδιοκτήτη;

Απ: Οι πληροφορίες και οι δικές μας από την Αθήνα είναι ότι υπάρχει ένα 30% με 40% να παίξει η ομάδα στη Super League 2. Δεν είναι 90% όπως είπε ο Χαντιτάτζι. Έτσι τουλάχιστον  λένε οι δικές μας πληροφορίες.

Ερ: Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Χαντιτάτζι, υπάρχει κάποιος που σας πήρε τηλέφωνο και έδειξε ενδιαφέρον για την ομάδα;

Απ: Όχι, δεν προκύψει κανένα τέτοιο ενδιαφέρον. Το τοπίο είναι θολό τώρα. Πρέπει να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα για να δει και ο Ερασιτέχνης τι θα κάνει. Να κάνει μια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παράδειγμα.

Αυτή τη στιγμή μας θυμίζει ακριβώς πέρσι την ίδια εποχή τον Ιούλιο. Τότε είχαμε στείλει επιστολή στην τότε ΠΑΕ και ζητούσαμε να ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει με την ομάδα γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να παίξει ακόμη και στο τοπικό.

Ερ: Είμαστε με διαφορετικό πρωταγωνιστή αυτή τη φορά αλλά στο ίδιο σημείο με το περσινό καλοκαίρι;

Απ: Ακριβώς.

Ερ: Πρέπει να μιλήσετε μαζί του για τα διαδικαστικά. Δεν είναι φεύγω και κλείνω το τηλέφωνο. Εδώ πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα.

Απ: Μπορεί να υπάρχουν χίλια δυο παράπονα αλλά από την άλλη υπήρχε ένας Ερασιτέχνης που και ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας  δώσανε ψυχή και σώμα.

Ερ: Αυτό που λέει ο Χαντιτάτζι ότι δεν έχει τις μετοχές, είναι αλήθεια;

Απ: Δε ξέρω αν έγινε κάποια διαδικασία για να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών. Ειλικρινά δεν το ξέρω. Δε ξέρω αν έγινε κάποια επαφή, κάποια κρούση με το νομικό εκπρόσωπο των υπολοίπων μετόχων και ποια ήταν η απάντηση. Δεν το παρακολούθησα.

Ξέρω τι εννοεί και σαφέστατα ισχύει ότι δεν έχει πάρει τις μετοχές. Δε ξέρω αν έγινε η επαφή. Θυμάμαι πέρσι ότι είχε υπογραφεί κάποιο προσύμφωνο για γα γίνει αυτή η μεταβίβαση. Δεν τις έχει πάρει. Είναι δεδομένο αυτό. Δεν μπορώ όμως να πάρω θέση. Δε ξέρω τι ακριβώς έγινε.

Ερ: Ο ΑΟΚ είναι στον αέρα. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να παίξει στη Super League 2 για όποιον θελήσει να εμπλακεί διοικητικά.

Απ: Ναι έτσι ακριβώς.

Διαβάστε επίσης