• 19 Μαΐου 2024,

Βασιλόπιτα και αποχαιρετισμός

 Βασιλόπιτα και αποχαιρετισμός

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, μόνο που φέτος η εκδήλωση αυτή συνδέθηκε με τον επί δύο χρόνια διοικητή της υπηρεσίας Σωτήρη Κορέλλα, που χθες αποχαιρέτησε συνεργάτες, φίλους κι άλλους εκπροσώπους φορέων, καθώς μετατέθηκε και από το τέλος του μήνα θ΄ αναλάβει διοικητής στην Π.Υ. Καρδίτσας, περιοχή από την οποία κατάγεται.

Τη Δευτέρα ο κ. Κορέλλας ήταν στη Θάσο, όπου αποχαιρέτησε φορείς και το προσωπικό της Π.Υ. του νησιού. Στις 25 Φεβρουαρίου αναλαμβάνει διοικητής στην Π.Υ. Καρδίτσας. Πρώτη φορά στην καριέρα του θα εργασθεί στην πόλη από την οποία κατάγεται. Την ίδια ημέρα (25 Φεβρουαρίου), ο διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας, παίρνει φύλλο πορείας για ν΄ αναλάβει διοικητής στην Π.Υ. Καβάλας.

Η εκδήλωση λοιπόν είχε μεγάλο ενδιαφέρον και συγκίνιση. Έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Προκόπιου, του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλου, των Δημάρχων Δ. Τσανάκα και Φ. Αναστασιάδη, του Περιφερειακού συμβούλου Μιχ. Αμοιρίδης, του Στ. Κιβράκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Γ. Γκράνα, του Δποδιευθυντή Κ. Σιμούδη, του Ταξιάρχου της 20ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων, του Προέδρου του Συλλόγου Θεσσαλών Π. Τσάρα, του Διευθυντή της Δευτερόβαθμιας Εκπαίδευσης Απ. Βαγενά, όλων των πυροσβεστών και φυσικά και των εθελοντών πυροσβεστών.

Ο νέος διοικητής τη Π.Υ. Καβάλας θ΄ αναλάβει σε μία κρίσιμη περίοδο, όπου ξεχωρίζει και λειτουργεί αυτόνομα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αεροδρομίου, ενώ είναι σ΄ εκκρεμότητα η λειτουργία της Π.Υ. λιμένα.

Στην ίδια εκδήλωση παρίστατο χθες ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ναθαναήλ Ρήγας, ενώ άλλοτε άμεσα κι άλλοτε έμμεσα έγινε αναφορά στο σημαντικό γεγονός του 2016, τη φωτιά στη Θάσο, το Σεπτέμβριο της χρονιάς που προαναφέραμε. Ο κ. Κορέλλας είπε ότι η φωτιά της Θάσου το Σεπτέμβριο του 2016, αναφέρεται ήδη από την υπηρεσία, ως ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά που αυτή αντιμετώπισε ποτέ.

Παρά το ότι η έκταση που καταστράφηκε είναι μεγάλη, ο κ. Κορέλλας συνεχάρη για τις προσπάθειές τους, τους πυροσβέστες. Πρώτος για τον Σ. Κορέλλα μίλησε ο Μητροπολίτης ΦΝΘ Προκόπιος. Υπήρξε ένας καλός φίλος είπε ο Μητροπολίτης και προέβλεψε ότι η Θάσος σύντομα θα ξαναγίνει το πράσινο νησί.

Τα αισθήματα μου είναι ανάμικτα είπε ο Σ. Κορέλλας, εξηγώντας ότι από τη μια στεναχωριέται που φεύγει από την Καβάλα, από την άλλη χαίρεται γιατί θα υπηρετήσει στον τόπο της καταγωγής του, από τον οποίο απουσίασε συνολικά έξι χρόνια.

Ο Θ. Μαρκόπουλος είπε ότι και τα δύο χρόνια που εργάστηκε στην Καβάλα ο Σ. Κορέλλας, ήμασταν είπε, περήφανοι για τη συνεργασία μαζί του.

Νωρίτερα χθες το πρωί αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στον Θ. Μαρκόπουλο έκανε ο Σωτ. Κορέλλας.

Ο Θ. Μαρκόπουλος είπε ότι στη Θάσο έγινε η καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Θυμήθηκε ένα περιστατικό τις ημέρες της πυρκαγιάς, στη Θυμωνιά, όπου και ο Σωτ. Κορέλλας κι άλλοι πυροσβέστες έτρεξαν στη θάλασσα, μπήκαν στη θάλασσα για να γλυτώσουν, από τις φλόγες. Με έργα, κατέληξε ο Θ. Μαρκόπουλος, το νησί θα επανέλθει.

Καλά λόγια για τον Σωτ. Κορέλλα ακούστηκαν κι από τους Φ. Αναστασιάδη, Μιχ. Αμοιρίδη και Δ. Τσανάκα. Ενώ ο ταξίαρχος έδωσε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Κορέλλα. Η Δήμαρχος του έκανε δώρο μια ζωγραφιά του Δημαρχείου κι ένα μπουκάλι κρασί.

 

 

Διαβάστε επίσης