• 22 Μαΐου 2024,

Λύση και μέσω του Κέντρου Φυσικής Αποκατάστασης

 Λύση και μέσω του Κέντρου Φυσικής Αποκατάστασης

Το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων που εδρεύει και λειτουργεί στην Ελευθερούπολη, παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, δε μπορεί να φιλοξενήσει σχεδόν κανένα από τα παιδιά του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα. Αυτό είπε στην εφημερίδα μας και δεν το είπε πρώτη φορά, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ Σωτήρης Σωτηριάδης, εξηγώντας ότι στο Θεραπευτήριο της Ελευθερούπολης, υπάρχει πληρότητα, σχεδόν 100%.

Σύμφωνα με το Σ. Σωτηριάδη, πολλές φορές έχει ερωτηθεί για τη δυνατότητα του Θεραπευτηρίου, κι έχει απαντήσει ότι οι υποδομές δεν επαρκούν για επιπλέον άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο κ. Σωτηριάδης θύμισε στην εφημερίδα μας ότι πριν από έξι περίπου μήνες, το Θεραπευτήριο της Ελευθερούπολης και φιλοξενεί ακόμη και σήμερα, δύο και τρία άτομα με ειδικές ανάγκες, που εντάχθηκαν σε αυτό, προερχόμενα από το Ίδρυμα Αγία Μαρίνα.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πληροφορίες και σενάρια, για φιλοξενία ατόμων με ειδικές ανάγκες, του ιδρύματος Αγία Μαρίνα, στο Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης, που λειτουργεί με την ευθύνη του Νοσοκομείου Καβάλας στη Χρυσούπολη. Πρόκειται για το παλαιότερα γνωστό, ως ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Εκεί υπάρχει χώρος, δηλαδή μπορεί το ίδρυμα να φιλοξενήσει κι άλλα άτομα με ειδικές ανάγκες, πλην όμως υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Εάν λυθεί το ζήτημα του προσωπικού, τότε το ίδρυμα της Χρυσούπολης μπορεί να δώσει λύση για άτομα με ειδικές ανάγκες, που σήμερα είναι στην Αγία Μαρίνα, πιθανώς προερχόμενα από την επαρχία Νέστου.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Σωτήρης Σωτηριάδης δεν έκρυψε και το παράπονό του, καθώς όπως είπε στη σύσκεψη περίμενε να προσκληθεί στην σύσκεψη, που οργάνωσε ο Θ. Μαρκόπουλος τη Δευτέρα, για το μέλλον του ιδρύματος Αγία Μαρίνα, αλλά τέτοια πρόσκληση δεν έλαβε ποτέ.

Διαβάστε επίσης