• 19 Μαΐου 2024,

Συζητήθηκε η αγωγή σε βάρος του ΕΠΑΚ

 Συζητήθηκε η αγωγή σε βάρος του ΕΠΑΚ

Συζητήθηκε χθες το πρωί στο πρωτοδικείο Καβάλας, η αγωγή καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών της εργαζόμενης στην θυγατρική εταιρία του Βιοτεχνικού Πάρκου Α.Ε. την εταιρία ΕΠΑΚ. Πρόκειται για ένα πρόβλημα ουσιαστικά του Βιοτεχνικού Πάρκου, που αφορά απλήρωτη εργασία της συγκεκριμένης υπαλλήλου, από την 1/1/2013 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015, που η εργαζόμενη άρχισε επίσχεση εργασίας. Η αγωγή συζητήθηκε χθες μετά από δύο αναβολές, η πρώτη λόγω αποχής των δικηγόρων, ενώ η δεύτερη και πιο πρόσφατη στις 25 Οκτωβρίου 2016, προκειμένου να υπάρξει πληρωμή της από τους εκπροσώπους του Βιοτεχνικού Πάρκου.

Από τότε μέχρι και χθες το Βιοτεχνικό Πάρκο συνεχίζει να δηλώνει πρόθεση να την εξόφληση, πλην όμως δεν έχει κάνει το παραμικρό., Εξ αυτού του λόγου η ακροαματική διαδικασία ήταν σύντομη. Δεν εμφανίστηκε κανείς εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Πάρκου και της θυγατρικής εταιρίας, η οποία απασχολούσε την εργαζόμενη. Έτσι η αγωγή συζητήθηκε παρουσία μόνο του δικηγόρου της εργαζόμενης, ενώ κατέθεσε μάρτυρας που παρουσίασε τις απόψεις της.

Το ποσό που της οφείλεται ξεπερνά τις 20.000 ευρώ. Σ΄ αυτό θα πρέπει να υπολογισθούν οι νόμιμοι τόκοι. Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Επειδή δεν ήταν παρούσα η εταιρία του Βιοτεχνικού πάρκου, κι επειδή το χρέος είναι κοινά αποδεκτό, φαίνεται ότι η αγωγή θα κερδηθεί από την εργαζόμενη. Λίγες ημέρες πριν υπήρξε επικοινωνία εκπροσώπου της εργαζόμενης με το δικηγόρο της. Προφορικά αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θέλει να εξοφλήσει την εργαζόμενη, αλλά και πάλι δεν υπήρξε συνέχεια με τις απαραίτητες πράξεις.

Αν υποθέσουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Βιοτεχνικού Πάρκου σήμερα, είναι το δάνειο που δεν εξυπηρετείται και το οποίο έχει συναφθεί με την εθνική τράπεζα, αμέσως μετά δεύτερο κατά σειρά πρόβλημα, είναι το συγκεκριμένο χρέος.

 

Διαβάστε επίσης