Dark Mode Light Mode

Βελτίωση των υποδομών της Θάσου στο νερό ύδρευσης και στο ρεύμα

Με τη βοήθεια του Αντιδημάρχου Θάσου κ. Γιάννη Μαρκιανού «μεταφερόμαστε» στο νησί. Μας περιγράφει το τι ισχύει εκεί τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα. Τις δουλειές που έγιναν για τη βελτίωση των υποδομών κι ενόψει του Καλοκαιριού.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως είναι τα πράγματα στη Θάσο τη Μ. Εβδομάδα του 2025;

Απ: Επισκέπτες δεν υπάρχουν πολλοί -αυτήν τη στιγμή- αλλά υπάρχει πάρα πολύ κίνηση απ’ αυτούς που είναι στη Θάσο για να κάνουν εργασίες. Έχουν έρθει όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν χρόνο κι έτσι προετοιμάζονται – προετοιμάζουν τις επιχειρήσεις τους- για την περίοδο μετά το Πάσχα. Οπότε το νησί φαίνεται να είναι γεμάτο. Γεμάτο τεχνίτες, γεμάτο δουλειές.

Ερ: Με το προσωπικό που ψάχνουν οι επαγγελματίες τι γίνεται;

Απ: Υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, ακόμη περισσότερη από πέρσι καθώς η κάρτα εργασίας έχει κινητοποιήσει πολλούς. Έχουν προβληματιστεί με τα ωράρια εργασίας και το τι θα κάνουν. Υπάρχει αρκετός κόσμος που ζητάει περισσότερο προσωπικό από πέρσι, έτσι ώστε να ρυθμίσει τα θέματα που ανακύπτουν. Η φετινή χρονιά πρώτη με την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας είναι μια χρονιά πιλοτική και πολλοί θέλουν να εξασφαλίσουν το επιπλέον προσωπικό για να μην έχουν προβλήματα. Δύσκολο να βρουν προσωπικό. Η σεζόν είναι μικρότερη στη Θάσο, σε σχέση με άλλα νησιά και αρκετοί εργαζόμενοι επιλέγουν τη νοτιότερη Ελλάδα.  Στο τέλος και συνήθως πάντα βρίσκεται λύση. Ποτέ δεν έχει προκύψει πρόβλημα με την έννοια να μην εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες και πελάτες. Ακόμη και οι οικογένειες θα μπουν να δουλέψουν, θα δώσουν περισσότερο χρόνο εργασίας και θα τα καταφέρουν.

Ερ: Είδαμε ότι διαφημίζετε τις τιμές των εισιτηρίων των φέριμποτ. Τι θέλετε να πετύχετε με αυτό που κάνετε;

Απ: Το τελευταίο διάστημα αυτό που ακούμε συνεχώς είναι για το πόσο ακριβά είναι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στην υπόλοιπη Ελλάδα και πόσο δύσκολο είναι κάποιος να επισκεφτεί ένα Ελληνικό νησί. Το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του νησιού της Θάσου είναι αυτήν τη στιγμή η ακτοπλοϊκή σύνδεση. Έχουμε πάρα πολύ φτηνά εισιτήρια και πάρα πολύ συχνή ανταπόκριση. Ξεκινάει από τη γραμμή του Λιμένα στις 4:30 πμ  και καταλήγει στις 12:30.  Πολύ σύντομα, τον επόμενο μήνα, το 12:30 ενδεχομένως να είναι και 01:30 το βράδυ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Καλούμε κόσμο να επισκεφτεί το νησί ακόμη και για μια μέρα. Θα έχει άπλετο χρόνο, να έρθει να το απολαύσει και να φύγει.

Ερ: Σε σχέση με τις υποδομές, πέρασε ένας χρόνος σχεδόν, τι άλλαξε από το καλοκαίρι του 2024 μέχρι και τώρα. Βελτιώθηκε κάτι; Άλλαξε κάτι;

Απ: Έχει γίνει πάρα πολύ σοβαρή δουλεία σε δυο τομείς που μας ταλαιπώρησαν πέρσι. Στο ρεύμα. Ο ΔΕΔΔΗΕ όλο το χειμώνα κάνει εργασίες. Κάνει υπογειοποίηση κάποιων κομματιών του δικτύου.  Είναι εδώ συνεχώς όλο το χειμώνα, αλλάζει κολώνες και δίκτυο και στο υπέργειο. Καθαρίζει κλαδιά σε σημεία που μπορούσαν να δημιουργούσαν πρόβλημα. Αυτό ήταν ένα θέμα. Το ρεύμα το οποίο φτάνει με το υποβρύχιο καλώδιο από την Κεραμωτή, το οποίο έπεσε πέρσι, είναι αρκετό ως προς την ενέργεια που μεταφέρει. Το δύσκολο ήταν ο ΔΕΔΔΗΕ να διαχειριστεί το εσωτερικό δίκτυο. Εκεί χρειαζόταν ενίσχυση και γίνεται πάρα πολύ σοβαρή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Όσον αφορά το νερό, εκτός του ότι ο χειμώνας φέτος ήταν αρκετά καλύτερος και όλοι το είδαμε, έγιναν συγκεκριμένες ενέργειες στα χωριά τα οποία υπήρξε κάποιο πρόβλημα πέρσι. Δεν ήταν το σύνολο του νησιού που είχε θέματα, το περσινό καλοκαίρι. Φυσικά παντού πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση. Ήταν συγκεκριμένοι οικισμοί που είχαν θέμα με το νερό της ύδρευσης.

Ερ: Τι ενέργειες έγιναν εκεί;

Απ: Έχουν γίνει αλλαγές δικτύων, έχουν γίνει καθαρισμοί. Στα Κοίνυρα υπάρχει επάρκεια νερού αλλά το δίκτυο δεν ανταποκρίνεται. Βουλώνει συνέχεια. Όλο το χειμώνα εργαζόταν συνεργείο σε καθημερινή βάση. Στα Λιμενάρια από μια βλάβη πέρσι δημιουργήθηκε πολύ μεγάλο θέμα. Εκεί υπάρχουν δυο γεωτρήσεις, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν κι ενδεχομένως μία ακόμη. Η τρίτη. Θεωρούμε πως θα ανταποκριθούμε πάρα πολύ καλά. Κάνει εξαιρετικό έργο η ΔΕΥΑ Θάσου αλλά και οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι. Όλον το χειμώνα έχουν πέσει σ’ αυτό το θέμα.

Προηγούμενο άρθρο

Τα κρουαζιερόπλοια φέρνουν κόσμο, χάρτες με τα αξιοθέατα της Καβάλας δεν υπάρχουν! (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Μήνυμα του Μητροπολίτη Στέφανου για το σωτήριο πάθος του Χριστού και Θεού μας