• 19 Απριλίου 2024,

Βέροια – ΑΟΚ 2-0: Δεν του άξιζε η ήττα… (φωτογραφίες)

 Βέροια – ΑΟΚ 2-0: Δεν του άξιζε η ήττα… (φωτογραφίες)

Ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο όπου η Βέροια παρουσιάστηκε αποτελεσματική και ουσιώδης ήταν αρκετό για να κρίνει το ντέρμπι κορυφής στο Βόρειο Όμιλο της Football League.

Στη συνέχεια, ο ΑΟΚ μπορεί να είχε την υπεροχή όμως δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα γκολ που θα τον έβαζε ξανά μέσα στην τύχη του αγώνα. Μια ήττα που αποδεικνύεται άδοξη, όχι όμως και καθοριστική, για έναν ΑΟΚ που παρουσίασε στη Βέροια ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στεκόμενος άτυχος (και) στη φάση του πέναλτι. Ήταν το 4ο “χαμένο” πέναλτι της σεζόν!

Η Βέροια πλησίασε -πλέον- τους αργοναύτες στον ένα βαθμό όσον αφορά την κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Κώστας Ανυφαντάκης επανέφερε στην θέση του τερματοφύλακα τον Κυρίτση αντί του Σταθάκη. Ακόμη τον Κολλαρά στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Κόκκορη στα πλάγια της επίθεσης έχοντας Αδαμάκη και Βαλαβανόπουλο δίπλα του.

Ο ΑΟΚ έχασε πέναλτι πολύ νωρίς με το Βαλαβανόπουλο ενώ η Βέροια στα πρώτα 45 λεπτά φάνηκε απειλητική κυρίως στο τελευταίο διάστημα. Δύσκολος ο αγωνιστικός χώρος λόγω της βροχής, ματς τακτικής από τους δύο προπονητές.

Στην επανάληψη, ο ΑΟΚ μπήκε και πάλι πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο ατύχησε στην πρώτη φάση που δέχθηκε να μείνει πίσω στο σκορ, στο μοναδικό σημείο του αγώνα όπου η αμυντική αντίδραση των αργοναυτών δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Ο ΑΟΚ έχασε το 4ο φετινό του πέναλτι στο πρωτάθλημα, μετά τις αναμετρήσεις στην Τρίγλια και το διπλό χαμένο με τον Απόλλωνα Πόντου στην Καβάλα. Το πάθος δεν έλειψε από τους αργοναύτες που είχαν όμως βιαστικές επιλογές στο τελείωμα και -για ακόμη ένα παιχνίδι- (υπερβολικά) πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Το φιλμ του αγώνα

6’ Σουτ του Καραγιάννη από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα περνάει εκτός εστίας.

7’ Ατομική προσπάθεια του Κόκκορη που πάει στο ένας με έναν με τον Μπουκουβάλα οποίος τον ανατρέπει καθαρά και ο διαιτητής υποδεικνύει σωστά το πέναλτι.

8’ Η μπάλα στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη που από το Ρίπλεϊ φαίνεται πως ακούμπησε με τα ακροδάχτυλα την μπάλα.

13’ Μακρινό σουτ του Πόζογλου λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυρίτση.

15’ Ο Καζαντζίδης διανύει πολλά μέτρα με την μπάλα και δοκιμάζει να νικήσει από μακρινή απόσταση το Βελλίδη που αποκρούει σε κόρνερ.

17’ Σουτ του Ορφανίδη σταματάει σε αμυντικό της Βέροιας πριν προλάβει να έρθει σε επαφή κάποιος παίκτης του ΑΟΚ.

21’ Σουτ του Θωμαΐδη εκτός περιοχής, δεν ανησυχεί ο Βελλίδης 35’ Μετά από κόρνερ η μπάλα φτάνει στο Βαλαβανόπουλο που όμως δεν κάνει καλό σουτ όντας σε πλεονεκτική θέση.

23′ «Κιτρινίζεται» ο Μαραγκός για παρατεταμένο μαρκάρισμα στον Κόκκορη.

31′ Κίτρινη αντικρίζει ο Γαβριηλίδης για αγκωνιά.

40’ Εξαιρετική κάθετη πάσα του Καραγιάννη βγάζει το Λουκίνα σε θέση τετ α τετ, εκείνος ωστόσο αφήνει στον Πασά που αστοχεί απέναντι από τον Κυρίτση.

42’ Κίτρινη κάρτα και στον Κολλαρά για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Πόζογλου.

44’ Η άμυνα του ΑΟΚ απομακρύνει χωρίς σιγουριά και ο επερχόμενος στην πορεία της μπάλας Πασάς σουτάρει ψηλά αουτ

45’ Στην αμέσως επόμενη φάση ο Κόκκορης βγαίνει μόνος του απέναντι στο Βελλίδη όμως ο Μαραγκός τελευταία στιγμή παρεμβαίνει και παραχωρεί κόρνερ.

48’ Μόνος του ο Λουκίνας απέναντι στον Κυρίτση με τον τερματοφύλακα του ΑΟΚ να βγαίνει και με αποφασιστικότητα να μπλοκάρει την μπάλα. Έντονες διαμαρτυρίες από τους αργοναύτες για φάουλ στην αρχή της φάσης σε σπρώξιμο στον Παντεκίδη.

52’ Η Βέροια ανοίγει το σκορ με το Λουκίνα μετά από λάθος του Αδαμάκη στο χώρου του κέντρου και παράλληλη πάσα του Πασά στην καρδιά της μικρής περιοχής.

55’ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΟΚ να ισοφαρίσει άμεσα, όμως ο Βελλίδης μπλοκάρει το σουτ του Κόκκορη από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

57’ Δεύτερο τέρμα για τους γηπεδούχους με δυνατό σουτ του Πασά εκτός περιοχής, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κυρίτση.

60’ Πρώτη κίνηση από τον πάγκο για τον ΑΟΚ με τον Κολλά να αντικαθιστά τον Αδαμάκη.

61’ Πολύ καλό σουτ του Γαβριηλίδη το οποίο θα περάσει κόρνερ ύστερα από δύσκολη επέμβαση του Βελλίδη.

63’ Νέα ευκαιρία για τον ΑΟΚ που χάνει ο Βαλαβανόπουλος, ο οποίος όμως σουτάρει αδύναμα πάνω στο Βελλίδη.

70’ Ο Σιμόνι περνάει στη θέση του Καραγιάννη.

71’ Ευκαιρία για τη Βέροια με σουτ του Πόζογλου που περνάει αουτ.

73’ Κίτρινη κάρτα στο Βαλαβανόπουλο για μαρκάρισμα στο Σιμόνι, ενώ παράλληλα ο Γιαλαμούδης αντικαθιστά τον Καζαντζίδη που παραπονέθηκε για ενοχλήσεις.

78’ Πολύ μεγάλη ευκαιρία με περίτεχνο γυριστό του Γαβριηλίδη που περνάει ελάχιστα αουτ.

80’ Ο Στάμου περνάει στη θέση του Λουκίνα.

82’ Σουτ υπό πίεση του Κολλά μέσα από την περιοχή, η μπάλα χάνει δύναμη και καταλήγει στα χέρια του Βελλίδη.

84’ Ο Παπαδόπουλος στη θέση του Θωμαΐδη, διπλή αλλαγή και για τη Βέροια με τους Ντι Τζιοβάνι και Αποστολόπουλο να αντικαθιστούν τους Βεργώνη και Πόζογλου.

90’ Ο Βελλίδης διαμαρτύρεται έντονα και αντικρίζει την κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέροια (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Παπαχρήστος, Μαραγκός, Βεργώνης (85′ Ντι Τζιοβάνι), Μπλέτσας, Καραγιάννης (69′ Σιμόνι), Πασάς, Πόζογλου (85′ Αποστολόπουλος), Λουκίνας (80′ Στάμου).

ΑΟΚ (Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης (73′ Γιαλαμούδης), Κολλαράς, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης, Θωμαϊδης, Βαλαβανόπουλος, Ορφανίδης, Αδαμάκης (60′ Κολλάς).

Φωτογραφίες: VERIA NFC

Διαβάστε επίσης