• 26 Απριλίου 2024,

Βεβαίωση παραβάσεων παράνομης στάθμευσης στο δρόμο δίπλα από το δικαστήριο

 Βεβαίωση παραβάσεων παράνομης στάθμευσης στο δρόμο δίπλα από το δικαστήριο

Σε χρονικό διάστημα μιας περίπου εβδομάδας προσωπικό της Τροχαίας βρέθηκε στην οδό Τρίτωνος, οδός δίπλα από το δικαστικό μέγαρο. Βεβαίωσε κλήσεις (δύο) παράνομης στάθμευσης (20 ευρώ κάθε μία) σε ισάριθμα αστικά λεωφορεία.

Τα οχήματα ήταν παρκαρισμένα στην άκρη του δρόμου (όπως και άλλα μεγάλα οχήματα) και όχι κάθετα όπως ορίζουν οι σχετικές διαγραμμίσεις. Η οδός Τρίτωνος είναι δρόμος που συνδέει το Δικαστικό Μέγαρο με την οδό Αργοναυτών και τελικά την οδό Τενέδου. Δεν έχει μεγάλη κυκλοφορία κι έτσι στην άκρη της Τρίτωνος συνέχεια παρκάρουν νταλίκες αλλά και λεωφορεία.

Αυτές οι σταθμεύεις υπάρχουν όλο το 24ωρο αλλά συνήθως τα βράδια. Μόνο που το συγκεκριμένο παρκάρισμα αποδεικνύεται παράνομο. Το πιθανότερο είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας να προκλήθηκαν από καταγγελίες άλλων οδηγών.

«Όταν υπάρχει καταγγελία πρέπει να επιλαμβανόμαστε αυτής» μας είπε εκπρόσωπος της Τροχαίας. Οι οδηγοί και ιδιοκτήτες Αστικών λεωφορείων ανησύχησαν από τις κλήσεις κι απόρησαν ταυτόχρονα αφού δεν περίμεναν ότι η αστυνόμευση στην οδό Τρίτωνος είναι τόσο σημαντική, σημαντικότερη κι από τα όσα ισχύουν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Σίγουρα υπάρχει μια τυπολατρία και μια υπερβολή όταν σε κεντρικά σημεία της Καβάλας τα προβλήματα είναι συχνότερα, περισσότερα.

Κι η Τροχαία Καβάλας συχνά απούσα. Φανταζόμαστε ότι κι η Τροχαία θα ήθελε να είναι παρούσα πιο συχνά στο κέντρο αλλά όπως ήδη σημειώσαμε οι καταγγελίες (λόγω περιορισμένης ορατότητας;) έχουν πάντα προτεραιότητα!

Διαβάστε επίσης