• 19 Μαρτίου 2024,

Βοήθεια απ’ τους 4 βουλευτές ζητούν οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών του Νομού Καβάλας

 Βοήθεια απ’ τους 4 βουλευτές ζητούν οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών του Νομού Καβάλας

Εξ αιτίας κοινοβουλευτικών τους υποχρεώσεων στην Αθήνα, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν χθες οι 4 βουλευτές του Νομού Καβάλας σε πρόσκληση για συνάντηση με τους εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών. Η σύσκεψη έγινε στην αίθουσα «Νίκος Μάρτης» αλλά παρόντες ήταν συνεργάτης του Νίκου Παναγιωτόπουλου και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης. Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ειδοποίησαν ότι η συνάντηση με το σύλλογο των εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών μπορεί γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, όταν θα είναι στην πόλη της Καβάλας.

Υπό αυτά τα δεδομένα στη χθεσινή συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη. Αυτός αποδέχθηκε το βασικό αίτημα, να δοθεί αναστολή στην εφαρμογή του νέου νόμου ώστε να ξαναρχίσουν οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Τούτο θα επιδιωχθεί και κοινοβουλευτικά (δεν αποκλείεται επίκαιρη ερώτηση του κ. Παναγιωτόπουλου) και μέσω της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Ο κ. Αντωνιάδης δεσμεύτηκε να μεταφέρει το θέμα αναδεικνύοντας το πρόβλημα στον πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστό.

Οι εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα και στο Ν. Καβάλας σταμάτησαν από τα μέσα του μήνα περίπου αφού δεν μπορεί να εφαρμοστεί ότι προβλέπει ο νέος νόμος για τη διαδικασία της εξέτασης. Τότε εντός του οχήματος βρίσκεται μόνο ο υποψήφιος οδηγός και ο εξεταστής. Επειδή το αυτοκίνητο είναι της σχολής, πρέπει να ασφαλιστεί για όσο διαρκεί η διαδικασία. Ωστόσο καμιά ασφαλιστική εταιρία δεν μπορεί (τουλάχιστον μέχρι τώρα) να ανταποκριθεί με το ανάλογο προϊόν. Οι εκπαιδευτές ζητούν η εξέταση να γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο (εντός του αυτοκινήτου και ο δάσκαλος) μέχρι να λυθεί το προαναφερθέν ζήτημα. Επειδή το αίτημα έχει προωθηθεί ήδη στο υπουργείο, είναι γνωστές οι αντιρρήσεις του υπουργού στην ικανοποίηση του.

 

 

Διαβάστε επίσης