• 29 Μαρτίου 2024,

Βολτάρουμε Ηλεκτρικά στη Δράμα: Μια εβδομάδα με δράσεις γεμάτες αγάπη για το ποδήλατο και το περιβάλλον

 Βολτάρουμε Ηλεκτρικά στη Δράμα: Μια εβδομάδα με δράσεις γεμάτες αγάπη για το ποδήλατο και το περιβάλλον

Έναρξη της δράσης Βολτάρουμε Ηλεκτρικά στη Δράμα, 16 – 22 Σεπτεμβρίου

Μια εβδομάδα με δράσεις γεμάτες αγάπη για το ποδήλατο και το περιβάλλον


Ο Πλανήτης δεν μπορεί να περιμένει άλλο!

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα φέτος, βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο των τελευταίων 650,000 χρόνων! Το 2020 ήταν η δεύτερη πιο ζεστή χρονιά στο πλανήτη! Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μας κατακλύζουν!

 

Η Δράμα αντιδράει στην κλιματική κρίση και μαθαίνει να αγαπάει τα ποδήλατα, “Βολτάροντας Ηλεκτρικά” κατά την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας. Από τις 16 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, μαθαίνουμε όλοι, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, πως να προστατεύουμε το περιβάλλον φτιάχνοντας και χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά ποδήλατα. Ήρθε η ώρα να συμβάλεις και εσύ!

 

Το έργο “Επιδεικτική δράση προώθησης ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων  στην πόλη της Δράμας” με διακριτικό τίτλο “Βολτάρουμε Ηλεκτρικά” σχετίζεται με την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επισκεπτών της Δράμας και την προώθηση της ιδέας χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων κατά τη μετακίνηση τους μέσα στην πόλη, καθώς επιπλέον και την ενημέρωση και υποκίνηση τους σχετικά με τη δυνατότητα μετατροπής των συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά. Πρόκειται για μια δράση η οποία πραγματοποιείται από την Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, σε σύμπραξη με το Δήμο Δράμας, με κύριους σκοπούς τη συμβολή στην ανάπτυξη και εφαρμογή της εθνικής και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ επιπλέον συνδράμουν και στην εφαρμογή των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Οι κάτοικοι της Δράμας και οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας θα είναι στην ευχάριστη θέση να απολαύσουν ποικίλες δράσεις με σημείο έναρξης το αμφιθέατρο της Οδού Χελμού όπως:

  • πρωινά διασκεδαστικά περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά
  • καθημερινές απογευματινές επιδείξεις μετατροπής ποδηλάτων σε ηλεκτρικά
  • test drive των 8 καινούργιων μας ηλεκτρικών ποδηλάτων
  • περιβαλλοντικές ημερίδες που θα μας προβληματίσουν
  • παρουσιάσεις του ολοκληρωμένου πιλοτικού συστήματος «Έξυπνο Ποδήλατο” που με τους 13 αισθητήρες του μας βοηθάει να βελτιώσουμε το αστικό περιβάλλον
  • απολαυστικές Ποδηλατάδες στην πόλη

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εβδομαδιαίων δράσεων:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εργαστηρίων

————————————

 

“Bike to School”, εργαστήρια για παιδιά στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.

Πέμπτη, 16 Σεπ 202 | Παρασκευή, 17 Σεπ 2021 | Δευτέρα, 20 Σεπ 2021| Τρίτη, 21 Σεπ 2021| Τετάρτη, 22 Σεπ 2021 – ώρα 9πμ – 12μμ

 

Ebike Happy hour, δοκιμές των ηλεκτρικών ποδηλάτων από το κοινό, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.

Πέμπτη, 16 Σεπ 2021| Κυριακή, 19 Σεπ 2021| Δευτέρα, 20 Σεπ 2021| Τρίτη, 21 Σεπ 2021 – ώρα 6μμ-9μμ και Σάββατο, 18 Σεπ 2021 – ώρα 10πμ – 1μμ

 

Make an ebike, ανακάλυψε πως μετατρέπεται ένα συμβατικό ποδήλατο σε ηλεκτρικό, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.

Πέμπτη, 16 Σεπ 2021| Κυριακή, 19 Σεπ 2021| Δευτέρα, 20 Σεπ 2021| Τρίτη, 21 Σεπ 2021 – ώρα 6μμ-9μμ και Σάββατο, 18 Σεπ 2021 – ώρα 10πμ – 1μμ

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα Ενημερωτικών Δράσεων

————————————

 

Open day “Βολτάρουμε Ηλεκτρικά”, ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό από τον Δήμο Δράμας, την Επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, με την συμμετοχή του Πράσινου Ταμείου,  στο Αμφιθέατρο “Σωκράτης Δημητριάδης” στην Αγία Βαρβάρα.

 

Παρασκευή, 17 Σεπ 2021 – ώρα 7:30μμ

 

Όλη η Δράμα βολτάρει Ηλεκτρικά, τι γνωρίζεις για την κλιματική αλλαγή, το ηλεκτρικό ποδήλατο και τα προσωπικά και συλλογική οφέλη της χρήσης του. Μια διαδραστική παρουσίαση με το κοινό, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.

 

Σάββατο, 18 Σεπ 2021 – ώρα 10πμ – 1μμ

 

Τελετή Λήξης “Βολτάρουμε Ηλεκτρικά”, παρουσίαση αποτελεσμάτων της εβδομάδας, της χρήσης των ποδηλάτων και του περιβαλλοντικού οφέλους, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.

 

Τετάρτη, 22 Σεπ 2021 – ώρα 6.00μμ

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα Ποδηλατικών δράσεων

————————————

 

Το Α και το Β της ποδηλασίας, οι μικροί φίλοι του ποδηλάτου, θα εκπαιδευτούν σε ένα πρότυπο πάρκο ποδηλασίας και θα μάθουν τα μυστικά της σωστής χρήσης του ποδηλάτου με εκπαιδευτή τον Χρήστο Κηπουρό, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού. Ηλικίες 7-12, Απαραίτητη η γονική συνοδεία. Κάθε παιδί, θα συμμετέχει με δικό του ποδήλατο και απαραίτητα ποδηλατικό κράνος.

 

Σάββατο, 18 Σεπ 2021| Κυριακή, 19 Σεπ 2021 – ώρα 6μμ-8μμ

 

Ποδηλατοβόλτα στο Kallifytos Trail Park με τον Δήμο Δράμας και την Πρωτοβουλία Πεζών Ποδηλατών. Σημείο έναρξης από το κιόσκι του Πανοράματος.

 

Κυριακή, 19 Σεπ 2021 – ώρα 10.30πμ – 2.00μμ

 

Βολτάρουμε Ηλεκτρικά σε δρόμους χωρίς αυτοκίνητα. Ποδηλατοβόλτα με πεζούς ποδηλάτες και οικολογική κίνηση Δράμας με σημείο έναρξης το Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.

 

Τετάρτη, 22 Σεπ 2021, – ώρα 6.30μμ

____

 

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες υγειονομικές οδηγίες οι οποίες ενδέχεται να τροποποιούνται. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φέρουν μάσκα μαζί τους και να τηρούν την υγιεινή των χεριών.

 

Διοργάνωση

Δήμος Δράμας

Επιστημονική Ομάδα Οψόμεθα εις Φιλίππους

 

Τεχνική υποστήριξη

1ο ΕΠΑΛ Δράμας

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιωάννης Γκίκας | 6945047925 | info@opsometha.org

Social Media: Instagram / Facebook / YouTube  #voltaroumeelektrika

 

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης