• 25 Απριλίου 2024,

Βραβείο της UNESCO διεκδικεί ομάδα του ΤΕΙ ΑΜΘ

 Βραβείο της UNESCO διεκδικεί ομάδα του ΤΕΙ ΑΜΘ

Ένα βραβείο από την UNESCO διεκδικεί ομάδα του ΤΕΙ ΑΜΘ. Χθες παραχωρήθηκε σχετική συνέντευξη τύπου όπου παρουσιάστηκε η Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Επαυξημένης Πραγματικότητας ARTutor, η οποία είναι και η μοναδική Εθνική Πλατφόρμα (UNESCO nominated) που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Διεθνή διαγωνισμό UNESCO για την Εκπαίδευση με τίτλο “King HamadBinIsa-AlKhalifaPrizefortheUseofICTsinEducation”.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε ο αντιπρύτανης Δημήτρης Εμμανολούδης και ο επικεφαλής καθηγητής της ομάδας που δημιούργησε την πλατφόρμα κ. Τσινάκος. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γνωστοποιηθούν το επόμενο δίμηνο. Στη διάρκεια της συνεντεύξεως τύπου πραγματοποιήθηκε και επίδειξη της εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

Ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Εμμανολούδης μεταξύ των άλλων δήλωσε: «Χαιρόμαστε για την έγκριση της πρότασής μας και ουσιαστικά θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Πρώτη φορά γίνεται κάτι ανάλογο για το ΤΕΙ. Η πρότασή μας είναι η μοναδική από τη χώρα μας. Για την πρόταση ενημερώθηκε κι έτσι την υποστηρίζει η εθνική επιτροπή στην Αθήνα. Ευχόμαστε να πάρει τα βραβείο».

Η αισιοδοξία του κ. Εμμανολούδη στηρίζεται ότι η πλατφόρμα, όπως παρουσιάστηκε στην ελληνική επιτροπή της UNESCO έτυχε θετικών σχολίων κι έτσι εκείνοι που γνωρίζουν περισσότερα για τα κριτήρια του διαγωνισμού πιστεύουν ότι η ελληνική πρόταση μπορεί να διακριθεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Επαυξημένης Πραγματικότητας ARTutor έδωσε ο κ. Τσινάκος. Αρχικά ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας και τον αντιπρύτανη κ. Εμμανολούδη. Εξήγησε ότι πρόκειται για μία ομαδική δουλειά διάρκειας τριών ετών. Ακόλουθα επεσήμανε:

«Πρόκειται για μία πρόταση, μέσα στις δύο παγκοσμίως, που είναι και δωρεάν και εκπαιδευτικές. Ακολουθεί την προσπάθεια της UNESCO για εκπαίδευση σε όλους. Η πλατφόρμα είναι θεματικά ανεξάρτητη και για να την χρησιμοποιήσει κάποιος δεν απαιτείται γνώση πληροφορικής».

Στη συνέχεια ο κ. Τσινάκος έδειξε στους δημοσιογράφους πως ακριβώς λειτουργεί η Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Επαυξημένης Πραγματικότητας ARTutor, η οποία διευκολύνει το διάβασμα ενώ γενικότερα κάποιος μπορεί σε μία βάση δεδομένων, όπως για παράδειγμα ένα βιβλίο, να προσθέσει ψηφιακά καινούργιο υλικό.

 

 

Διαβάστε επίσης