Βραβείο της UNESCO διεκδικεί ομάδα του ΤΕΙ ΑΜΘΈνα βραβείο από την UNESCO διεκδικεί ομάδα του ΤΕΙ ΑΜΘ. Χθες παραχωρήθηκε σχετική συνέντευξη τύπου όπου παρουσιάστηκε η Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Επαυξημένης Πραγματικότητας ARTutor, η οποία είναι και η μοναδική Εθνική Πλατφόρμα (UNESCO nominated) που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Διεθνή διαγωνισμό UNESCO για την Εκπαίδευση με τίτλο “King HamadBinIsa-AlKhalifaPrizefortheUseofICTsinEducation”.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε ο αντιπρύτανης Δημήτρης Εμμανολούδης και ο επικεφαλής καθηγητής της ομάδας που δημιούργησε την πλατφόρμα κ. Τσινάκος. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γνωστοποιηθούν το επόμενο δίμηνο. Στη διάρκεια της συνεντεύξεως τύπου πραγματοποιήθηκε και επίδειξη της εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

Ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Εμμανολούδης μεταξύ των άλλων δήλωσε: «Χαιρόμαστε για την έγκριση της πρότασής μας και ουσιαστικά θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Πρώτη φορά γίνεται κάτι ανάλογο για το ΤΕΙ. Η πρότασή μας είναι η μοναδική από τη χώρα μας. Για την πρόταση ενημερώθηκε κι έτσι την υποστηρίζει η εθνική επιτροπή στην Αθήνα. Ευχόμαστε να πάρει τα βραβείο».

Η αισιοδοξία του κ. Εμμανολούδη στηρίζεται ότι η πλατφόρμα, όπως παρουσιάστηκε στην ελληνική επιτροπή της UNESCO έτυχε θετικών σχολίων κι έτσι εκείνοι που γνωρίζουν περισσότερα για τα κριτήρια του διαγωνισμού πιστεύουν ότι η ελληνική πρόταση μπορεί να διακριθεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Επαυξημένης Πραγματικότητας ARTutor έδωσε ο κ. Τσινάκος. Αρχικά ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας και τον αντιπρύτανη κ. Εμμανολούδη. Εξήγησε ότι πρόκειται για μία ομαδική δουλειά διάρκειας τριών ετών. Ακόλουθα επεσήμανε:

«Πρόκειται για μία πρόταση, μέσα στις δύο παγκοσμίως, που είναι και δωρεάν και εκπαιδευτικές. Ακολουθεί την προσπάθεια της UNESCO για εκπαίδευση σε όλους. Η πλατφόρμα είναι θεματικά ανεξάρτητη και για να την χρησιμοποιήσει κάποιος δεν απαιτείται γνώση πληροφορικής».

Στη συνέχεια ο κ. Τσινάκος έδειξε στους δημοσιογράφους πως ακριβώς λειτουργεί η Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Επαυξημένης Πραγματικότητας ARTutor, η οποία διευκολύνει το διάβασμα ενώ γενικότερα κάποιος μπορεί σε μία βάση δεδομένων, όπως για παράδειγμα ένα βιβλίο, να προσθέσει ψηφιακά καινούργιο υλικό.

 

 

eXTReMe Tracker