Βράβευση αριστούχων μαθητών από τη Θασιακή Ένωση Καβάλας (φωτογραφίες)

 Βράβευση αριστούχων μαθητών από τη Θασιακή Ένωση Καβάλας (φωτογραφίες)

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας σε μια λαμπρή τελετή, βράβευσε, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο κατάμεστο Δημοτικό Γυμναστήριο του Λιμένα Θάσου, 174 αριστούχους  Θασίους ή θασιακής καταγωγής μαθητές, οι οποίοι αποφοίτησαν από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Πριν από τη βράβευση των μαθητών τιμήθηκε από τη Θ.Ε.Κ. η κα Ξανθοπούλου Βίκυ, νηπιαγωγός του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ποταμιάς, η οποία τα τρία τελευταία χρόνια ανακηρύσσεται από διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, ως η πιο «Εμπνευσμένη Εκπαιδευτικός του Κόσμου». 

«Σήμερα μαζί με τους μαθητές μας βραβεύουμε και την εκπαιδευτικό Ξανθοπούλου Βασιλική, «η οποία με τις πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις της τιμά όλη τη δημόσια ελληνική εκπαίδευση και προβάλλει το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ποταμιάς Θάσου, όπου υπηρετεί», τόνισε επιδίδοντας την τιμητική πλακέτα ο πρόεδρος της Θ.Ε.Κ. Νίκος Τσιλογεώργης.

Στην πανθασιακή αυτή γιορτή της βράβευσης, που θεωρείται το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Θάσου και πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1974, παραβρέθηκαν, ο ιερομόναχος Παντελεήμων Σάββας ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη της Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπολέως και Θάσου, ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, η αντιπεριφερειάρχης δημοσίων σχέσεων Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Μαρία Πολυμέρου, ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Τσουλκάνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μ. Δέμπας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Κ. Μανίτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου Δ. Μανίτσας, ο Δ/ντής του Γενικού Λυκείου Λιμένα Δούκας Ψιακίδης, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Λιμένα Χάρης Θεοχαρίδης, ο Δ/ντής του 2ουΔημοτικού Σχολείου Λιμένα Κυριάκος Κυριακίδης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Θασιακών Μελετών Κ. Χιόνης και αρκετοί εκπαιδευτικοί.

Τα συγχαρητήρια και τις ευχές του στους βραβευθέντες μαθητές και στην βραβευθείσα κα Ξανθοπούλου έστειλαν με επιστολή τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης ο οποίοι, λόγω σοβαρών υποχρεώσεων, δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης