Βράβευση μαθητών από τη Μαθηματική Εταιρεία

 Βράβευση μαθητών από τη Μαθηματική Εταιρεία

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας «Γ. Παυλίδης» παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη ΦΝΘ κκ. Στεφάνου, του Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, των περιφερειακών συμβούλων ανάπτυξης και τουρισμού κ. Αλέξανδρου Ιωσηφίδη και Κωνσταντίνου Αντωνιάδη, της εκπροσώπου της Δημάρχου Καβάλας κ. Μαρίας Φραντζεσκάκη του κ. Μάκη Παπαδόπουλου Επικεφαλής της παράταξης “Ο τόπος της ζωής μας”, Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων, εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών Δημοτικών Σχολείων που διακρίθηκαν στον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, «Παιχνίδι και Μαθηματικά».

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, υπό τη Διεύθυνση της κ. Κωσταντίας Κύπρου.

Στην συνέχεια χαιρέτισε την εκδήλωση ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στη σημασία της μαθηματικής σκέψης σε κάθε έκφραση της ανθρώπινης δραστηριότητας όσο και στην εκδήλωση Βράβευσης.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Βασίλειος Τσιάντος ο οποίος στην εισήγησή του με θέμα: «Η σημασία των Μαθηματικών στη ζωή μας», αναφέρθηκε στο «Σπήλαιο» του Πλάτωνα και στην αναζήτηση νέας πραγματικότητας, στα αίτια της αποτυχίας της κοινωνίας μας, τις ανθρώπινες και τις θετικές αρετές και το ρόλο της εκπαίδευσης και των Μαθηματικών στην καθημερινότητα.

Ακολούθησε η ανάγνωση του πρακτικού από τον Γραμματέα του παραρτήματος  κ. Θωμά Παπαντωνίου και η βράβευση των 97 μαθητών με συντονιστή το μέλος του ΔΣ κ. Γεωργίου Τρικκαλιώτη και σύντομους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων.

Για τη ΔΕ Του παραρτήματος Καβάλας της ΕΜΕ

Ο Πρόεδρος: Βασίλειος Τσιάντος

Ο Γραμματέας: Θωμάς Παπαντωνίου

 

 

 

Διαβάστε επίσης