Βρε καλώς την “Χιόνη” (και ας άργησε … )

 Βρε καλώς την “Χιόνη” (και ας άργησε … )

Τελικά το κύμα κακοκαρίας που επηρεάζει την χώρα μας απο την Τρίτη πήρε το όνομα “Χιόνη” και οχι “Χαρούλα” ή “Χαρης” όπως πιστεύαμε εμείς μέσα απο αυτή την σελίδα.

Δυστυχώς πέσαμε έξω.

Στην ελ­λη­νι­κή Μυ­θο­λο­γί­α με το ό­νο­μα «Χιό­νη» εί­ναι γνω­στά τα πα­ρα­κά­τω 4 πρό­σω­πα:

Θυ­γα­τέ­ρα του πο­τά­μιου θε­ού Νεί­λου και της Ω­κε­α­νί­δας Καλ­λιρ­ρό­ης. Η Χιό­νη ζού­σε στους α­γρούς και κά­πο­τε κα­κο­ποι­ή­θη­κε α­πό κά­ποιο γε­ωρ­γό. Για το λό­γο αυ­τό, η Χιό­νη με­τα­μορ­φώ­θη­κε α­πό το θε­ό Ερ­μή, με­τά α­πό ε­ντο­λή του θε­ού Δί­α, σε νε­φέ­λη χιο­νιού, το ο­ποί­ο πέ­φτο­ντας κα­τα­στρέ­φει τα σπαρ­τά.

Θυ­γα­τέ­ρα του Βο­ρέ­ου και της Ω­ρει­θυ­ί­ας (της κό­ρης του βα­σι­λιά των Α­θη­νών Ε­ρε­χθέ­ως). Α­δέλ­φια της Χιό­νης ή­ταν ο Ζή­της, ο Κά­λα­ϊς και η Κλε­ο­πά­τρα. Η Χιό­νη αυ­τή γέν­νη­σε έ­να παι­δί θε­ού, τον Εύ­μολ­πο α­πό το θε­ό Πο­σει­δώ­να, και για να το κρύ­ψει (α­πό φό­βο να μην το μά­θει ο πα­τέ­ρας της), το πέ­τα­ξε στη θά­λασ­σα. Πα­ρό­λα αυ­τά ο Πο­σει­δώ­νας έ­σω­σε το παι­δί και το με­γά­λω­σε.

Θυ­γα­τέ­ρα του Αρ­κτού­ρου που την άρ­πα­ξε ο Βο­ρέ­ας, με τον ο­ποί­ο α­πέ­κτη­σαν τρεις γιους, που έ­γι­ναν ιε­ρείς του θε­ού Α­πόλ­λω­να στη χώ­ρα των Υ­περ­βο­ρέ­ων.

Στις «Με­τα­μορ­φώ­σεις» του Ρω­μαί­ου ποι­η­τή Ο­βι­δί­ου (ΧΙ 339) η Χιό­νη ή­ταν η πα­νέ­μορ­φη κό­ρη του Δαι­δα­λί­ω­να. Με δύ­ο θε­ούς, το θε­ό Α­πόλ­λω­να και το θε­ό Ερ­μή, κοι­μή­θη­κε την ί­δια νύ­χτα και έ­κα­ναν παι­διά μα­ζί της. Με τον Α­πόλ­λων γέν­νη­σε το Φι­λάμ­μω­να, ο ο­ποί­ος με­τέ­πει­τα έ­γι­νε βα­σι­λιάς και μου­σι­κός στη Φω­κί­δα και με τον Ερ­μή (κα­τά μί­α εκ­δο­χή) τον Αυ­τό­λυ­κο, ο ο­ποί­ος εί­χε την ι­κα­νό­τη­τα να με­τα­μορ­φώ­νει ό,τι κλέ­βει. Έ­χο­ντας κά­νει δύ­ο θε­ούς να την ε­ρω­τευ­τούν μέ­σα σε μί­α μέ­ρα, η Χιό­νη μην μπο­ρώ­ντας να κρύ­ψει την πε­ρη­φά­νια της, άρ­χι­σε να καυ­χιέ­ται για την ο­μορ­φιά και τα γυ­ναι­κεί­α της προ­σό­ντα, τολ­μώ­ντας να πει ό­τι εί­ναι ο­μορ­φό­τε­ρη α­πό τη θε­ά Άρ­τε­μη. Α­κού­γο­ντάς το αυ­τό η θε­ά, έ­στει­λε τα βέ­λη της να της πά­ρουν τη ζω­ή.

Αυτά τα λίγα για την “Χιόνη” που πιστεύουμε οτι θα είναι και το τελευταίο σοβαρό κύμα του φετεινού χειμώνα που είναι αλήθεια οτι μας άλλαξε τα πέταλα !!!

 

Σήμερα είναι Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και σήμερα είναι η ημέρα των ερωτευμένων ανθρώπων.

Είναι του Αγίου Βαλεντίνου και οι άντρες γιορτάζουν τις Βαλεντίνες τους και οι γυναίκες , τα κορίτσια τους Βαλεντίνους τους.

Και αν δεν υπάρχει Βαλεντίνος ή Βαλεντίνη δεν τρέχει και τίποτα.

Του χρόνου ρε παιδιά , γεροί να είμαστε.

Δεν σημαίνει οτι σήμερα υποχρεωτικά γιορτάζουν όλοι.

Κάποιοι γιορτάζουν , κάποιοι απέχουν , κάποιοι θέλανε να γιορτάζουν και κάποιοι άλλοι δεν δίνουν καμία σημασία.

Έτσι είναι η ζωή και πως να την αλλάξεις.

Τώρα που το σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να καθιερώσουμε και μία γιορτή για τους χωρισμένους ;

Και αυτοί είναι άνθρωποι με αισθήματα και αυτοί έχουν δικαίωμα να το γιορτάσουν.

 

Απο την Κυριακή και μετά να περιμένουμε σταδική βελτίωση του καιρού και υποχώρηση – αναχώρηση της “Χιόνης” που ήρθε για να μας θυμίσει οτι ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ.

Η “ Χιόνη” βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα φαινόμενα που ήταν σίγουρα πιο δύσκολα και ζόρικα.

Μετά την “Χιόνη” πάντως ακολουθεί το έργο :  “Θα ‘ να σα να μπαίνει η Άνοιξη”.

 

Η τελευταία ημέρα του Φλεβάρη είναι και η Τσικνοπέμπτη όπου η παράδοση θέλει τον κόσμο να βγαίνει και να το τσικνίζει.

Δεν έχει σημασία με τι θα το τσικνίσεις αλλά να το τσικνίσεις.

Η κάπνα έχει σημασία άσχετα αν πάνω στο κάρβουνο θα είναι τσιτσί ή ψάρι.

Εμείς βέβαια εδώ στην χώρα μας  την Τσικνοπέμπτη την έχουμε συνηθίσει να την γιορτάζοτμε με κρέας και για τον λόγο αυτό την ημέρα αυτή οι κρεατοταβέρνες έχουν τον πρώτο λόγο.

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι την Τσικνοπέμπτη αυτή που έρχεται και είναι η τελευταία ημέρα του μήνα πρώτα πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και εν συνεχεία με όσο όρεξη μας έχει απομείνει βγαίνουμε για να το τσικνίσουμε.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι, ύποπτοι και πονηροί.

Χρειάζεται να είμαστε σε ετοιμότητα και να έχουμε τα μάτια μας 54 !

Είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά και είμαστε σίγουροι οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Έχουμε αποφασίσει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

με το 1 με το 2 με το 3 : ΑΛΟΡΑ!

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης