Τελικά το κύμα κακοκαρίας που επηρεάζει την χώρα μας απο την Τρίτη πήρε το όνομα “Χιόνη” και οχι “Χαρούλα” ή “Χαρης” όπως πιστεύαμε εμείς μέσα απο αυτή την σελίδα.
Δυστυχώς πέσαμε έξω.
Στην ελληνική Μυθολογία με το όνομα «Χιόνη» είναι γνωστά τα παρακάτω 4 πρόσωπα:
Θυγατέρα του ποτάμιου θεού Νείλου και της Ωκεανίδας Καλλιρρόης. Η Χιόνη ζούσε στους αγρούς και κάποτε κακοποιήθηκε από κάποιο γεωργό. Για το λόγο αυτό, η Χιόνη μεταμορφώθηκε από το θεό Ερμή, μετά από εντολή του θεού Δία, σε νεφέλη χιονιού, το οποίο πέφτοντας καταστρέφει τα σπαρτά.
Θυγατέρα του Βορέου και της Ωρειθυίας (της κόρης του βασιλιά των Αθηνών Ερεχθέως). Αδέλφια της Χιόνης ήταν ο Ζήτης, ο Κάλαϊς και η Κλεοπάτρα. Η Χιόνη αυτή γέννησε ένα παιδί θεού, τον Εύμολπο από το θεό Ποσειδώνα, και για να το κρύψει (από φόβο να μην το μάθει ο πατέρας της), το πέταξε στη θάλασσα. Παρόλα αυτά ο Ποσειδώνας έσωσε το παιδί και το μεγάλωσε.
Θυγατέρα του Αρκτούρου που την άρπαξε ο Βορέας, με τον οποίο απέκτησαν τρεις γιους, που έγιναν ιερείς του θεού Απόλλωνα στη χώρα των Υπερβορέων.
Στις «Μεταμορφώσεις» του Ρωμαίου ποιητή Οβιδίου (ΧΙ 339) η Χιόνη ήταν η πανέμορφη κόρη του Δαιδαλίωνα. Με δύο θεούς, το θεό Απόλλωνα και το θεό Ερμή, κοιμήθηκε την ίδια νύχτα και έκαναν παιδιά μαζί της. Με τον Απόλλων γέννησε το Φιλάμμωνα, ο οποίος μετέπειτα έγινε βασιλιάς και μουσικός στη Φωκίδα και με τον Ερμή (κατά μία εκδοχή) τον Αυτόλυκο, ο οποίος είχε την ικανότητα να μεταμορφώνει ό,τι κλέβει. Έχοντας κάνει δύο θεούς να την ερωτευτούν μέσα σε μία μέρα, η Χιόνη μην μπορώντας να κρύψει την περηφάνια της, άρχισε να καυχιέται για την ομορφιά και τα γυναικεία της προσόντα, τολμώντας να πει ότι είναι ομορφότερη από τη θεά Άρτεμη. Ακούγοντάς το αυτό η θεά, έστειλε τα βέλη της να της πάρουν τη ζωή.
Αυτά τα λίγα για την “Χιόνη” που πιστεύουμε οτι θα είναι και το τελευταίο σοβαρό κύμα του φετεινού χειμώνα που είναι αλήθεια οτι μας άλλαξε τα πέταλα !!!
Σήμερα είναι Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και σήμερα είναι η ημέρα των ερωτευμένων ανθρώπων.
Είναι του Αγίου Βαλεντίνου και οι άντρες γιορτάζουν τις Βαλεντίνες τους και οι γυναίκες , τα κορίτσια τους Βαλεντίνους τους.
Και αν δεν υπάρχει Βαλεντίνος ή Βαλεντίνη δεν τρέχει και τίποτα.
Του χρόνου ρε παιδιά , γεροί να είμαστε.
Δεν σημαίνει οτι σήμερα υποχρεωτικά γιορτάζουν όλοι.
Κάποιοι γιορτάζουν , κάποιοι απέχουν , κάποιοι θέλανε να γιορτάζουν και κάποιοι άλλοι δεν δίνουν καμία σημασία.
Έτσι είναι η ζωή και πως να την αλλάξεις.
Τώρα που το σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να καθιερώσουμε και μία γιορτή για τους χωρισμένους ;
Και αυτοί είναι άνθρωποι με αισθήματα και αυτοί έχουν δικαίωμα να το γιορτάσουν.
Απο την Κυριακή και μετά να περιμένουμε σταδική βελτίωση του καιρού και υποχώρηση – αναχώρηση της “Χιόνης” που ήρθε για να μας θυμίσει οτι ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ.
Η “ Χιόνη” βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα φαινόμενα που ήταν σίγουρα πιο δύσκολα και ζόρικα.
Μετά την “Χιόνη” πάντως ακολουθεί το έργο : “Θα ‘ να σα να μπαίνει η Άνοιξη”.
Η τελευταία ημέρα του Φλεβάρη είναι και η Τσικνοπέμπτη όπου η παράδοση θέλει τον κόσμο να βγαίνει και να το τσικνίζει.
Δεν έχει σημασία με τι θα το τσικνίσεις αλλά να το τσικνίσεις.
Η κάπνα έχει σημασία άσχετα αν πάνω στο κάρβουνο θα είναι τσιτσί ή ψάρι.
Εμείς βέβαια εδώ στην χώρα μας την Τσικνοπέμπτη την έχουμε συνηθίσει να την γιορτάζοτμε με κρέας και για τον λόγο αυτό την ημέρα αυτή οι κρεατοταβέρνες έχουν τον πρώτο λόγο.
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι την Τσικνοπέμπτη αυτή που έρχεται και είναι η τελευταία ημέρα του μήνα πρώτα πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και εν συνεχεία με όσο όρεξη μας έχει απομείνει βγαίνουμε για να το τσικνίσουμε.
Αυτά τα λίγα και για σήμερα.
Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι, ύποπτοι και πονηροί.
Χρειάζεται να είμαστε σε ετοιμότητα και να έχουμε τα μάτια μας 54 !
Είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά και είμαστε σίγουροι οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.
Έχουμε αποφασίσει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.
με το 1 με το 2 με το 3 : ΑΛΟΡΑ!