Βροχή, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας

 Βροχή, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας

Σύντομη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις σύντομες βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Για ζωντανή ενημέρωση www.meteokav.gr.

Αναλυτικότερα, σήμερα από αργά το μεσημέρι θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Προοδευτικά τα φαινόμενα θα γενικεύονται και θα αποκτούν πιο αξιόλογο χαρακτήρα.

Έτσι, το διάστημα 20:00-00:00 περίπου θα εκδηλώνονται βροχές μέτριας έντασης κατά κανόνα στο σύνολο του νομού (πιθανότητα για πρόσκαιρες και τοπικές εξάρσεις). Έπειτα, οι βροχές θα αρχίσουν να αποκτούν ασθενή χαρακτήρα και να περιορίζονται στα νότια και ανατολικά τμήματα του νομού και πριν το ξημέρωμα της Τετάρτης θα έχουν σταματήσει τελείως.

Χιονοπτώσεις, αρχικά θα εκδηλώνονται άνω των 1500μ., τα υψόμετρα χιονόπτωσης προοδευτικά θα πέφτουν και λίγο πριν το τέλος των φαινομένων θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις άνω των 900μ. κατά μέσο όρο.

Τα ορεινά χωριά του νομού σε γενικές γραμμές δεν θα επηρεαστούν, ωστόσο υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη ασθενή χιονόπτωση στην Λεκάνη και πολύ μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη ασθενή χιονόπτωση σε Κορυφές και Βουνοχώρι.

Την Τετάρτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Η θερμοκρασία σε πτώση θα παραμείνει σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα μέχρι και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Έπειτα θα επανέλθει σταδιακά στην τρέχουσα κατάσταση. Εκ νέου βροχές αναμένονται περίπου στις 25 Μαρτίου (+-1 μέρα).

Διαβάστε επίσης