• 10 Μαΐου 2024,

«Βρώμικο» σκηνικό σε βάρος του Γιάννη Πασχαλίδη- Η ΝΟΔΕ Καβάλας κρατά παθητική στάση αφού δεν τον υπερασπίζεται

 «Βρώμικο» σκηνικό σε βάρος του Γιάννη Πασχαλίδη- Η ΝΟΔΕ Καβάλας κρατά παθητική στάση αφού δεν τον υπερασπίζεται

Φανερά ενοχλημένος και σε αρκετά μεγάλο βαθμό απογοητευμένος ήταν χθες ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Πασχαλίδης. Σε βάρος του δημιουργήθηκε από το πουθενά αρκετά σοβαρό θέμα. Συγκεκριμένο τοπικό μέσο ενημέρωσης τον παρουσιάζει καθημερινά ως «ρατσιστή», με αφορμή όσα του καταλογίζει ότι είπε στην πρόσφατη εκδήλωση κοπής πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών. Την ώρα που στην εκδήλωση μίλησε ο κ. Πασχαλίδης, είχαν αποχωρήσει από αυτήν οι δημοσιογράφοι. Είναι προφανές ότι η κατηγορία προς τον κ. Πασχαλίδη στηρίζεται σε λόγια «αγνώστων», τα οποία χρησιμοποιούνται για να θιγεί η προοπτική νέας υποψηφιότητας του. Αν ο κ. Πασχαλίδης δεν είναι υποψήφιος βουλευτής, κάποιοι στην τοπική ΝΔ θα ωφεληθούν.

«Κατασκευάζουν πρωτοσέλιδα μόνο και μόνο για να τα στείλουν στην Αθήνα» είπε χθες ο κ. Πασχαλίδης. Του «χρεώνουν» με λίγα λόγια πράγματα που δεν είπε. Δημιουργούν θέμα αρχικά στην Καβάλα και στη συνέχεια το προωθούν στην κεντρική διοίκηση του κόμματος. Εκεί τον εμφανίζουν ως «ρατσιστή» προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους. Να αυξήσουν τις πιθανότητες να μην είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής.

Ο κ. Πασχαλίδης είπε χθες στο ράδιο Πρωινή ότι η επίμαχη τοποθέτηση του ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που σκόπιμα μεταφέρεται. «Έγινε μια συζήτηση στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας για τις ειδικότητες του σχολείου του ΟΑΕΔ. Για τους πρόσφυγες είπα ότι ισχύει αυτό που ισχύει για όλους. Για να μπουν στο σχολείο του ΟΑΕΔ πρέπει να διαθέτουν απολυτήριο Α’ τάξης λυκείου. Παραποίησαν τα λόγια μου. Με εμφανίζουν ρατσιστή. Είναι κακόβουλες ενέργειες που στόχο έχουν να με φθείρουν. Αυτό το κάνουν με ανυπόγραφα κείμενα» είπε ο κ. Πασχαλίδης.

Στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή μίλησαν (με δική τους μάλιστα πρωτοβουλία) οι Κωστής Σιμιτσής, Δημήτρης Καζανίδης, Γιάννης Παναγιωτίδης αλλά και πολίτης- επαγγελματίας (τα στοιχεία του στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου). Όλοι διέψευσαν το επίμαχο δημοσίευμα, μεταφέροντας ακριβώς τι ειπώθηκε από πλευράς του κ. Πασχαλίδη. Όλοι τον δικαιώνουν, αφού όλοι ήταν στην αίθουσα της Ομοσπονδίας όταν ο κ. Πασχαλίδης μίλησε. Αναλυτικά δημοσιεύουμε τις δηλώσεις των Σιμιτσή- Παναγιωτίδη.

Κωστής Σιμιτσής (πρώην Δήμαρχος- υποψήφιος Περιφερειάρχης): «Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι θα παλέψει να μην υποβαθμιστούν οι σχολές του ΟΑΕΔ. Εξήγησε για ποιους λόγους δεν μπορούν να φοιτήσουν σε αυτές τα παιδιά των προσφύγων. Ότι είπε δεν ήταν ρατσιστικό. Αν ήταν ρατσιστικό θα ξεσηκωνόμουν πρώτος εγώ. Ότι γράφει η εφημερίδα είναι διαστρέβλωση της αλήθειας».

Γιάννης Παναγιωτίδης (πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών): «Τα λόγια του κ. Πασχαλίδη διαστρεβλώθηκαν. Απομονώθηκαν κάποιες φράσεις του κι έτσι η αλήθεια διαστρεβλώθηκε. Φυσικά και δεν ήταν ρατσιστικές οι αναφορές του. Είναι άδικο αυτό που γίνεται».

*Εντύπωση και μάλιστα αρνητική δημιουργεί η στάση που κρατά στο θέμα η ΝΟΔΕ Καβάλας. Ενώ αλλού προσφέρει στήριξη (περίπτωση Φρατζεσκάκη), στην συγκεκριμένη περίπτωση σιωπά και αδιαφορεί. Ευνοεί με την παθητική της στάση να συνεχίζεται το «βρώμικο» σκηνικό σε βάρος του πρώην βουλευτή και μέλους της οργάνωσης.

 

Διαβάστε επίσης