• 28 Απριλίου 2024,

Wood Water Wild με προοπτική Δημωφέλειας

 Wood Water Wild με προοπτική Δημωφέλειας

Στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, στην ευρύτερη περιοχή της συγκεκριμένης περιοχής, γίνεται το Σάββατο και την Κυριακή το 7ο φεστιβάλ Wood Water Wild. Γι΄ αυτό δόθηκε χθες η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, σ΄ ένα κλίμα πανηγυρικό, καθώς όλοι υποστήριξαν το φεστιβάλ. Δόθηκε μάλιστα η εντύπωση ότι του χρόνου είναι πολύ πιθανό το φεστιβάλ να οργανώνεται από τη Δημωφέλεια, την οποία θα βοηθά ο πολιτιστικός σύλλογος Παλιάς Καβάλας, που το οργανώνει μέχρι και φέτος.

Ο Γιάννης Προμούσας πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου της Παλαιάς Καβάλας είπε: «Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που φέρνει τον κόσμο κοντά στη φύση. Οι δράσεις που αναπτύσσονται στη διάρκεια του φεστιβάλ περνούν μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Το φεστιβάλ γίνεται μετά από εθελοντική δουλειά, πολλών μηνών. Ευχαριστούμε τη Δ. Τσανάκα, το  Θ. Μαρκόπουλο, την Αν. Ιωσηφίδου. Έχουμε σε εξέλιξη συζητήσεις ώστε στα επόμενα φεστιβάλ να είναι πιο ενεργός ο ρόλος των τοπικών φορέων. Εμείς κάθε φορά βελτιώνουμε το φεστιβάλ. Φέτος οι συναυλίες είναι δωρεάν και τα δρώμενα για τα παιδιά περισσότερα».

Η Αιμιλία Θεοδωρούδη εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής είπε: «Ευχαριστούμε για τη στήριξη τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τους συλλόγους που συμμετέχουν, τους χορηγούς, τους εκθέτες και βέβαια τους επισκέπτες των εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε τη δήμαρχο Δ. Τσανάκα, τον αντιδήμαρχο Δημοσθ. Τουλκίδης, τον αντιδήμαρχο Φ. Φιλιππίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο, την πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια Αν. Ιωσηφίδου.

Και φέτος οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές ενότητες. Οι δράσεις που θα γίνουν στο νερόμυλο και στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, οι αγώνες που είναι δύο, μία με ποδήλατο και μία τρέξιμο και οι συναυλίες στις οποίες συμμετέχουν τοπικά συγκροτήματα, κυρίως νεανικά.

Πρώτη φορά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνει επίδειξη αλεξιπτώτου πλαγιάς».

Σημειώνουμε ότι από τα συγκροτήματα που θα συμμετέχουν στις συναυλίες, περισσότερο γνωστοί είναι οι «Χειμερινοί Κολυμβητές».

Η δήμαρχος χαρακτήρισε το φεστιβάλ πετυχημένο που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους. Ζωντανούς και ζωηρούς, είπε χαρακτηριστικά και βγάζει το παιδί που όλοι έχουμε μέσα μας. Τόνισε μάλιστα ότι φέτος ο Δήμος Καβάλας το επιχορηγεί με 10.000 ευρώ, ποσό διπλάσιο από το περσινό, λόγω της δυνατότητας που υπάρχει αφού δεν χρηματοδοτείται μιας και δεν πραγματοποιείται το αεροπορικό σόου. Ευχήθηκε δε καλή επιτυχία στους διοργανωτές.

Ο Θ. Μαρκόπουλος χαρακτήρισε τη διοργάνωση σημαντική, όπως είπε το φεστιβάλ επιχορηγείται από την περιφέρεια με το ποσό των 3.600 ευρώ.

«Χαιρόμαστε που μπορούμε και το ενισχύουμε. Είναι μία διοργάνωση που μπορεί ν΄ αναδειχθεί κι άλλο. Να βάλουμε το φεστιβάλ ένα σκαλάκι πιο πάνω» τόνισε, παρατηρώντας ότι οι διοργανωτές συνεχίζουν με όρεξη, αυτό που ξεκίνησαν.

Η Αναστασία Ιωσηφίδου πρόεδρος της Δημωφέλειας είπε: «Συγχαρητήρια στο σύλλογο της Παλιάς Καβάλας που το επαναλαμβάνει για 7η χρονιά. Το φεστιβάλ είναι πρωτοποριακό. Κάτι διαφορετικό που μας φέρνει σε επαφή με τη φύση. Μπράβο σε αυτούς που κουράζονται διοργανώνοντάς το. Δεν σας κρύβω ότι συζητάμε, επειδή το φεστιβάλ απογειώθηκε, από του χρόνου να το αναλάβει η Δημωφέλεια. Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι ουσιαστικά μία εναλλακτική μορφή τουρισμού».

Η Δημωφέλεια επιχορηγεί το φεστιβάλ με το ποσό των 3.500 ευρώ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που μοιράστηκε στους δημοσιογράφους οι δράσεις που θ΄ αναπτυχθούν με τα γεγονότα τις δύο ημέρες του φεστιβάλ είναι οι εξής: Αναρρίχηση, τοξοβολία, εναέριο πέρασμα, χρωματοσφαίριση, νυχτερινή πεζοπορία, επιτραπέζια παιχνίδια, φιλοζωϊκές δράσεις, αλεξίπτωτο πλαγιάς, διαγωνισμός φωτογραφίας, πεζοπορία, γιόγκα, εικαστικές δράσεις, ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια, ενημέρωση για την αιμοδοσία, αφήγηση παραμυθιών, παιχνίδι χαμένου θησαυρού, αερομοντελισμός, καθαρισμός μονοπατιού, χωριάτικο πρωϊνό με παραδοσιακές πίτες, μαθήματα α΄ βοηθειών, κουκλοθέατρο, εργαστήριο για τα παιδιά, αγώνας ποδηλασίας, ορεινός αγώνας δρόμου 20 χιλιομέτρων, υπαίθριο παζάρι, Dj και συναυλίες.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν το Σάββατο 13 Ιουνίου από τις 11.00 το πρωί. Την δε Κυριακή αρχίζουν στις 11.00 το πρωί και ολοκληρώνονται αργά το απόγευμα.

 

 

Διαβάστε επίσης