• 3 Μαΐου 2024,

Ξανάρχισαν οι παρεξηγήσεις στο Επιμελητήριο

 Ξανάρχισαν οι παρεξηγήσεις στο Επιμελητήριο

Αρκετά ήρεμα ήταν τα δεδομένα στο Επιμελητήριο Καβάλας κατά το τελευταίο διάστημα, καθώς οι προστριβές μεταξύ της διοικήσεως και της αντιπολίτευσης του διοικητικού συμβουλίου είχαν περιορισθεί σημαντικά. Χθες ωστόσο ανέκυψε νέα παρεξήγηση με αφορμή τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, τη μοναδική του έτους, που θα πραγματοποιηθεί στη Θάσο.

Δεν υπήρξε προσυνεννόηση ανάμεσα στην πλειοψηφία και την αντιπολίτευση κι έτσι οκτώ μέλη του ΔΣ, που ανήκουν στην αντιπολίτευση, ήταν στη Θάσο για τη συνεδρίαση, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι αλλά θα γίνει σήμερα το απόγευμα. Η συνεδρίαση στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στη Θάσο (φωτογραφία) διεξάγεται μία φορά ετησίως. Πάντα υπάρχει εκ των προτέρων συνεννόηση ώστε στην πρώτη πρόσκληση να λυθεί το πρόβλημα έλλειψης απαρτίας, αφού ουδέποτε εξασφαλίζεται απαρτία στην αρχικά ορισθείσα ημερομηνία της συνεδριάσεως, έτσι η συνεδρίαση πραγματοποιείται πάντα την δεύτερη ημερομηνία.

Η πρόσκληση που έλαβαν από τις 25 Οκτωβρίου τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αναφέρονταν σε πρώτη προσπάθειας συνεδρίασης χθες το μεσημέρι και σε περίπτωση μη απαρτίας επανάληψης της συνεδρίασης σήμερα στις 4:30 το απόγευμα. Η αντιπολίτευση δεν είχε οποιαδήποτε επικοινωνία με την πλειοψηφία έτσι προσήλθε χθες το μεσημέρι στη συνεδρίαση και το γραφείο του Επιμελητηρίου ήταν μεν ανοιχτό, ωστόσο η συνεδρίαση δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας. Τελικά, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα χωρίς κανείς να γνωρίζει εάν θα παραστεί η αντιπολίτευση του διοικητικού συμβουλίου.

Η πρόσκληση που έλαβαν ηλεκτρονικά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στις 25 Οκτωβρίου αναφέρει τα εξής:

Παρακαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12:30 στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στη Θάσο. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 16.30 στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στη Θάσο.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

1)Προτάσεις τουριστικής ανάπτυξης της νήσου Θάσου

2)Συμμετοχή στο πρόγραμμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία «Ανοικτά Κέντρου Εμπορίου»

3)Ά Αναμόρφωση προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Καβάλας έτους 2018

4)Οικονομική ενίσχυση Φορέων

5)Συμμετοχή στο Ελληνο -Τουρκικό Επιμελητήριο

6)Ανακοινώσεις – προτάσεις

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Διαβάστε επίσης