• 24 Απριλίου 2024,

Ξεχασμένα μπάζα που κοντεύουν να …φυτρώσουν

 Ξεχασμένα μπάζα που κοντεύουν να …φυτρώσουν

dav

 

Το σενάριο είναι γνωστό και το έργο χιλιοπαιγμένο. Κάποιος από τους πολλούς, τελικά, ασυνείδητους που φωλιάζουν σ’ αυτή την πόλη, πέταξε τα βρωμερά μπάζα του στο πεζοδρόμιο της οδού Αγίας Λαύρας, αριθμός 5, δίπλα στους κάδους των σκουπιδιών της γειτονιάς.

Το φορτίο αυτό της υποκουλτούρας μας βρίσκεται εκεί από τις αρχές Απριλίου. Ίσως και νωρίτερα. Προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας πήγε πριν από τρεις εβδομάδες να κάνει έρευνα, λέει, για το ποιος πέταξε εκεί αυτά τα μπάζα. Άγνωστο αν η έρευνα έφερε αποτελέσματα. Αλλά ακόμη κι αν βρέθηκε ο ένοχος, τα μπάζα εξακολουθούν να παραμένουν στη θέση τους, αμέριμνα, αναπαυτικά, αδιάφορα. «Εμπλουτίζονται» μάλιστα καθημερινώς και από νέο υλικό που ξερνούν τα υπό ανακαίνιση τσιμεντένια κλουβιά εις τα οποία στριμώχνουμε τον θλιβερό βίο μας. Πλακάκια, χώματα, χέστρες, ράφια, τούβλα  και πολλά άλλα.

Οι γείτονες τα συνήθισαν πλέον, αποτελούν γι’ αυτούς ένα απαραίτητο ντεκόρ του αστικού μικροχώρου τους, αναπόσπαστο εικαστικό κομμάτι του δικού τους δρόμου. Παρακαλούν λοιπόν την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, να ερωτηθούν πρώτα αν αποφασισθεί κάποτε η περισυλλογή τους.

Θ.Θ.

Διαβάστε επίσης