• 19 Απριλίου 2024,

Ξεχάστηκε κιόλας η Ζωή, βρε παιδιά;

 Ξεχάστηκε κιόλας η Ζωή, βρε παιδιά;

Ανακοινώθηκε χθες από την Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, το πρόγραμμα προβολών στο θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο» για το καλοκαίρι του 2020.

Για την ακρίβεια δεν ανακοινώθηκε με τον αρμόζοντα τρόπο, με κάποιο δελτίο τύπου δηλαδή και συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό που θα έπρεπε να είχε σταλεί σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ αλλά με μια απλή ανάρτηση στον τοίχο του facebook της Λέσχης.

Και όποιος το έβλεπε καλώς, όποιος όχι, ε τι να κάνουμε, δεν πειράζει

Φυσικά δεν είναι αυτός ο τρόπος που ένας πολιτιστικός φορέας με την ιστορία μάλιστα του  ΣΦΓΤ πρέπει να λειτουργεί στο επίπεδο της επικοινωνίας. Αλλά ας το προσπεράσουμε αυτό.

Εκείνο που μας αφήνει άφωνους είναι ότι στην ανακοίνωση του προγράμματος δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην για δεκαετίες ψυχή της Κινηματογραφικής Λέσχης και του «Ζέφυρου» Ζωή Βυζοβίτη που προσφάτως «έφυγε» από τη ζωή.

Θα περίμενε κανείς όχι απλώς μια αναφορά αλλά ίσως ένα μεγάλο αφιέρωμα στη μνήμη της ή ακόμη και ολόκληρο το φετινό πρόγραμμα να είναι αφιερωμένο στην Ζωή Βυζοβίτη. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ίσως το σκεφτούν καλύτερα οι άνθρωποι του ΣΦΓΤ και της Κινηματογραφικής Λέσχης και επανορθώσουν με κάποιο τρόπο αυτήν την παράλειψη.

Θ.Θ.

Διαβάστε επίσης