• 13 Μαΐου 2024,

Ξενοφών Κροκίδης: «Χριστουγεννιάτικο δώρο το εμβόλιο»

 Ξενοφών Κροκίδης: «Χριστουγεννιάτικο δώρο το εμβόλιο»

Ο συμπολίτης γιατρός Ξενοφώντας Κροκίδης επανήλθε -με δηλώσεις που έκανε το πρωί της Δευτέρας -σε όλα τα θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό. Σχετίζονται δε με τη νοσηλεία ασθενών στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος κεντρικό σημείο των δηλώσεων του το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ένα εμβόλιο που σύντομα θα φτάσει και στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Ο γιατρός χαρακτήρισε χριστουγεννιάτικο δώρο το εμβόλιο και την παραλαβή των πρώτων ποσοτήτων στην Ελλάδα. Για το Νοσοκομείο Καβάλας είπε ότι υπάρχει ήδη η σχετική προετοιμασία εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο χρειάζεται μία ιδιαίτερη μεταχείριση μόνο λόγω της θερμοκρασίας στην οποία πρέπει να διατηρείται.

Κατά την άποψή του Ξενοφώντα Κροκίδη δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία δόση του συγκεκριμένου εμβολίου και αυτό όπως είπε θα επιτευχθεί με έναν καλό προγραμματισμό. Ο κ. Κροκίδης είπε ότι το εμβόλιο έχει μία προτεραιότητα για τους υγειονομικούς.

Σχολίασε εργαζόμενους στο εθνικό σύστημα υγείας που ενδεχομένως αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο λέγοντας ότι με τη στάση τους αυτή υποσκάπτουν τη γενικότερη προσπάθεια και αμφισβητούν την ίδια τους την αποστολή! Ο συμπολίτης γιατρός ζήτησε οι πολίτες να εκμεταλλευτούν το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να αρχίσουν και στην Καβάλα οι εκτεταμένοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού.

Για αυτό και είπε ότι μέχρι τότε πρέπει να εμβολιαστούν ακόμη περισσότεροι πολίτες με το εμβόλιο κατά της γρίπης. Τέλος για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε όλη την Ελλάδα είπε ότι κατά την άποψή του το εμβόλιο πρέπει να γίνεται μόνο σε έναν πολίτη, να μπαίνει ένας-ένας –είπε- στην αίθουσα του εμβολιασμού και όταν αυτός αποχωρεί τότε να είσαι έρχεται ο επόμενος.

Από τις δηλώσεις του Ξενοφώντα Κροκίδη προκύπτει ότι στο Νοσοκομείο Καβάλας γίνονται συνεχώς συναντήσεις γιατρών προκειμένου να ξεκαθαρίσουν όλα τα διαδικαστικά και ουσιαστικά σημεία που ανακύπτουν για την προετοιμασία και την υλοποίηση των εμβολιασμών.

Αυτοί επιβεβαιώθηκε και από τον κ. Κροκίδη ότι στο Νοσοκομείο Καβάλας θα ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης