Ξεράθηκαν τα λουλούδια στις κρεμαστές γλάστρες της οδού Θ. Πουλίδου

 Ξεράθηκαν τα λουλούδια στις κρεμαστές γλάστρες της οδού Θ. Πουλίδου

Αρχές του περασμένου Απρίλη η υπηρεσία καθαριότητας κήπων και δεντροστοιχιών του δήμου Καβάλας προχώρησε σε πρωτοβουλία τοποθέτησης λουλουδιών σε γλάστρες στις κολώνες φωτισμού της Παναγίας. Οι γλάστρες με τα λουλούδια τοποθετήθηκαν στις κολώνες φωτισμού όπως γίνεται και σε άλλες πόλεις από την αρχή της οδού Θεοδώρου Πουλίδου έως το ύψος της εκκλησίας της Παναγίας.

Έκτοτε πέρασαν δύο περίπου μήνες και τα λουλούδια στην πλειοψηφία τους έχουν ξεραθεί αφού όπως φαίνεται κανείς δεν τα φροντίζει. Η πρωτοβουλία τότε είχε ανακοινωθεί από τον αντιδήμαρχο Ανέστη Τσουρουκίδη, ο οποίος είχε διευκρινίσει ότι ο σχεδιασμός είχε υλοποιηθεί με τον σύλλογο κατοίκων της συνοικίας, που κατά τα λεγόμενα του αντιδημάρχου θα αναλάμβανε την περιποίηση και τη φροντίδα των λουλουδιών.

Ακόμη κι αν κάτι ανάλογο είχε συμφωνηθεί προκύπτει ότι στην πράξη ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Επαγγελματίες της περιοχής με τους οποίους μιλήσαμε δήλωσαν ότι ενώ θέλουν να ποτίσουν τα λουλούδια που βρίσκονται στις γλάστρες δεν μπορούν, διότι το σημείο από το οποίο κρέμεται η γλάστρα βρίσκεται ψηλά. Μετρήσαμε 18 γλάστρες σε ισάριθμες κολώνες φωτισμού επί της οδού Θ. Πουλίδου και στην πλειοψηφία τους έχουν λουλούδια που είτε ήδη ξεράθηκαν είτε σύντομα θα ξεραθούν.

Αντίθετα, παρόμοια πρωτοβουλία επί της οδού Γραβιάς που βρίσκεται πολύ κοντά στη Θ. Πουλίδου, η οποία αφορά σε δύο γλάστρες κρεμασμένες σε δύο κολώνες φωτισμού έχει πολύ όμορφα αποτελέσματα. Κατά συνέπεια, ο δήμος Καβάλας θα πρέπει να συζητήσει εκ νέου με το σύλλογο κατοίκων ώστε η πρωτοβουλία να έχει όμορφο και όχι το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Αν μάλιστα ο σύλλογος των κατοίκων δεν μπορεί να περιποιηθεί τα συγκεκριμένα λουλούδια τότε καλό είναι να αναλάβει τη φροντίδα του ο δήμος Καβάλας. Εάν και ο δήμος δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με τις γλάστρες τότε είναι προτιμότερο αυτές να αποσυρθούν παρά να εμφανίζουν τη σημερινή άσχημη εικόνα με τα εντελώς ξεραμένα λουλούδια.

 

Διαβάστε επίσης