• 19 Μαΐου 2024,

Γενική συνέλευση δασκάλων με βράβευση συνδικαλιστή που συνταξιοδοτείται

 Γενική συνέλευση δασκάλων με βράβευση συνδικαλιστή που συνταξιοδοτείται

Αύριο, από τις 8:30 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου τακτική γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Είναι η πρώτη φορά που γενική συνέλευση πραγματοποιείται μετά το πέρας των μαθημάτων, αφού τα μαθήματα στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Καβάλας ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί θα παραμείνουν στα σχολεία του για λίγες ακόμη ημέρες.

Η ημερήσια διάταξη της γενικής συνελεύσεως περιλαμβάνει την εκλογή προεδρείου, την ενημέρωση των μελών του συλλόγου από τον πρόεδρο Απόστολο Μουμτζάκη, τις τοποθετήσεις των παρατάξεων, των αιρετών και φυσικά των μελών. Θέματα που θα κυριαρχήσουν στην αυριανή γενική συνέλευση είναι οι διορισμοί, η ειδική αγωγή, και η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση των προνηπίων. Τα προαναφερόμενα θέματα πρόκειται να απασχολήσουν και τη γενική συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Κατά την έναρξη της αυριανής γενικής συνελεύσεως του τοπικού συλλόγου θα βραβευθεί η Ιωάννα Αϊβάζη. Μετά από πολλά χρόνια εργασίας στα σχολεία και συνδικαλιστικής δραστηριότητας, πλέον συνταξιοδοτείται και όπως πάντα οι συνάδελφοί της θα την αποχαιρετήσουν με την απονομή τιμητικού επαίνου. Μετά το πέρας της γενικής συνελεύσεως ο σύλλογος έχει οργανώσει γλέντι στο οποίο προκαλεί τα μέλη του.

 

Διαβάστε επίσης