• 26 Απριλίου 2024,

Ξηλώνεται το κιόσκι της κεντρικής πλατείας, αργεί η ολοκλήρωση του έργου

 Ξηλώνεται το κιόσκι της κεντρικής πλατείας, αργεί η ολοκλήρωση του έργου

Με το προηγούμενο έργο συνολικής ανάπλασης της κεντρικής πλατείας (ολοκληρώθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 90) προέκυψε ένα μικρό κτίσμα στην περιοχή προς την οδό Δοϊράνης και κοντά στις δημόσιες τουαλέτες.

Αρχικά αυτό ήταν ένα συνηθισμένο κιόσκι. Στην πορεία άλλαξε αφού στο ίδιο κτίσμα λειτούργησε αναψυκτήριο. Έγινε λίγο πιο μεγάλο, με διαφορετική εξωτερική όψη. Από χθες το κτίσμα ξηλώνεται αφού εδώ και καιρό παραμένει κλειστό. Η απομάκρυνση του κτίσματος περιλαμβάνεται στο υπό εξέλιξη δημοτικό έργο της πλατείας. Το οποίο προγραμμάτισε και δημοπράτησε η διοίκηση της κ. Τσανάκα. Το έργο δεν θα τελειώσει σύντομα. Υπολογίζεται, στην καλύτερη περίπτωση, να ολοκληρωθεί τον Οκτώβρη!

Το πρώην κιόσκι και νυν αναψυκτήριο (που δεν λειτουργεί) αποδείχθηκε «βάρος» στην πλατεία. Άσχετα αν κάποιοι είχαν άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Η απομάκρυνση του είναι θετική εξέλιξη αφού έτσι η πλατεία γίνεται περισσότερο πλατεία. Τα υλικά από την εργασία που άρχισε χθες βρίσκονται στην άκρη του κτίσματος και σύντομα θα απομακρυνθούν.

Πότε όμως τελειώνει το συγκεκριμένο έργο αλλαγών στην κεντρική πλατεία; Η απάντηση είναι όχι σύντομα. Το Φθινόπωρο, αν δεν μεσολαβήσουν νέες καθυστερήσεις. Οι έως τώρα φέρονται να οφείλονται: 1) Στα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού. 2) Στο ότι το έργο συμπληρώνεται και μεγαλώνει με α) ανακατασκευή του σιντριβανιού (αρχικά καταργούνταν) και β) δημιουργία υποδομών (δικτύων) φόρτισης και στάθμευσης μόνο ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Αυτά τα δίκτια θα είναι υπόγεια και θα γίνουν στο κάτω μέρος της κεντρικής πλατείας.  3) Καθυστέρηση στην παραλαβή των φωτιστικών που προβλέπει η μελέτη.

Το πιο δύσκολο απ’ όλα φαίνεται να είναι τα υλικά του φωτισμού, τα οποία λέγεται ότι αργούν και λόγω των μέτρων του κορωνοϊού. Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ιακωβίδης είπε στην Πρωινή για τις καθυστερήσεις ότι σε αυτές «… υπάρχουν διάφορες πτυχές». Το τελευταίο διάστημα οι εργασίες στην κεντρική πλατεία συνεχίζονται αλλά μόνο στο κάτω μέρος της κεντρικής πλατείας αφού στο μέρος της πλατείας προς την οδό Ομόνοιας έγιναν οι προγραμματισμένες αλλαγές και τεχνικές εργασίες.

 

 

Διαβάστε επίσης