• 20 Απριλίου 2024,

Υπάρχει κίνηση στην αγορά και αβεβαιότητα για την πραγματοποίηση της Λευκής Νύχτας

 Υπάρχει κίνηση στην αγορά και αβεβαιότητα για την πραγματοποίηση της Λευκής Νύχτας

Πολλά και διάφορα, όλα ενδιαφέροντα, θέματα απασχόλησαν τη χθεσινή συνέντευξη στο ράδιο Πρωινή του κ. Γιάννη Κελγιώργη.

Ο γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ρωτήθηκε αρχικά για τους αρκετούς καταναλωτές που κυκλοφορούν στην αγορά φορώντας μάσκα: «Είναι αλήθεια ότι στην αγορά κυκλοφορεί καθημερινά αρκετός κόσμος που φορά μάσκα.

Είναι κόσμος που ανησυχεί, είναι κόσμος που φοβάται. Ακούει καθημερινά τα νέα κρούσματα να ανεβαίνουν αριθμητικά… Οπότε υπάρχει κόσμος που προφυλάσσεται κι ας μην είναι υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. Παρόλα αυτά κάποιοι άνθρωποι κρίνουν ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται επιπλέον. Και καλά κάνουν».

Για την Καλοκαιρινή κίνηση στην αγορά σχολίασε:

«Όντως η αγορά έχει πολύ κόσμο. Είμαστε μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Στα μέσα της. Στην καρδιά της. Πολύς κόσμος στην αγορά ειδικά το απόγευμα αφού το πρωί οι συνθήκες δεν είναι κι οι καλύτερες. Ευτυχώς αυτή η εικόνα αποτυπώνεται στα ζήτα των εμπορικών επιχειρήσεων. Πλέον δεν υπάρχει καμία σύγκριση του φετινού Καλοκαιριού με αυτό του 2020. Καμία. Ιδιαίτερα στα χρήματα που έρχονται από τους τουρίστες. Βλέπουμε μία καλή χρονιά. Ένα καλό Καλοκαίρι. Φυσικά πρέπει ακόμη και σήμερα να κρατάμε μικρό καλάθι. Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας. Η πανδημία είναι δίπλα μας και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Μπροστά μας είναι περίπου δύο μήνες ακόμη, υπολογίζουμε και τον μήνα Σεπτέμβρη τουριστικό μήνα. Βλέπουμε τι συμβαίνει με τις μεταλλάξεις. Είναι πρόωρο να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα. Σήμερα (χθες) είναι μια πολύ κρίσιμη μέρα για τον τουρισμό στην περιοχή μας αφού κάθε Πέμπτη η Ρουμανία επικαιροποιεί τον επιδημιολογικό της χάρτη. Κάτι που αφορά και τους επισκέπτες από τη Ρουμανία στην Ελλάδα. Πρέπει να επαναλάβω ότι το 70% των επισκεπτών στην περιοχή προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα. Ιδιαίτερα στο νησί της Θάσου».

Από χθες το απόγευμα ισχύει διαφορετικό ωράριο, μόνο τα απογεύματα. Η αγορά θα ανοίγει λίγο αργότερα για να κλείνει (όπως πάντα αυτήν την εποχή) στις 9 και 30 το βράδυ:

«Αποφασίσαμε και ισχύει από σήμερα (χθες) τη διεύρυνση του απογευματινού ωραρίου και κλείσιμο μισή ώρα αργότερα. Αυτό γίνεται ταυτόχρονα με μια ακόμη αλλαγή, τα απογεύματα θα ανοίγουμε μισή ώρα αργότερα. Το 6 γίνεται 6.30 και το 9 γίνεται 9.30. Αλλαγή ωφέλιμη για τους καταναλωτές αλλά και για τους επαγγελματίες. Πριν τις 7 και 7.30 το απόγευμα δεν βλέπουμε να κυκλοφορεί άνθρωπος. Έχουμε ξαναπεί ότι η αγορά είναι ένας ζωντανός οργανισμός κι εξελίσσεται ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε εποχής. Κι επειδή διάβασα αρκετά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν αλλάζει το ωράριο. Δεν προστίθεται μισή ώρα εργασίας επιπλέον. Απλώς το άνοιγμα από τις 6 πάει στις 6.30 και το κλείσιμο από τις 9 το βράδυ στις 9.30 το βράδυ. Οι ώρες εργασίας είναι ακριβώς ίδιες».

Υπάρχει τέλος η διοργάνωση της Λευκής Νύχτας στη γνωστή ημερομηνία της 3ης του Σεπτέμβρη:

«Για την επικείμενη Λευκή Νύχτα προβληματιζόμαστε πολύ. Βλέπουμε τα πράγματα εξελίσσονται δυσάρεστα. Τα κρούσματα αυξάνονται. Μια Λευκή Νύχτα, μια εκδήλωση τέτοια προϋποθέτει συγκεκριμένη προετοιμασία . Πρέπει από τώρα να κλείσουμε σχήματα. Πώς να γίνει αυτό; Πώς να δώσουμε προκαταβολές όταν δεν γνωρίζουμε πως θα είναι η κατάσταση σε 30 μέρες από σήμερα; Περιμένουμε και βλέπουμε. Έγιναν όλες οι προετοιμασίες και μένει το κλείσιμο των σχημάτων. Δεν μπορούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας αδιαφορώντας για την εξέλιξη της πανδημίας. Είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε να κάνουμε κακό στον τόπο μας. Αν είναι να κάνουμε Λευκή Νύχτα τότε να κάνουμε Λευκή Νύχτα. Όλα τα υπόλοιπα (Λευκή Νύχτα χωρίς εκδηλώσεις κτλ) είναι λύσεις οι οποίες δεν θα αγγίξουν σε τίποτα την επιτυχία του 2019. Ο κόσμος της Καβάλας ξέρει ποια είναι η εκδήλωση και θέλει την ίδια Λευκή Νύχτα. Θέλει γεγονότα, συναυλίες κτλ. Αν είναι να κάνουμε μια Λευκή Νύχτα όπως το 2019, καλώς να την κάνουμε. Αλλιώς θα την αναβάλλουμε για λίγο χρονικό διάστημα. Έχουμε καιρό… Μήπως την μεταφέρουμε για λίγο αργότερα και αν οι συνθήκες δεν μας το επιτρέψουν».

Διαβάστε επίσης