• 25 Απριλίου 2024,

Υπάρχουν αίθουσες για τα προνήπια στα νηπιαγωγεία της πόλης

 Υπάρχουν αίθουσες για τα προνήπια στα νηπιαγωγεία της πόλης

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα σε χώρους διδασκαλίας του 12ου δημοτικού σχολείου ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας ΠΕ Καβάλας. Στόχος της συνέλευσης ήταν να εξασφαλισθεί κίνημα συμπαράστασης στους αναπληρωτές, δεδομένης και της πρωτοβουλίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος να πραγματοποιηθεί για τον ίδιο λόγο την ερχόμενη Παρασκευή πανελλαδική στάση εργασίας.

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Μουμτζάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αναπληρωτές πρέπει να έχουν ίδια δικαιώματα με το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Υπολόγισε ότι σήμερα στην ΠΕ Καβάλας εργάζονται περισσότεροι από διακόσιοι αναπληρωτές. Ωστόσο είναι προτιμότερο να προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό και όχι αναπληρωτές.

Ο κ. Μουμτζάκης ρωτήθηκε αναφορικά με τα νηπιαγωγεία του δήμου Καβάλας και τι θα συμβεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, όταν θα είναι υποχρεωτική η φοίτηση των προνηπίων. Σε συνέχεια δηλώσεων του διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπολόγισε ότι θα απαιτηθούν επιπλέον έξι ή επτά αίθουσες, ο κ. Μουμτζάκης παρατήρησε για τα νηπιαγωγεία του δήμου Καβάλας: «Υπάρχουν οι αίθουσες που ζητά η υπηρεσία. Αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να τις υποδείξουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Μουμτζάκη αυτές οι αίθουσες είναι βολικές διότι βρίσκονται είτε κοντά ή ακόμη και μέσα στα υφιστάμενα νηπιαγωγεία, στα οποία και θα αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

 

 

Διαβάστε επίσης