• 30 Απριλίου 2024,

«Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι» για την αξιοποίηση Διόνυσου- παλιού Νοσοκομείου

 «Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι» για την αξιοποίηση Διόνυσου- παλιού Νοσοκομείου

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Τετάρτης (προχθές), ετέθη πάλι το θέμα της αξιοποίησης τόσο του παλιού Νοσοκομείου όσο και του Διόνυσου (φωτογραφία).

Ο κ. Μουριάδης που κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις, επανέλαβε ότι ιδιώτες ενδιαφερόμενοι και για τα δύο ακίνητα υπάρχουν. Κι όπως φαίνεται το ενδιαφέρον το υπολογίζει ως σοβαρό ή αρκετά σοβαρό. Μόνο που ο Δήμος Καβάλας δεν είναι έτοιμος για κάτι περισσότερο. Ο Διόνυσος εδώ και 10 χρόνια προσπαθεί να λύσει γραφειοκρατικό πρόβλημα ως προς το ιδιοκτησιακό του καθεστώς ενώ το παλιό Νοσοκομείο θα βγει σε διαγωνισμό αλλά εντός του νέου έτους. Αφού μεσολαβήσει σχετική προετοιμασία από ιδιωτική εταιρία με την οποία ο Δήμος ήδη συνεργάζεται. Άρα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή, διατηρώντας ελπίζουμε το ενδιαφέρον τους.

Κι αν για το παλιό Νοσοκομείο η ιστορία ως πρόσφατη είναι γνωστή, στο Διόνυσο που παραχωρήθηκε στο Δήμο προ ετών διαπιστώθηκε λάθος. Ενώ μεταγράφηκε στο Υποθηκοφυλακείο (υπέρ του Δήμου Καβάλας), δεν γράφτηκε στο Κτηματολόγιο. Αυτό τακτοποιείται εδώ και καιρό αλλά με προοπτική να τακτοποιηθεί οριστικά αρχές του νέου έτους. Δυστυχώς για τη διόρθωση του λάθους πρέπει ή έπρεπε να ενεργήσουν τόσο ο ΕΟΤ όσο και η ΕΤΑΔ. Ας μη ξεχνάμε ότι η αρχική παραχώρηση του Διόνυσου στο Δήμο Καβάλας έγινε το 2012!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη δεν εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός των λαϊκών αγορών του Δήμου Καβάλας επειδή είχε «περάσει» από συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Αυτός ήταν ο λόγος που απείχαν από τη συζήτηση του θέματος οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Γεγονός που δεν εξασφάλιζε την απαραίτητη απόλυτη πλειοψηφία (ως κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου). Υπάρχουν στον κανονισμό και θέματα που πρέπει να αλλάξουν, αφού συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης