Υπάρχουν και μερικές γέφυρες που δεν πέφτουν με τίποτα !

 Υπάρχουν και μερικές γέφυρες που  δεν πέφτουν με τίποτα !

Δεν πιστεύω να είστε προληπτικοι.

Αν ναι, σήμερα σίγουρα δεν είναι η μέρα  σας και σίγουρα θέλετε η σημερινή Τρίτη και 13 να φύγει γρήγορα.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν και σήμερα  ακόμα άνθρωποι που αυτή την ημέρα δεν βγαίνουν απο το σπίτι τους.

Έχω την εντύπωση οτι αυτές οι προκαταλήψεις ανήκουν σε μία άλλη εποχή που ο κόσμος είχε ελλιπή ενημέρωση και άγνοια γενικότερα για όλα τα θέματα.

Ένα πράμα σα να ζούσανε οι άνθρωποι στο σκοτάδι.

Τα τελευταία χρόνια που η ενημέρωση έρχεται με φόρα και από παντού νομίζω οτι τα μυαλά των ανθρώπων έχουν ανοίξει και πλέον όλες αυτές οι προκαταλήψεις  ανήκουν στο παρελθόν και έχουν πάψει να επηρεάζουν την καθημερινότητα μας.

Αν και για τους αγ­γλο­σά­ξω­νες η α­ντί­στοι­χη μέ­ρα θε­ω­ρεί­ται η «Πα­ρα­σκευ­ή και 13» στην Ελ­λά­δα η συ­γκε­κρι­μέ­νη η­μέ­ρα α­ντι­με­τω­πί­ζε­ται «με σκόρ­δο» προ­κει­μέ­νου να φύ­γει το κα­κό.

Η πα­ρά­δο­ση στην Ελ­λά­δα φαί­νε­ται να ξε­κί­νη­σε α­πό την Ά­λω­ση της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης στης 29 Μα­ΐ­ου 1453. Η η­μέ­ρα ή­ταν Τρί­τη ε­νώ το ά­θροι­σμα του έ­τους 1453 βγά­ζει το νού­με­ρο «13». Έ­τσι θε­με­λιώ­θη­κε το κα­κό ό­νο­μα για τη συ­γκε­κρι­μέ­νη η­με­ρο­μη­νί­α.

Η Τρί­τη, πά­ντως θε­ω­ρεί­ται έ­τσι κι αλ­λιώς ό­τι κου­βα­λά κά­τι «αρ­νη­τι­κό» και στην κα­θο­μι­λου­μέ­νη χρη­σι­μο­ποιεί­ται αρ­κε­τές φο­ρές με αρ­νη­τι­κή χροιά.

Σύμ­φω­να πά­ντως με άλ­λους, η ε­ξή­γη­ση της «γρου­σού­ζι­κης Τρί­της και 13» μπο­ρεί να α­να­ζη­τη­θεί και σε α­στρο­λο­γι­κές προ­βλέ­ψεις. Σύμ­φω­να με αυ­τή την α­νά­γνω­ση την Τρί­τη ο Ά­ρης εί­ναι κυ­ρί­αρ­χος πλα­νή­της ε­νώ η στιγ­μή της η­μέ­ρας που κυ­ριαρ­χεί μα­ζί με τον πλα­νή­τη Κρό­νο, θε­ω­ρεί­ται ι­διαί­τε­ρα ε­πι­κίν­δυ­νη. Ε­πει­δή ό­μως κα­νείς δεν εί­ναι σε θέ­ση να προσ­διο­ρί­σει πό­τε συμ­βαί­νει αυ­τό ο­λό­κλη­ρη η Τρί­τη α­ντι­με­τω­πί­ζε­ται ως «γρου­σού­ζι­κη».

Φαντάζεστε η γέφυρα στο παλιό Νοσοκομείο να έπεφτε αντί για την Παρασκευή 9/10 σήμερα Τρίτη και 13 ;

Θα έπαιρνε φωτιά το FB.

 

Πάντως να έχετε υπόψη σας οτι υπάρχουν και γέφυρες που δεν πέφτουν με τίποτα.

Το κορίτσι της σημερινής μας φώτο που με την στάση που έχει πάρει για την συγκεκριμένη φωτογράφηση απεικονίζει κατά μία έννοια μία ανθρώπινη γέφυρα δεν πρόκειται να υποχωρήσει ποτέ γιατί και οι δοκοί είναι σταθεροί,  δυνατοί αλλά και το υπόστρωμα φαίνεται να αντέχει.

Στην δική μας την περίπτωση μπορεί να αντέξανε απο κάτω οι κολώνες αλλά το οδόστρωμα που ήταν πάνω σε τσιμεντένιες πλάκες άνοιξε σαν γαρίφαλο.

Το γεγονός οτι η πτώση δεν ξεκίνησε απο τις τσιμεντένιες βάσεις είναι ένα καλό νέο χωρίς αυτό να σημαίνει οτι σε μία επιχείρηση επισκευής της γέφυρας δεν θα πρέπει να ενισχυθούν και τα δοκάρια αυτά.

 

Πύρινη κόλαση η Καλιφόρνια και οι συνοικίες με τα σπίτια των διάσημων του Χόλυγουντ.

Η μόνη που δεν ανησυχεί είναι η Καρντάσιαν η οποία και να καεί η βίλα της θα πάρει την επόμενη καινούργια.

Δεν έχει θέμα το κορίτσι και παρά  το γεγονός οτι καίγεται όλη η Καλοφόρνια αυτής δεν της ΚΑΙΓΕΤΑΙ καρφάκι.

Πάντως η πυρκαγιά  που είδαμε στην τηλεόραση να καταπίνει  σπίτια δεν σβήνει ούτε με τσουνάμι.

Είναι μία πυρκαγιά βγαλμένη απο ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

 

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους Καβαλιώτες που κατεβήκανε Αθήνα και τρέξανε τον μεγάλο μαραθώνιο των 42 χιλιομέτρων.

Και σε αυτούς που τερματίσαν αλλα κυρίως σε αυτούς που δεν καταφέρανε να φτάσουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Η προσπάθεια είναι αυτή που μετράει.

Μπράβο και του χρόνου ακόμα περισσότεροι.

 

Εντύπωση προκαλεί η μαρτυρία συμπολίτης μας σύμφωνα με την οποία το βράδυ της Κυριακής επί της Σαππαίων γύρω στιυ 9:00 άγνωστοι με καλυμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους επιχείρησαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο που ήταν  παρκαρισμένο σπάζοντας το παμπρίζ !

Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα έκπληκτα μάτια ανθρώπων που περίμεναν στην απέναντι στάση το λεωφορείο της γραμμής και στην κυριολεξία παρακολουθούσαν τις προσπάθειες της διάρρηξης σοκαρισμένοι.

 

Παραμένει καλός ο καιρός και αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με την ΕΜΥ παρά το γεγονός οτι πέφτει η θερμοκρασία μερικούς βαθμούς κάτι που μας φέρει πιο κοντά στον χειμώνα που είναι κυριολεκτικά προ των πυλών.

Την Τετάρτη υπάρχει το ενδεχόμενο βροχής η οποία θα είναι ασθενής και χωρίς να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Είναι θετικό πάντως οτι η μετάβαση προς τον χειμώνα είναι σταδιακή και οχι απότομη όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές.

 

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύποπτοι και ύπουλοι.

Είμαστε σίγουροι οτι όλα θα πάνε καλά και είμαστε σίγουροι οτι τα καλύτερα ειναι αυτά που έρχονται και αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

Παραμένουμε αισιόδοξοι και επιμένουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο γιατί δεν γίνεται και αλλιώς.

Κοιτάμε μπροστά και πάμε παρακάτω.

Προς τα πίσω μόνο κλεφτιές ματιές.

Θα τα ξαναπούμε και πάλι αύριο το πρωί , πρώτα ο θεός.

με το 1 με το 2 μετο 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης