• 6 Μαΐου 2024,

«Υπάρχουν μνημόνια και προβλήματα»

 «Υπάρχουν μνημόνια και προβλήματα»

Επίσκεψη στην Καβάλας πραγματοποίησε χθες από το πρωί έως και το βράδυ ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής. Ο κ. Χουντής έφτασε στην Καβάλα το πρωί όπου τον υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής ΛΑΕ. Η πρώτη συνάντηση του έγινε με τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον οποίον κι επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Τον κ. Χουντή συνόδευαν ο πρώην βουλευτής Ηλίας Ιωαννίδης και οι εκπρόσωποι της τοπικής ΛΑΕ Μίλτος Σιτσάνης, Γιάννης Τσεβρεμές, Γιάννης Κανάκης, Απόστολος Αποστολακάκης. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας ο Νίκος Χουντής είπε μεταξύ των άλλων:

«Οι στόχοι της περιοδείας μου όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και στην υπόλοιπη Ανατολική Μακεδονία σχετίζονται με μια συζήτηση που πρέπει να γίνει στη βάση των προβλημάτων. Δυστυχώς η ατμόσφαιρα του διπολισμού κρύβει την ουσία. Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες οξύνθηκαν λόγω των μνημονίων, κάτι που έγινε λόγω της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθείται.

Δεν βγήκαμε από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση, όπως μαθαίνουμε τελευταία, δεν τα βρίσκει με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια. Η αλήθεια είναι πως προτεραιότητα της κυβέρνησης και της Ευρώπης είναι η σωτηρία των τραπεζών. Υπάρχουν δηλαδή μνημόνια και προβλήματα. Ενόψει των επόμενων ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών χρειάζεται ένα δημοκρατικό και αντιμνημονιακό μέτωπο, που θα δημιουργηθεί και θα είναι ισχυρό εντός κι εκτός Ελλάδας.

Χρειάζεται συσπείρωση για μία ισχυρή και πραγματική αντιπολίτευση. Υπό αυτές τις συνθήκες αξίζει οι πολίτες να ψηφίσουν τη Λαϊκή Ενότητα στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν».

Αργότερα χθες ο μεσημέρι ο Νίκος Χουντής είχε συνάντηση με εκπροσώπου συλλόγων και σωματείων του πρωτογενούς τομέα, ενώ χθες το βράδυ έλαβε μέρος σε συνεστίαση, σε ταβέρνα της περιοχής των Σφαγείων, όπου εκφώνησε πολιτική ομιλία.

 

Διαβάστε επίσης