• 24 Απριλίου 2024,

Η Βαρβάρα Μπαλτζίδου μίλησε για τους λόγους του… χωρισμού

 Η Βαρβάρα Μπαλτζίδου μίλησε για τους λόγους του… χωρισμού

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες η Βαρβάρα Μπαλτζίδου, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Καβάλας εδώ και λίγες ημέρες. Η κ. Μπαλτζίδου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ανεξαρτητοποιήθηκε, γιατί δηλαδή αποχώρησε από την ομάδα της πλειοψηφίας. Δήλωσε ότι δέχεται πολλές προτάσεις προκειμένου να μετέχει ως υποψήφια με άλλους συνδυασμούς, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ακόμη δεν έχει λάβει οριστική απόφαση.

Ερωτώμενη σχετικά με την ανεξαρτητοποίησή της, η κ. Μπαλτζίδου απάντησε ότι η πρωτοβουλία της οφείλεται στο γεγονός ότι έλαβε απόφαση ώστε να μην είναι εκ νέου υποψήφια με την παράταξη της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα. «Δεν συμπράττω μαζί της. Δεν μάλωσα και δεν έφυγα με επεισοδιακό τρόπο», διευκρίνισε και θυμήθηκε πως εμπιστεύθηκε την κ. Τσανάκα το 2014:

«Το 2014 ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος είχα στόχους. Δεν γνώριζα την κ. Τσανάκα αλλά την πίστεψα ως την επόμενη δήμαρχο. Πήγα λοιπόν με τον δυνατό. Ήθελα να είμαι μέσα σε μια δυνατή ομάδα. Στη διάρκεια της πενταετίας, είτε ως δημοτική σύμβουλος είτε ως αντιδήμαρχος για εννέα μήνες, κατάφερα να κάνω κάποια πράγματα. Δεν είμαι ευχαριστημένη από τον τρόπο αντιμετώπισης των αιτημάτων που έθεσα τόσο στη δήμαρχο όσο και στην ομάδα της διοίκησης».

Η Βαρβάρα Μπαλτζίδου σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της αντιδημάρχου γνώριζε ότι η θητείας της θα ήταν σύντομη, μόλις εννέα μήνες. Οι εννέα μήνες, παρατήρησε, είναι λίγοι. Το είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει προς τη δήμαρχο. Ωστόσο, κατέληξε, ήθελα και αυτή την εμπειρία.

Δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να παραταθεί η αντιδημαρχιακή της θητεία, αλλά σχετικά με τον χωρισμό με την παράταξη της κ. Τσανάκα αποσαφήνισε ότι τα αίτια είναι πολλά. «Μέχρι τώρα ήρθα σε επαφή με αρκετούς υποψηφίους δημάρχους και μίλησα με τους περισσότερους. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει», τόνισε η κ. Μπαλτζίδου.

Στο ερώτημα αναφορικά με την πρωτοβουλία η οποία αναπτύσσεται προκειμένου να δημιουργηθεί εκ νέου ο πρώην Δήμος Φιλίππων, η κ. Μπαλτζιδου την απέδωσε στο γεγονός ότι οι δημότες είναι δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα της συνένωσης. Γι’ αυτό και οι πολίτες ζητούν να ξαναδημιουργηθεί ο Δήμος Φιλίππων, δήλωσε η κ. Μπαλτζίδου, εξηγώντας ότι εκείνη προσωπικά δεν υποστηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

 

Διαβάστε επίσης