• 19 Μαΐου 2024,

Υπάρχουν νέα για τα έργα στην πεσμένη γέφυρα (που δεν αλλάζουν το ήδη γνωστό χρονοδιάγραμμα)

 Υπάρχουν νέα για τα έργα στην πεσμένη γέφυρα (που δεν αλλάζουν το ήδη γνωστό χρονοδιάγραμμα)

Τις προηγούμενες ημέρες η μεν Εγνατία Οδός ΑΕ άλλαξε τη διαδικασία και την ουσία του πρώτου έργου της στην πεσμένη γέφυρα μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο ενώ ο Δήμος Καβάλας δέσμευσε από τη ΣΑΤΑ 247.000 ευρώ για το γνωστό έργο μικρής μετακίνησης του τοιχίου της αυλής του Νοσοκομείου. Το έργο διαπλάτυνσης της υφιστάμενης οδού οδεύει προς δημοπράτηση τις επόμενες ημέρες, μάλλον πριν τον Μάη. Η δημοπράτηση καθυστέρησε με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η αλλαγή στην πρωτοβουλία της Εγνατίας Οδού ΑΕ έχει ενδιαφέρον. Το έργο που θα δημοπρατούνταν τις επόμενες ημέρες παρουσιάζει την εξής αλλαγή. Πέραν όλων των άλλων που περιλαμβάνει, αναφέρεται σε εκπόνηση οριστικής μελέτης για την αποκατάσταση της υφιστάμενης ζημιάς. Αρχικά αναφέρονταν σε εκπόνηση προμελέτης. Η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι όταν το έργο ολοκληρωθεί θα έχει αποδειχθεί από την οριστική μελέτη το τι θα επακολουθήσει. Με τα προηγούμενα δεδομένα θα προτείνονταν (στην προμελέτη) μία ή και περισσότερες λύσεις, οι οποίες στην πορεία θα έπρεπε να αποσαφηνιστούν για να επιλεγεί η καλύτερη.

Το συγκεκριμένο έργο θα δημοπρατηθεί τους επόμενους μήνες (θα υπάρξει δηλαδή καθυστέρηση) αλλά μακροπρόθεσμα η αλλαγή θα συντομεύσει το χρόνο ως την έναρξη του επόμενου και τελικού έργου. Της αποκατάστασης της ζημιάς.

Διαβάστε επίσης