Υπέγραψε την σύμβαση για τις παιδικές χαρές και τα πάρκα η Δήμαρχος

 Υπέγραψε την σύμβαση για τις παιδικές χαρές και τα πάρκα η Δήμαρχος

Τη σύμβαση του σημαντικού έργου για τις Παιδικές Χαρές και τα Πάρκα του Δήμου Καβάλας υπέγραψε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, με τον ανάδοχο που αναδείχθηκε από την διαγωνιστική διαδικασία.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις δημοτικές κοινότητες Καρβάλης, Αμυγδαλεώνα και Κρηνίδων και περιλαμβάνουν διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου, φωτισμό και τοποθέτηση κατάλληλων παιχνιδιών, προκειμένου να δημιουργηθούν πιστοποιημένες παιδικές χαρές όπως επιτάσσει η νομοθεσία.

Πιο συγκεκριμένα το έργο: «Επισκευές-Βελτιώσεις –Εναρμόνιση Παιδικών Χαρών και Πάρκων Δήμου Καβάλας έτους 2018» που είναι προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και από το Πράσινο Ταμείο.

Η δέσμευση της διοίκησης στο να κατασκευάζει κάθε χρόνο σύγχρονες πιστοποιημένες παιδικές χαρές, υλοποιείται πιστάενώ ακολουθεί και η έγκριση ένταξης στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ προμήθειας οργάνων για τις παιδικές χαρές.

Τα χρηματοδοτούμενα όργανα προϋπολογισμού 380.000 ευρώ έχουν μελετηθεί να τοποθετηθούν στις παρακάτω περιοχές:

  1. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής-Τμήμα Α΄
  2. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής-Τμήμα Β΄
  3. Εργατικές Κατοικίες Πρ. Ηλία- Οδός Πολυκράτους
  4. Συνοικία Παναγίας-Οδός Ανθεμίου
  5. Περιγιάλι-Αμ. Ερυθρού Σταυρού
  6. Οδός Μεταξά – Δημοτική Κοινότητα Ζυγού (Δημοτική Ενότητα Φιλίππων)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδομές των παραπάνω παιδικών χαρών, θα υλοποιηθούν από ξεχωριστή εργολαβία προϋπολογισμού 300.000ευρώ.

 

 

Διαβάστε επίσης