• 18 Απριλίου 2024,

Υποδεχόμαστε την πρώτη μέρα της άνοιξης

 Υποδεχόμαστε την πρώτη μέρα της άνοιξης

Σήμερα αγαπητοί αναγνώστες που ο μήνας έχει 21 και είναι Μάρτιος υποδεχόμαστε την πρώτη μέρα της άνοιξης που ημερολογιακά τουλάχιστον ξεκινάει απο σήμερα.

Μπορεί επί της ουσίας  να έχουμε μείνει λίγο πίσω αλλά είμαστε σίγουροι οτι γρήγορα θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος και θα έρθουμε στα ίσα μας για να γουστάρουμε την άνοιξη , το υπόλοιπο του Μάρτη, αλλα κυρίως τον Απρίλη και το Μάη.

Η ψυχολογία μας καταλαβαίνετε οτι σήμερα είναι διαφορετική και είμαστε πανέτοιμοι για την πρώτη μέρα της άνοιξης.

Αλλωστε δεν είναι τυχαίο οτι όλη αυτή την εβδομάδα ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός με καλές θερμοκρασίες και λιακαδούρες.

Η παρέλαση της 25ης του Μάρτη θα γίνει με κοντομάνικα που λέει ο λόγος.

Εν όψει ΠΑΣΧΑ η τροχαία Καβάλας έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους  εντός και εκτός πόλης αφού μετά απο αρκετό καιρό είδαμε μπλόκο ελέγχου μεταξύ Παληού και Νέας Ηρακλείτσας.

Να έχετε το νού  σας και κυρίως να είστε τυπικοί σε όλα γιατί δεν είμαστε για αναγούλες ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ.

Οι μέρες περνάνε οι διαπραγματεύσεις και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται αλλα η μέρα της συμφωνίας φαίνεται να είναι ακόμα μακριά.

Αυτό υποστήριξε και ο Ντάϊσεμπλουμ που έπρεπε κάπου να βγάλει το φαρμάκι απο την ήττα που υπέστη το κόμμα τους στις πρόσφατες εκλογές της Ολλανδίας.

Είναι αυτό που λέει ο λαός μας : “Αλλού πονάς και αλλού βαράς”.

Πάντως είναι σχεδόν βέβαιο οτι πλέον δεν υπάρχει καμμία προσδοκία για κάποια καλή εξέλιξη μέσα στον Μάρτη και όλοι βλέπουν τις εξελίξεις να έρχονται , στην καλύτερη περίπτωση τον Απρίλη.

Μέχρι να φτάσουμε στις ημερομηνίες πληρωμής κάποιας δόσης ή τόκων προς τους δανειστές θα μπορούμε να κάνουμε τις γνωστές διαπραγματευτικές μας μαγκιές και να δείχνουμε οτι αντιστεκόμαστε στις υπερβολικές απαιτήσεις τους.

Αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης οτι οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και τζάμπα περιμένει ο Τσίπρας είναι σωστό και πάει προς επαλήθευση.

Εμείς δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο να περιμένουμε να “μαλακώσουν” ή να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους και φοβάμαι οτι θα βρεθούμε και πάλι στην φαση αυτή που θα παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο και θα τρέχουμε να προλάβουμε στο και πέντε.

Υπάρχει μια σχετική άνεση χρόνου γιατί είμαστε μακριά απο τις επόμενες πληρωμές προς τους δανειστές χωρίς αυτό να σημαίνει οτι πάντα θα είναι έτσι.

Την ερχόμενη Κυριακή θα που είναι και η τελευταία του Μάρτη τα ξημερώματα θα πάμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά για την εφαρμογή της θερινής ώρας.

Αυτό σημαίνει οτι θα χάσουμε μια ώρα ύπνου αλλα θα κερδίσουμε σε ψυχολογία αφού αυτές οι αλλαγές μας φέρνουν πιο κοντά και στην άνοιξη αλλά και στο καλοκαίρι του 2017 που αναμένουμε ρεκόρ αφίξεων και για τον λόγο αυτό απο τώρα έχουμε βάλει τα μεταξωτά και περιμένουμε.

Αναρωτιούνται όλοι γιατί ο Τράμπ δεν έδωσε το χέρι του στην Μέρκελ την οποία και υποδέχτηκε προχθές στον Λευκό Οίκο.

Δεν άκουσε αυτό που του είπε είναι η επίσημη θέση του Λευκού Οίκου αλλά η αλήθεια είναι οτι ο Τράμπ δεν την πολυ γουστάρει και αυτό φάνηκε πεντακάθαρα απο την γλώσσα του σώματος του.

Βέβαια θα πρέπει να έχετε υπόψη σας οτι τα συναισθήματα είναι αμοιβαία αφού και η Μέρκελ νιώθει μια αποστροφή προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Καταλαβαίνετε οτι η σιδηρά κυρία της Ευρώπης θα πρέπει να ξεχάσει όσα ήξερε απο την  εποχή μάτσα – μούτσα του ΟΜΠΑΜΑ και να προσγειωθεί στα νέα δεδομένα και σε ένα περιβάλλον σαφώς πιο εχθρικό.

Η ΕΛ.ΑΣ πιστεύει σήμερα οτι ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγος του φύγανε απο την Ελλάδα πριν γίνει γνωστή η ποινή αφού κάποιος τους σφύριξε οτι η εξέλιξη δεν θα ήταν καλή.

Το βίντεο με το μήνυμα του που ανέβηκε στο you tube βιντεοσκοπήθηκε με τον Σώρρα εκτός χώρας.

Λοιπόν λεβέντες αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας τώρα που σκάει και η άνοιξη και παίρνουν τα μυαλά μας περισσότερο αέρα.

Μην χάνετε το κουράγιο και την πίστη σας γιατί στο τέλος θα πάνε όλα καλά.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης