• 18 Απριλίου 2024,

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: “Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από Σκάλα Ραχωνίου – Σκάλα Καλλιράχης”

 Υπογραφή Σύμβασης του έργου: “Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από Σκάλα Ραχωνίου – Σκάλα Καλλιράχης”

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον κ. Χαράλαμπο Τσέλο, εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΤΕ», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από Σκάλα Ραχωνίου – Σκάλα Καλλιράχης”, συνολικής δαπάνης 1.501.950,97€.

Φορέας Κατασκευής του έργου είναι ο Δήμος Θάσου και Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑΘ. Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι εννέα (9) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής).

Το παρόν έργο αφορά στην αντικατάσταση του υφιστάμενου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης με νέο σύγχρονο δίκτυο μεγαλύτερης δυνατότητας μεταφοράς νερού από τη γεώτρηση στην περιοχή Σκάλας Ραχωνίου έως τη δεξαμενή Σκάλας Καλλιράχης, προκειμένου να εξαλειφθούν οι συχνές βλάβες στον υφιστάμενο αγωγό κατά τη λειτουργία του.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Σε στενή και αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΘ εργαζόμαστε συνεχώς με σχέδιο και όραμα για την βελτίωση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης στη Θάσο. Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης δρομολογείται η υλοποίηση ακόμη ενός μεγάλου έργου υποδομής για την Θάσο. Οι υποδομές της Θάσου αλλάζουν και βελτιώνονται προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών. Η Θάσος προχωράει μπροστά!»

Γραφείο Δημάρχου

Διαβάστε επίσης