• 26 Απριλίου 2024,

Υποψήφιο δήμαρχο οφείλει να υποδείξει άμεσα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

 Υποψήφιο δήμαρχο οφείλει να υποδείξει άμεσα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Όσες ποσοστιαίες μονάδες (συγκεκριμένα 10) έχασε πανελλαδικά ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του 2019, άλλες τόσες έχασε και σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή στο νομό Καβάλας. Από το 26% του 2019 κατέβηκε στο μόλις 16% στις 21 Μαΐου του 2023.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό μάλιστα και με την σχετική άνοδο του ΠΑΣΟΚ, καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ισχυρή και ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κοινωνίας και του εκλογικού σώματος απέναντι στην κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του μοιάζει να έλαβε το μήνυμα και με συντονισμένες και άμεσες κινήσεις προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα. Η 25η Ιουνίου είναι πολύ κοντά, ο χρόνος είναι ελάχιστος όπως ελάχιστα είναι και τα περιθώρια σημαντικών και αποφασιστικών κινήσεων.

Όμως πέρα από τις εθνικές εκλογές βρισκόμαστε και στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Ήδη σχετικές διεργασίες γίνονται σε όλους τους πολιτικούς χώρους και τις παρατάξεις.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ όμως σ’ αυτόν τον τομέα φαίνεται να αδρανεί. Δεν έχει επιλέξει και δεν φαίνεται να πολυενδιαφέρεται για υποψήφιο δήμαρχο και όπως δείχνουν τα πράγματα επαφίεται στην υποψηφιότητα Εριφυλλίδη την οποία πολλά από τα μέλη και τα στελέχη του έχουν ήδη ενστερνιστεί.

Όμως ένα κόμμα που μέχρι πρόσφατα διεκδικούσε την κυβέρνηση και θέλει τουλάχιστον να κυριαρχήσει στο χώρο της αντιπολίτευσης, δεν μπορεί να πηγαίνει στις δημοτικές εκλογές χωρίς δικό του υποψήφιο. Μία ισχυρή προσωπικότητα για υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ισχύ και σοβαρό πλεονέκτημα στο κόμμα αυτό και για τις εθνικές εκλογές.

Οφείλει λοιπόν ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, άμεσα, σήμερα, αύριο αν είναι δυνατόν, να υποδείξει έναν υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας από τα γνωστά και προβεβλημένα στελέχη του. Ο Τάκης Εμμανουηλίδης και ο Τάσος Καρασαβόγλου είναι δύο άνθρωποι με μακρά πορεία στα πολιτικά πράγματα, με εμπειρία, προσφορά στα κοινά αλλά και πολλή και παραγωγική δουλειά στους χώρους που υπηρέτησαν.

Ένας από τους δυο, ας αποφασίσουν στο κόμμα με δημοκρατικές διαδικασίες, πρέπει να μπει επικεφαλής αυτού του αγώνα. Η συμμετοχή τους στη λίστα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εμπόδιο για την υποψηφιότητά τους για το δήμο Καβάλας.

Αντίθετα μάλιστα δίνει κύρος στο κόμμα και αποδεικνύει ότι τα στελέχη του είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα να στρατευτούν για τους στόχους που βάζει κάθε φορά. Συμπερασματικά, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να λέγεται, να φαίνεται και να είναι ένα μεγάλο και ισχυρό κόμμα που να διεκδικεί σε κάθε εκλογική διαδικασία την κυβέρνηση, οφείλει σε κάθε μεγάλο δήμο, όπως είναι και ο δήμος Καβάλας, να έχει δικό του υποψήφιο δήμαρχο και να διεκδικεί επί ίσοις όροις τον δημαρχιακό θώκο.

Θόδωρος Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης