Υποψήφιος στις Ευρωεκλογές λόγω Φώφης Γεννηματά!

 Υποψήφιος στις Ευρωεκλογές λόγω Φώφης Γεννηματά!

Ο γνωστός μας από τις προβλέψεις καιρού στην κρατική τηλεόραση και όχι μόνο, Σάκης Αρναούτογλου θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Δεύτερη φορά. Μια συζήτηση που έκανε με τη Φώφη Γεννηματά και μια απάντηση που δεν πρόλαβε να της δώσει. Μια στενή σχέση μαζί της και μια συνέπεια στον τομέα στον οποίο εργάζεται. Ο Σάκης Αρναούτογλου είναι ένας υπεύθυνος άνθρωπος σε ένα δύσκολο πόστο.

Εν τω μεταξύ επεκτείνει τα ενδιαφέροντα του. Μπαίνει με τους δικούς του όρους στην πολιτική. Μελετά, ενημερώνεται για να ενημερώσει υπεύθυνα. Χωρίς υπερβολές. Αυτός είναι ο Σάκης Αρναούτογλου. Προ λίγων ημερών μίλησε στο ράδιο Πρωινή.

Η συνέντευξη

Ερ: Ακούμε κάποια πράγματα για τον Σάκη Αρναούτογλου όσον αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές. Που είναι η αλήθεια και που είναι η υπερβολή; Αν υπάρχει υπερβολή.

Απ: Έχω κατέβει ήδη μια φορά υποψήφιος ευρωβουλευτής. Η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά την οποία γνώριζα και δεν έχω λόγια να την περιγράψω ως γυναίκα και ως πολιτικό, μου πρότεινε να κατέβω στις Ευρωεκλογές τότε. Για να βοηθήσω και εγώ με τον τρόπο μου. Γιατί μέσα από το facebook είχε δει τις αναρτήσεις μου πάνω σε θέματα κλιματικής αλλαγής, κρίσεων αλλά και της τεχνικής νοημοσύνης. Είναι από τα θέματα τα οποία με ενδιαφέρουν μεταξύ των άλλων, πάρα πολύ. Όπως βέβαια και τις επόμενες γενιές. Είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη και μου είχε πει να κατέβω πάλι, να κάνω μια προσπάθεια για τις επόμενες ευρωεκλογές. Εγώ της είχα απαντήσει ότι «… δεν το έχω σκεφτεί ακόμη». Ζήτησα να μου δώσει ένα περιθώριο. «Έφυγε» δυστυχώς αυτή η σπουδαία γυναίκα και δεν πρόλαβα να τις πω «…ναι για σένα θα κατέβω». Ήθελα και θέλω να το κάνω και για εκείνη. Τώρα θα κατέβω στις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ και θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση.

Ερ: Είναι για τον Σάκη Αρναούτογλου κάτι στοχευμένο;

Απ: Ναι, γιατί ήδη είμαι Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και στον Δήμο αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Γενικότερα όσον αφορά την πολιτική προστασία έχω λάβει αυτόν τον τίτλο. Τόσα χρόνια έχω δώσει τα πάντα σε οτιδήποτε καιρικές εξελίξεις επικίνδυνες υπήρξαν. Έχω συμμετοχή εδώ και καιρό, εδώ και χρόνια. Κάνω ότι δυνατό, ότι μπορώ για να μπορέσω να βοηθήσω, να ενημερώσω τους πολίτες σε τέτοια θέματα. Επίσης με απασχολεί ένα άλλο θέμα όπως αυτό της τεχνικής νοημοσύνης, είναι πάρα πολύ σοβαρό. Θέλω να το θέσω υπόψη του κόσμου γιατί τα επόμενα χρόνια αυτός ο ψηφιακός εγκέφαλος αν λάβει αυτές τις διαστάσεις που λένε πολλοί ότι θα λάβει, τότε θα είναι εκτός από τα πλεονεκτήματα που αναφέρονται, κάτι πολύ επικίνδυνο για όλη την ανθρωπότητα και για τις νέες γενιές.

Ερ: Πως βλέπεται το περιβάλλον στο οποίο θα γίνει η προεκλογική συζήτηση;

Απ: Έχουμε ένα πολιτισμένο περιβάλλον. Εντάξει πάντοτε θα υπάρχουν κάποιες φωνές και κάποιες νότες λίγο παραπάνω. Αυτό είναι κλασσικό σε όλες τις δημοκρατικές χώρες αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάτι παραπάνω.

Διαβάστε επίσης