• 26 Απριλίου 2024,

Υποψήφιους δημάρχους και στους 4 δήμους του Νομού Καβάλας θα έχει το ΚΚΕ

 Υποψήφιους δημάρχους και στους 4 δήμους του Νομού Καβάλας θα έχει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ Καβάλας και η παράταξη της τοπικής αυτοδιοίκησης Λαϊκή Συσπείρωση δίνουν ραντεβού για τις επίσημες ανακοινώσεις τους στις 7:00 το απόγευμα της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ. Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του κόμματος θα οργανώσει εκδήλωση στην Καβάλα με τίτλο «Με το ΚΚΕ μπροστά στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Ομιλητής θα είναι ο Θοδωρής Χιόνης, μέλος του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ και οι υποψήφιοι δήμαρχοι των τεσσάρων δήμων της ΠΕ Καβάλας. Τα ονόματά του έχουν αποφασιστεί ωστόσο θα παραμείνουν μυστικά έως την εκδήλωση της Τετάρτης. Στο μεσοδιάστημα πάντως θα συζητηθούν στις κομματικές οργανώσεις της βάσης.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές του 2014 είχε τρεις υποψήφιους δημάρχους σε Καβάλα, Παγγαίο και Θάσο. Τώρα επιδιώκει να εξασφαλίσει και τέταρτο υποψήφιο δήμαρχο στο Δήμο Νέστου. Κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό. Προκειμένου να οριστικοποιηθεί θα πρέπει να βρεθεί έως την καταληκτική ημερομηνία ο απαραίτητος αριθμός υποψηφίων.

Το 2014 υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τη Λαϊκή Συσπείρωση ήταν ο Χρήστος Ποτόλιας που είχε λάβει ποσοστό περίπου 5%. Στο Δήμο Θάσου ο Νίκος Χρυσάφης είχε λάβει ποσοστό περίπου 12% και στο Δήμο Παγγαίου ο Στέλιος Μπράτσος είχε λάβει ποσοστό 1,45%.

Το 2010 ο υποψήφιος δήμαρχος του κόμματος στην Καβάλα ήταν ο Βασίλης Λιόγκας, στη Θάσο ο Νίκος Χρυσάφης και στο Παγγαίο ο Στέλιος Μπράτσος. Ενώ το 2006 υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με το ΚΚΕ ήταν ο Βασίλης Λιόγκας και υποψήφιος δήμαρχος Θάσου ο Νίκος Χρυσάφης. Κάπως έτσι προκύπτει και το ρεκόρ του Νίκου Χρυσάφη που παραμένει υποψήφιος δήμαρχος του νησιού από το 2006  έως και το 2014.

(Φωτογραφία αρχείου)

 

******

Διαβάστε επίσης