Υπόσχεση Αντωνιάδη: Θα υπάρξουν κι άλλα βίντεο- Δήλωση και του προέδρου της ΝΟΔΕ

 Υπόσχεση Αντωνιάδη: Θα υπάρξουν κι άλλα βίντεο- Δήλωση και του προέδρου της ΝΟΔΕ

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις που έχουν σχέση με το πολυσυζητημένο βίντεο προβολής της ΑΜΘ. Ένα βίντεο που παρήγαγε με χρήματα του αγωγού ΤΑΡ το Euronews και προβάλει το πρόγραμμά του.

Όπου πηγαίνω δέχομαι κριτική για το βίντεο. Επιτέλους πρέπει να αποκτήσουμε ενδοπεριφερειακή συνείδηση, είπε ο κ. Αντωνιάδης, σημειώνοντας ότι και άλλες περιοχές κι όχι μόνο η περιφερειακή ενότητα Καβάλας διαμαρτύρονται για υλικό το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο βίντεο. Καταλαβαίνω, παρατήρησε ο Κώστας Αντωνιάδης, τον προβληματισμό και τη δυσαρέσκεια κάποιων. Ωστόσο, συμπλήρωσε, είναι αδύνατο μέσα σε τέσσερα λεπτά να τα δείξεις όλα.

Ο κ. Αντωνιάδης επεσήμανε ότι το περιεχόμενο του βίντεο σχεδιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό με μικρή, όπως τόνισε, ανάμιξη της περιφέρειας ΑΜΘ. Παραδέχθηκε ότι μπορεί να έγιναν και λάθη, κάλεσε πάντως όσους δυσφορούν να δουν το ποτήρι μισογεμάτο. Ας δούμε, είπε, τα θετικά της υπόθεσης, διευκρινίζοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο που θα διορθώσουν τις εντυπώσεις του πρώτου.

Σε επόμενες ερωτήσεις, ειδικότερες για την παραγωγή του υλικού, ο Κώστας Αντωνιάδης είπε: «Οι εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού γνώριζαν την περιοχή. Εξαρχής επέμεναν να προβάλουν κυρίως τη Σαμοθράκη. Μιλήσαμε μαζί τους, μας έδειξαν ένα σχέδιο του βίντεο μόνο για τη Θράκη και τότε προσθέσαμε πλάνα από την Καβάλα και τη Δράμα. Αυτοί είχαν την ευθύνη. Εμείς βάλαμε μόνο ορισμένες πινελιές».

Σε ειδικότερα ερώτηση για την κριτική εκ των έσω, που δέχεται η περιφέρεια, ο Χρήστος Μέτιος και ο ίδιος ο κ. Αντωνιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως τα βέλη πάντα τα δέχεται κάποιος εκ των έσω. Άλλωστε, θύμισε, εκ των έσω πέφτουν τα κάστρα.

«Μια διαμαρτυρία ως Καβαλιώτες»

Ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Δράκος, διέψευσε κατηγορηματικά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας μας, σχετικά με τη συζήτηση του βίντεο που παρήγαγε το κανάλι Euronews σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ. Σ’ αυτή τη συνεδρίαση, παρατήρησε ο κ. Δράκος, είπαμε μόλις πέντε πράγματα για το θέμα. Είναι ψέματα αυτά που γράφονται στην εφημερίδα σας. Αποφασίσαμε ως Καβαλιώτες να κάνουμε μια διαμαρτυρία προς την περιφέρεια, τόνισε ο κ. Δράκος. Θα το κάνουμε, συμπλήρωσε, γραπτώς. Ανέφερε δε πως δεν είναι μόνο η ΝΟΔΕ που θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς τέτοιου είδους απόψεις έχουν εκφραστεί από πολλούς άλλους.

 

 

 

Διαβάστε επίσης