• 18 Μαΐου 2024,

Υποβάθμιση του ΕΚΑΒ Καβάλας

 Υποβάθμιση του ΕΚΑΒ Καβάλας

Ενημερωτική εξόρμηση εντός του Νομού Καβάλας υλοποιούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο παράρτημα του ΕΚΑΒ Καβάλας αφού καταγγέλλουν υποβάθμιση στη λειτουργία του. Ενώ το τμήμα ζητούσε επιπλέον προσωπικό, «χάνει» έναν διασώστη που οριστικά μετακινείται στη Θάσο. Δύο αιτήσεις μετακινήσεων από τη Δράμα στην Καβάλα δεν ολοκληρώνονται αναίτια κι έτσι οι βάρδιες όχι μόνο δεν ενισχύονται αλλά μειώνονται κι άλλο! Από την ερχόμενη εβδομάδα παύει να βρίσκεται σε επιφυλακή στη Χρυσούπολη το νυχτερινό ασθενοφόρο ενώ Σάββατο και Κυριακή πρωί θα έχουν βάρδια στην Καβάλα δύο οχήματα αντί τρία που είναι όλες τις υπόλοιπες μέρες. Στο προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας οφείλονται 830 ρεπό!

Μετά από τη συζήτηση αυτών των προβλημάτων στη συνέλευση της περασμένης Πέμπτης οι εργαζόμενοι εξουσιοδότησαν τη διοίκηση του σωματείου τους να ενημερώσει βουλευτές, αντιπεριφερειάρχη, δημάρχους και δημοτικά συμβούλια.

Διαμαρτύρεται το προσωπικό

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε την Πέμπτη το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας. Αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις οι οποίες ξεκινούν άμεσα με παρουσία της διοίκησης του σωματείου, στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Θα επιδιωχθεί ταυτόχρονα ενημέρωση του περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη αλλά και των τεσσάρων βουλευτών του νομού.

Η συνέλευση επιβεβαίωσε το συμπέρασμα, ότι το ΕΚΑΒ Καβάλας, υποβαθμίζεται. Δεν είναι μόνο το ότι ένας διασώστης μετακινείται στη Θάσο, είναι το βασικό αρχικό, παλαιότερο πρόβλημα, δύο διασώστες θέλουν να έρθουν στην Καβάλα από το ΕΚΑΒ της Δράμας, αλλά η μετακίνησή τους δεν εγκρίνεται.

Εξαιτίας αυτών των αλλαγών που κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα, ως προς την έλλειψη προσωπικού, κόβεται το ασθενοφόρο που μετακινούνταν στη Χρυσούπολη, Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 11.00 το βράδυ μέχρι τις 7.00 το πρωί.

Επίσης το Σάββατο και την Κυριακή πρωϊνή βάρδια θα είναι δύο ασθενοφόρα, αντί για τρία.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας διαπιστώνουν ότι ενώ υπάρχουν τρόποι ν΄ αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, αυτοί δεν υιοθετούνται. Κατόπιν τούτου περιορίζουν τις υπηρεσίες τους, εκεί όπου είναι το όριο της νομιμότητας, αφού από την άλλη πλευρά τους οφείλονται 830 ρεπό, γνωρίζουν δηλαδή ότι είναι αδύνατο αυτά τα ρεπό να τους χορηγηθούνε όλα.

Στο ΕΚΑΒ Καβάλας εργάζονται 29 διασώστες, που γίνονται πληρώματα ασθενοφόρων, ενώ το νούμερο θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον 32 με 33 εάν δύο έρχονταν στην Καβάλα από τη Δράμα, ένας έμενε στην Καβάλα και δεν μετακινούνταν στη Θάσο.

Η δράση της διοίκησης του σωματείου θα είναι άμεση, με προτεραιότητα τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης