• 19 Μαΐου 2024,

Ζέστη, σουβλάκια, χοροί και λίγο μέλι!

 Ζέστη, σουβλάκια, χοροί και λίγο μέλι!

Η δεύτερη γιορτή μελιού οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ζυγό, το βράδυ του Σαββάτου, με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Ήταν μία γιορτή με λίγο μέλι, καθώς πολλοί από τους εκθέτες, τελικά δεν εμφανίστηκαν στο χώρο της εκδήλωσης, με πολύ ζέστη, σουβλάκια και βέβαια παραδοσιακούς χορούς.

Οι διοργανωτές επέλεξαν για την εκδήλωση τον κεντρικό δρόμο του χωριού, γεγονός που δε βοήθησε ιδιαίτερα, ειδικά όσον αφορά τη θερμοκρασία. Η εξέδρα όπου χόρεψαν πολιτιστικοί σύλλογοι, στήθηκε στην άκρη του δρόμου, αλλά οι πολίτες παρακολουθούσαν επί του οδοστρώματος, οι περισσότεροι καθισμένοι σε καρέκλες. Όσοι για τη γιορτή του μελιού, πήγαν το Σάββατο στο Ζυγό, ελπίζοντας σε δροσιά, διαψεύστηκαν. Η ζέστη ήταν ιδιαίτερα ενοχλητική. Οι εκθέτες με προϊόντα μελιού λίγοι, αλλά η προσέλευση μεγάλη και το κέφι ξεκάθαρο. Στους χορούς διακρίθηκαν όλοι οι σύλλογοι που συμμετείχαν και χόρεψαν. Πρώτα – πρώτα τα χορευτικά του χωριού, οι σύλλογοι του Δάτου, του Κρυονερίου, των Λιμνιών, της Μικράς Ασίας κ.α.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων ο βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης, οι αντιδήμαρχοι Μπόνιας και Καλανταρίδης, ο αντιπρόεδρος της Δημωφέλεια Δημ. Καζανίδης, ο πρώην Δήμαρχος Φιλίππων Λ. Τσαταλμπασίδης, ο Κωστής Σιμιτσής, ο Άρης Βέρρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Παντ. Λασκαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Αντωνιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρ. Γάκης κ.α.

Κάποιοι από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων έφυγαν νωρίτερα απ΄ ότι προβλέπονταν από το χώρο της εκδήλωσης προκειμένου να βρεθούν σε εκδήλωση που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα στο Λυκόστομο.

Σημειώνουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες παρόμοια εκδήλωση για το μέλι έγινε και στον Πρίνο της Θάσου, γεγονός που δεν ευνόησε την εκδήλωση του Ζυγού. Κάποιοι από τους εκθέτες σε σχέση με το μέλι, προτίμησαν την εκδήλωση της Θάσου κι όχι του Ζυγού.

Στην εκδήλωση ήταν επίσης κι εκπρόσωποι του συλλόγου των μελισσοκόμων Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης