• 18 Μαΐου 2024,

Ζητήματα καθημερινότητας

 Ζητήματα καθημερινότητας

Τα ζητήματα της καθημερινότητας κυριαρχούν πάντα στην τοπική επικαιρότητα, κάτι που γίνεται είτε λόγω πρωτοβουλίας των τοπικών μέσων ενημέρωσης είτε λόγω της πρωτοβουλίας των πολιτών. Συμπολίτισσα από τη συνοικία της Κηπουπόλεως υπέδειξε στην ΠΡΩΙΝΗ μια στάση το κουβούκλιο της οποίας είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

Πρόκειται για τη στάση που βρίσκεται επί της οδού Λάμπρου Πορφύρα, μεταξύ ουσιαστικά της Κηπουπόλεως και του Αγίου Λουκά. Όντως, το κουβούκλιο της στάσης έχει γείρει επικίνδυνα. Πρέπει άμεσα να ξηλωθεί και να απομακρυνθεί προκειμένου στη συνέχεια το κουβούκλιο να αντικατασταθεί με κάποιο νέο.

Ενώ η διαδικασία που προαναφέραμε θα ήταν απλή και αυτονόητη, την τρέχουσα περίοδο παρακολουθούμε τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές να διαφωνούν. Ο δήμος Καβάλας υποστηρίζει ότι η αρμοδιότητα για τα κουβούκλια των στάσεων βαρύνει το Αστικό ΚΤΕΛ, το οποίο όμως από την πλευρά του υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο.

Όποιος φορέας κι αν είναι ο αρμόδιος, εκεί που προέχει είναι να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα το οποίο αναφέρουν οι πολίτες.

Η συμπολίτισσα που μας ενημέρωση για το υπό κατάρρευση κουβούκλιο, μας αφηγήθηκε όσα έκανε πριν απευθυνθεί στην ΠΡΩΙΝΗ. Ενημέρωσε μέσω οδηγού το Αστικό ΚΤΕΛ, ενώ τηλεφώνησε στο δήμο Καβάλας, ακόμη και στην ελληνική αστυνομία. Ο εκπρόσωπος όμως της ΕΛΑΣ την παρέπεμψε είτε στο δήμο είτε στο ΚΤΕΛ.

Ένα άλλο θέμα της καθημερινότητας σχετίζεται με τη διαχείριση ογκωδών αντικειμένων, απορριμμάτων και μπάζων. Πριν από λίγες ημέρες παρουσιάσαμε την άσχημη κατάσταση που επικρατεί σε σημείο του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, κοντά στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Εκεί ο δήμος Καβάλας συγκεντρώνει μπάζα και ογκώδη αντικείμενα, στρώματα που πλέον δε χρειάζονται σε νοικοκυριά και αρκετά ακόμη. Παρά την υπόμνηση του προβλήματος προς 20μερου περίπου, χθες διαπιστώσαμε ότι η διαδικασία συνεχίζεται και μάλιστα εντονότερα. Η περιοχή που αυθαίρετα ο δήμος Καβάλας επέλεξε για την εναπόθεση μπάζων, στρωμάτων και άχρηστων αντικειμένων, έχει διαμορφωθεί προκειμένου να αξιοποιηθεί κατά το δυνατόν περισσότερο. Όχι μόνο τα προαναφερόμενα υλικά περίσσεψαν στη διάρκεια των είκοσι τελευταίων ημερών αλλά φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο ακατάλληλο σημείο η δραστηριότητα θα ενισχυθεί και θα αυξηθεί περαιτέρω.

 

Διαβάστε επίσης